=== Επιδρομή του ΣΔΟΕ (και) στο Νεκροτομείο Αθηνών! Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαρισμών υπαλλήλων του Νεκροτομείου και άλλων ιδιωτών που φέρεται να παίρνουν «μίζες» για διάφορες εξυπηρετήσεις, προχωρά ειδική ελεγκτική υπηρεσία του ΣΔΟΕ.

 === Οι έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στις φορολογικές δηλώσεις σε υπαλλήλους και ιδιώτες αποφασίσθηκε μετά από έκθεση, πριν από λίγους μήνες, του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο είχαν διαπιστωθεί σειρά ύποπτων συναλλαγών.
 === Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ «υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 130.000 νεκροτομές και υπάρχει σειρά ενδείξεων ότι σε μεγάλο αριθμό εξ αυτών δίνονται ποσά από 50 έως 300 ευρώ προκειμένου να δίνεται προτεραιότητα ή άλλες διευκολύνσεις στην διακίνηση των σορών. Ολα αυτά πιστεύουμε ότι θα αναδειχθούν από την διερεύνηση των λογαριασμών».
 === Η ερευνα για τα τεκταινόμενα στο Νεκροτομείο ξεκίνησε στις αρχες του 2011, όταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης έλαβε έγγραφη καταγγελία για παρουσία ιδιωτών που εκτελούσαν χρέη νεκροτόμου στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο στου Γουδή.
 === Ακολουθεί έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όπου ζητούνται τα στοιχεία όσων ασκούσαν παρανόμως εργασίες κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, λαμβάνοντας φιλοδωρήματα από τους συγγενείς των νεκρών.
 === Οι δύο καταγγέλλοντες κατέθεσαν επίσης στους επιθεωρητές ότι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών για ταριχεύσεις που έκανε στο νεκροτομείο έδινε μίζα 180 ευρώ σε υπάλληλο της υπηρεσίας στου Γουδή.
 === Επιπλέον ένας οδηγός νεκροφόρας που συνεργάζεται με γραφεία τελετών ανέφερε ότι κατέβαλε 30 ευρώ σε υπάλληλο του νεκροτομείου για να του δίνει ο τελευταίος το πιστοποιητικό νεκροτομείου, 20 ευρώ στον αστυνομικό υπηρεσίας και 20 ευρώ σε έναν άλλον υπάλληλο που περιποιείτο τους νεκρούς.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
ΑΠΟΨΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Όλα αυτά τα πταίσματα που διαπιστώνονται στα όρια διακίνησης του μαύρου χρήματος, δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 4% της παραοικονομίας, το παιχνίδι της οποίας παίζεται, στις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας, στις προμήθειες του υπουργείου υγείας και των Νοσοκομείων, στις προμήθειες των λοιπών υπουργείων, στις αναθέσεις και στις αναπροσαρμογές τιμών και συμβατικών υποχρεώσεων του Δημοσίου από αναθέσεις  έργων, στους πετρελαιάδες, στους τραπεζίτες και στους πάσης φύσεως αεριτζήδες συμβούλους και του κώλου ειδικούς, για μελέτες που ποτέ δεν χρειαζόμαστε, αλλά οι απατεώνες πολιτικοί πάντα τις ανακαλύπτουν για τις ανάγκες τους.

Απάντηση