Περί της σωτηρίας υμών των δραχμοδούλων….

6 Ιανουαρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

 === Πέρασα μια βόλτα από του φίλου μου του “ΟΡΙΖΟΝΤΑ – ΤΟ ΛΙΜΕΡΙ”, γιατί πολύ μ’ αρέσει να τον επισκέπτομαι, καθ’ ότι απ’ τους καλύτερους και τον συνιστώ, και είδα το άρθρο  OI ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Η ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ το οποίο έχει γράψει κάποιος του “Συστήματος Καζάκη”, απ’ αυτούς που θα μας σώσουν με επαναφορά της δραχμής με όρους ….ΕΕ, χωρίς να τους απασχολεί ιδιαίτερα, ότι υπάρχουν κλέφτες και κλεμμένα. Θα μας βάλουν να πιούμε μια τζούρα δραχμής και θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα, κατά το πως, “και οι κλέφτες έχουν ψυχή”….

  === Δεν άντεξα τον πειρασμό και κότσαρα το παρακάτω σχόλιο, του “κλίματος Μπαρμπανίκου”:

 === Φίλε μου “ΟΡΙΖΟΝΤΑ” γεια σου.
=== Θεωρώ λάθος σου να φιλοξενείς τέτοια άρθρα, που κατά τη γνώμη μου πηγή τους ήταν μία και μοναδική: Το υπόγειο του υπουργείου οικονομικών, τόσο επί Παπακωνσταντίνου, όσο και επί ΜΠΕΝιζέλου. Καλλιεργούν το “Λαϊκό Αίτημα-Ανάγκη” επιστροφής σε ένα νόμισμα κουρελού, που θα το τρώει η διαρκής υποτίμηση και ο πληθωρισμός θα τρέχει με 20%. Αφού μας το εμπεδώσουν, θα έρθουν να μας το χαρίσουν. Ξανά σωτήρες οι κλέφτες.
=== “Η Περί Χρήματος Θεωρία” είναι επιστήμη και λογικά, μέρος των σπουδών κάθε οικονομολόγου. Όποιος τη καταλάβει, μπορεί να δώσει λύσεις στοιχειοθετημένες, όποιος δεν τη καταλαβαίνει, ότι και να πει, λέει αρλούμπες.
Το ξαναλέω: ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ (ΕΕ) ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ 500.000.000, ΑΛΛΑ Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Το νόμισμα και η ονομασία του είναι δευτερεύων, καθότι είναι εργαλείο επηρεαζόμενο από τη διαχείριση και τους διαχειριστές του.
=== Η χώρα μας είναι στη κορυφή της πυραμίδας-κυβερνητικής διαφθοράς. Αυτό σημαίνει κάκιστη και ληστρική διαχείριση του χρήματος από κυβερνητικής πλευράς, από τους διαχειριστές του.
=== Ο Καραμανλής κατέρρευσε εξ αιτίας της σαπίλας, εξ αιτίας της διεφθαρμένης κυβέρνησής του. Αντικαταστάθηκε από μια επίσης διεφθαρμένη κυβέρνηση Παπανδρέου. Στον βωμό της διαφθοράς εκτελέσθηκε ο Παπανδρέου, αλλά το διεφθαρμένο-ληστρικό ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ, ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ.
Το ίδιο διεφθαρμένο σύστημα διαχείρισης του δημόσιου χρήματος θα υπάρξει, με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι δραχμολάτρες, και μετά από μια αμπλαούμπλικη νομισματική αλλαγή.
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΤΣΑΝΑ ΤΩΝ ΔΡΑΧΜΟΛΑΤΡΩΝ, ΕΙΝΑΙ:
1.—Συμπεριφέρονται σαν άσχετοι ή απατεώνες όταν λένε “Έτσι αντί να προσαρμοστεί το νόμισμα στις ανάγκες του λαού, με το ευρώ προσαρμόζεται ο λαός στο νόμισμα”, διότι το οικονομολογικώς βλακώδες δίλημμα, αποτελεί τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και επιτυγχάνει με διαφορετική κόψη, την ίδια σφαγή των οικονομικά αδυνάτων. Η αιτιολόγηση “να προσαρμοστεί το νόμισμα στις ανάγκες του λαού”, δεν σημαίνει τίποτε άλλο, παρά υποτίμηση και πληθωριστικό χρήμα. Αυτό έχει τεράστιο χρηματοοικονομικό κόστος και κάποιοι καλούνται να το πληρώσουν. Ας μας πουν ποιοι θα το πληρώσουν κι’ αν χρειαστεί θα επανέλθω.
