Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσιεύει σήμερα άρθρο στο οποίο περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την άθλια οικονομική κατάσταση σύγχρονων Ελλήνων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα ταΐσουν.
Κάτω από τον τίτλο «Η ελληνική οικονομική κρίση μετατρέπεται σε τραγωδία για τα παιδιά που τα εγκαταλείπουν οι οικογένειές τους», το άρθρο ξεκινά με μια αναφορά στην τραγική κατάσταση ενός πολύτεκνου πατέρα με 10 παιδιά από την Πάτρα που με μοναδικά μηνιαία έσοδα 960 ευρώ και ένα διμηνιαίο επίδομα 460 ευρώ, βρέθηκαν να χρωστούν ακόμα και στον χασάπη, τον φούρναρη και τον μπακάλη. Ο κ. Γασπαρινάτος λέει στην Guardian «Ντρέπομαι που το λέω αλλά έφτασα στο σημείο να μην έχω 2 ευρώ να αγοράσω ψωμί» και εξηγεί πως αναγκάστηκαν με τη γυναίκα του να απευθυνθούν στις δημοτικές αρχές για «να σώσουν τα παιδιά μας».
Το άρθρο συνεχίζει με δηλώσεις από εκπρόσωπο του Δήμου Πατρών που δηλώνει πως πέρσι τα Χριστούγεννα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έδωσαν τρόφιμα σε 400 οικογένειες αλλά φέτος δέχτηκαν πάνω από 1200 αιτήσεις από οικογένειες που ζητούσαν βοήθεια. Ωστόσο αυτό που πραγματικά τους εξέπληξε ήταν το αίτημα να απομακρύνουν τα παιδιά από την οικογένειά τους προκειμένου να τα σώσουν από την φτώχεια.
Το άρθρο συνεχίζει με το να εξηγεί πως σε μια περήφανη χώρα όπως η Ελλάδα η οικογένεια είναι πάνω από όλα και για αυτό σοκάρει το αίτημα της οικογένειας του κ. Γασπαρινάτου, αλλά τονίζει πως στην Ελλάδα που βρίσκεται σχεδόν στον πέμπτο χρόνο ύφεσης όλοι οι αρμόδιοι φορείς επιβεβαιώνουν το χειρότερο, πως η περίπτωση του κ. Γασπαρινάτου από την Πάτρα δεν είναι μοναδική. Κάθε άλλο. Σύμφωνα με το άρθρο αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς οι ελληνικές οικογένειες που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα και Πρόνοια γιατί δεν έχουν τα χρήματα να τους προσφέρουν τα απαραίτητα, ενώ αναφέρεται πως παρατηρείται και αύξηση του αλκοολισμού, της χρήσης ναρκωτικών αλλά και της εμφάνισης ψυχολογικών προβλημάτων.
Το άρθρο παραθέτει και δηλώσεις του Κώστα Γιαννόπουλου από το Χαμόγελο του Παιδιού ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως «Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της καλοσύνης και της φιλοξενίας και τους αλτρουισμού, η οποία συχνά παραβλέπεται».
Το άρθρο κλείνει με μια νότα αισιοδοξίας καθώς αναφέρει πως η οικογένεια Γασπαρινάτου τελικά δεν χρειάστηκε να δώσει τα παιδιά της, καθώς μια πλούσια κυρία από την Αθήνα, όταν έμαθε το δράμα τους, έκανε μια μεγάλη δωρεά στον κ. Γασπαρινάτο και τα 10 παιδιά του, ο οποίος δηλώνει: «Χάρη σε αυτή την καλή κυρία μπορούμε να ελπίζουμε ξανά. Μέχρι την Πρωτοχρονιά θα έχουμε μπει όλοι μαζί στο νέο μας σπίτι».
www.iefimerida.gr
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ
Αναρτήθηκε από το KAPISTRI
===========================

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ:
Μέσα ουρλιάζουν με απόγνωση οι πάντες και δεν τους ακούει κανένας κυβερνητικός πούστης.
Συνηθισμένο θέμα μπήκε σε ξένο ΜΜΕ με ευρύτερη διεθνή απήχηση και αμέσως κουνήθηκε ο ακούνητος ληστής Παπαδήμιος με συναφή καθάρματα. Άρον-άρον, συγκάλεσε σύσκεψη με τους πλέον αναρμόδιους και ανακοίνωσε μέτρα χωρίς καμία εφαρμοστική αξία. Για όποιον δεν πιστεύει (το άρον-άρον), ας ανατρέξει στην επίσημη ανακοίνωση του φασιστικού καθεστώτος, για να διαπιστώσει, ότι στη σύσκεψη κλήθηκε και συμμετείχε, και ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος!!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! Μιλάμε για πολύ τσόκαρα….
Που ακούστηκε ρε ξεφτιλισμένα ζώα, να συναποφασίζει ο πρωθυπουργός, με τον ρασοφόρο πουλημένο υποκριτή και τον εισαγόμενο Εβραίο …..δήμαρχο της Αθήνας, για μέτρα Πανελλήνιας εφαρμογής???? Δημοσιεύστε το (αν τολμάτε) και στο ….ΦΕΚ ρε ρεμάλια του κερατά, να γίνετε ακόμα περισσότερο περίγελοι και των σκυλιών. Κι΄αν (υποτιθέστω) μπορούσατε νόμιμα να αποφασίσετε, ο δήμαρχος Αθήνας συναποφασίζει για όλη την Ελλάδα ρε γομάρια???? Ξεχάσατε τον Καρατζαφύρερ….
Σαν άτομο με αναπηρία, σας νιώθω κάθε μέρα στο πετσί μου καθάρματα. Κάθε μέρα, ΤΟΣΟ ΑΜΕΣΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑ 36,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 82% ΚΑΤΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!

ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ — ΟΧΙ ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!!!!

Απάντηση