=== “Είμαι Ιερέας του νέου ημερολογίου και βλέποντας την οργανωμένη και υστερόβουλη επίθεση όπου γίνεται τελευταία προς την Ι.Μ.Εσφιγμένου έστω και εάν έχουμε διαφορετικές εκκλησιολογικές τοποθετήσεις θα ήθελα να καταθέσω αντικειμενικά κάποιες πληροφορίες που συνέλεξα πρόσφατα για την αναφερόμενη Ι. Μονή.
=== Σε επίσκεψη που έκαναν πνευματικά μου τέκνα, χάριν προσκυνήσεως των Ι.Λειψάνουν των οποίων είναι τεθησαυρισμένη η Ι. Μονή, μου ανέφεραν μετ’εκπλήξεως τα εξής:
=== Ουδέποτε τους ρωτήσαν οι Μοναχοί σε πιό ημερολόγιο ανήκουν Η αγάπη και η φιλοξενία τους ήταν απαράμιλλη, σε σύγκριση με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.
=== Η πνευματική – Ελληνική ευγένια και αρχοντιά που τους δείξανε, δίχως φανατισμούς και μισαλλοδοξία σε συνάρτηση με το γνήσιο ορθόδοξο νηπτικό και λειτουργικό ήθος, τους έκαναν να θαυμάζουν και να απορούν αφού τόσα και τόσα συκοφαντικά μέχρι τότε ακούγανε για το εν λόγω Μοναστήρι.
=== Τους έκανε επίσης εντύπωση που ο Ηγούμενος (Μεθόδιος) είχε την δυνατότητα και τον χρόνο να συνομιλεί και να κάνει πατρική παρέα στους προσκυνητές αφού δεν έχει πλέον ευρωπαικές-διπλωματικές σκοτούρες για να μεριμνά.
Επίσης η παρουσία πολλών δεκάδων νέων με δυναμικό φρόνημα και όχι με το νερόβραστο και ρηχό που έχουν οι σημερινοί νέοι τους γέμισε ενθουσιασμό.
=== Πιστέυω λοιπόν μετά από όλα αυτά που άκουσα ότι εάν αξίζει ένας Θεολογικός Διάλογος αυτός θα ήτανε με τους Ζηλωτές αδελφούς μας ,που είναι και αυτοί παιδιά Της Μητρός μας Παναγίας, αφού τόσα έχουμε να τους δώσουμε καθώς και να πάρουμε και όχι με τους λογής-λογής αιρετικούς και πλάνους με τους οποίους τόσα αβασάνιστα και ολόκαρδα “συναλιζόμαστε” (Πραξ. Α΄-4) εις τας Ευρώπας.
=== “ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
ΠΗΓΗ FACEBOOK: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΓΝΗΣΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ:  http://esfigmenou.blogspot.com/

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com/
Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ:6977253297) : [email protected]
Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, “ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ” (αποστολή υλικού προς δημοσίευση) : [email protected]
Υπεύθυνος περιοδικού “ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ” είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171
Υπεύθυνη για θέματα Συνδρομών “ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ” : κα.Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179
Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :
Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386
Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει με όποιον τρόπο νομίζει τους διωκόμενους μοναχούς, να επικοινωνήσει πρώτα με κάποιο από τα παραπάνω κινητά, διότι οι εγκάθετοι του Βαρθολομαίου τους έκλεψαν τον τραπεζικό λογαριασμό.

Απάντηση