2.— Είναι απάτη ή ασχετοσύνη, ο ισχυρισμός ότι είναι αποκλειστικά εθνική υπόθεση η καθιέρωση ή η αλλαγή ενός “εθνικού” νομίσματος. ΜΟΝΟ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ” μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά ακόμα η επανάστασή μας αργεί. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε στον βάσανο της ΔΙΕΘΝΟΥΣ διαπραγμάτευσης και να δεχθούμε όρους. ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΡΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, όταν η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα και με τη πλάτη στον τοίχο, και με απατεώνες κυβερνήτες-διαχειριστές, εμείς σαν ΕΛΛΑΣ, τι όρους μπορούμε να “επιβάλουμε”, ώστε η διεθνής κοινότης να μας δεχθεί με νέο νόμισμα, “δραχμή” ή “μπουρμπούτσαλο”, αδιάφορο.
3.— ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΟΙ ΔΡΑΧΜΟΛΑΤΡΕΣ. Αυτοί εμφανίστηκαν από το πουθενά και πρακτορεύουν “σωτήριες επαναφορές” σε όνομα δραχμή, χωρίς ποτέ να το στοιχειοθετήσουν επιστημονικά, αφού αποφεύγουν να πουν τι σημαίνουν οι “προσαρμογές ενός νομίσματος στις …ανάγκες του λαού”. Ενός λαού που υπάρχει μόνο για να πληρώνει τους ληστές κυβερνήτες. Επομένως ΣΩΤΗΡΟΛΑΓΝΟΙ είναι αυτοί που μετατοπίζουν την ευθύνη της κρίσης, από τους απατεώνες στο όνομα και την εθνικότητα του νομίσματος που έτσι κι’ αλλιώς είναι υποκείμενο διεθνούς δικαίου, ψευδώς λένε, ότι ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ αν επιστρέψουμε στη δραχμή.
4.— Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι μας κυβερνά ένα σύστημα σαπίλας και διαφθοράς, το οποίο παρά τη τρικυμία, γιγαντώθηκε, συνεχίζει να καταληστεύει το Ελληνικό σύμπαν και ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ να διαχειριστεί την αλλαγή νομίσματος, εφόσον συνεχίσει να υπάρχει σαν λύση χαριστικής βολής.
ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΚΑΒΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ, ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΚΑΜΑΡΩΤΟΙ-ΚΑΜΑΡΩΤΟΙ, ΚΙ’ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ “ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ“, ΟΤΙ ΚΡΑΣΙΑ ΚΙ’ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΚΑΒΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΤΣΟΥΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟΥ.
================
Απόδραση με παραμονή στην ΕΕ, ολίγον δύσκολον.
Ας λύσουμε το πρόβλημα με τους κλέφτες και τα κλεμμένα και βλέπουμε μετά…. Με τους ίδιους κλέφτες να διαχειρίζονται το δραχμονόμισμα, η μόνη μεταβολή που θα προκύψει, θα είναι εμείς ως μαλάκες, αντί να λέμε ότι μας κλέβουν σε ΕΥΡΩ, θα λέμε με καμάρι “μας κλέβουν σε ΔΡΑΧΜΕΣ Ρεεεεεεεεε”……

Απάντηση