Διαδικτυακός βιασμός σε βάρος του “Χαμόγελου του παιδιού”

18 Ιανουαρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Η εικόνα που βλέπετε, είναι μια σελίδα του αντικοινωνικού facebook, όπου ένας ή μία ανεγκέφαλη, έκανε αυτή την ανέντιμη επίθεση εναντίον του “Χαμόγελου του παιδιού”, το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια, είναι και σε καθεστώς οικονομικού στραγγαλισμού.

Αν αυτός ο ηλεκτρονικός βιασμός είχε συμβεί εναντίον σελίδας της Βαρδινογιάννη, ή της Μαρί Κυριακού (ΑΝΤ1), ή της Έλλης Στάη, ή της Μητσοτάκαινας κλπ, η σελίδα θα είχε εξαφανιστεί μέσα σε λίγες ώρες και ο εμπνευστής διαχειριστής της θα είχε συλληφθεί, γιατί κακά τα ψέματα, για την άρχουσα τάξη, πραγματική ανωνυμία στο διαδίκτυο δεν υπάρχει.

Ξέρετε ότι είμαι πολύ τυπικός στις πηγές, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν αναφέρω ούτε ποιος με ενημέρωσε, ούτε πια είναι η ακριβής διεύθυνση της πορνοσελίδας, διότι δεν επιθυμώ να συμβάλω σε αύξηση της επισκεψιμότητάς της. Στους εγκέφαλους του facebook, του Twitter, του Blogger, του WordPress κλπ, υπερισχύει το επιχειρηματικό κέρδος που θα έρθει στις τσέπες τους από διαφημίσεις, λόγω αύξησης της επισκεψιμότητας κάποιων σελίδων έστω και αρνητικών. Αυτός ο κανόνας ισχύει για τη μάζα των χρηστών και επικαλούνται την ελευθερία του λόγου.

Αν όμως οι ιδιοκτήτες των αυτοαποκαλούμενων “κοινωνικών δικτύων” έχουν απέναντί τους κυβερνητικές εξουσίες και πανίσχυρα οικονομικά άτομα, τότε ανακαλύπτουν τη προστασία άλλων αγαθών, προκειμένου να προστατέψουν τους ισχυρούς, κυρίως από ….συκοφαντική δυσφήμιση, ακόμα και ειπωθούν εναντίον τους αλήθειες. Η χρήση του σήματος ενός κοινωφελούς οργανισμού, για να κάνει κάποιος αρνητική προπαγάντα, είναι ποινικό αδίκημα. Αν ήταν κάποιος που θα έκανε κάτι εναντίον της διεφθαρμάνης εξουσίας, θα είχαν πάει τα ΜΑΤ και στο σπίτι του σε λίγες ώρες.

Πήγα στη σελίδα αυτή και παρά τον πειρασμό, απέφυγα τη τοποθέτηση σχολίου, γιατί αυτό που συμβαίνει εκεί, είναι αυτό που επεδίωκε ο/η εμπνευστής της σελίδας και το πέτυχε. Αντί αυτού, έκανα ΚΛΙΚ κάτω αριστερά που δείχνει το βέλος και έκανα αναφορά κατά της σελίδας. Επαναλαμβάνω ξανά, δεν συνιστώ επίσκεψη στη σελίδα και δεν βάζω λινκ.

Όσον αφορά το “Χαμόγελο του παιδιού”, σαν άνθρωπος που κινήθηκα στον χώρο και της Πρόνοιας για πολλά χρόνια, συγχαίρω όλους όσους δουλεύουν εκεί υπεράνθρωπα και τους εύχομαι να αντέξουν την κρατική οικονομική τρομοκρατία που τους έχουν επιβάλει.

Απάντηση