Πέρασαν ήδη 4 μήνες από τη πλήρη κατάρρευση του Παπανδρέου και η κατάσταση στο διαβρωμένο ψευδοΠΑΣΟΚ μοιάζει σαν να μη θέλει κανένας να αναλάβει πρωτοβουλίες. Μάλλον κανένας δεν θέλει να γίνει αρχηγός και ο χρόνος δουλεύει υπέρ της “οικογένειας” Παπανδρέου. Και τα πάντα βαλτωμένα σε ….υποθέσεις εξελίξεων. Αν και εφόσον. Και συνεχίζουν να τρώνε τον αγλέωρα και να ….κυβερνάνε για λογαριασμό των τραπεζών. Διαβάζουμμε στη Ναυτεμπορική:

ΠΑΣΟΚ: Εντός του Μαρτίου η εκλογή νέου προέδρου
Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, το τριήμερο 2-4 Μαρτίου Θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη.
Όπως ανέφερε ο κ. Καρχιμάκης με εκτίμηση του χρόνου των εθνικών εκλογών, το τέλος Απριλίου και με την προϋπόθεση ότι έχουν καλυφθεί οι βασικές υποχρεώσεις για το PSI και τη δανειακή σύμβαση, η διαδικασία της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου.
«Αν υποθέσουμε, την 29η Απριλίου ως ημερομηνία των εθνικών εκλογών και το γεγονός ότι απαιτούνται 25 ημέρες πριν για να προκηρυχθούν αυτές, δηλαδή αρχές Απριλίου, τότε θα μπορούσαμε να ορίσουμε την εκλογή ηγεσίας μέσα στον Μάρτιο», είπε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε ο κ. Καρχιμάκης, αμέσως μετά τη λήξη της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όπου θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα, θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες.
Μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε η συγκρότηση δύο Επιτροπών, η πρώτη από τις οποίες θα αναλάβει να συντάξει την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου, για τον απολογισμό και η δεύτερη την εισήγηση για το Νέο Πρόγραμμα. Και οι δύο εισηγήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ώστε από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση, να αρχίσει ο διάλογος στις κομματικές οργανώσεις.
Σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων, δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, η Έφη Χαλάτση και ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρότειναν οι υποψήφιοι να έχουν κοινές παρουσίες και να μην οργανώνει ο καθένας τις δικές του. Η απόφαση για το θέμα αυτό, όπως και για το αν θα υπάρχει κώδικας δεοντολογίας, δεσμευτικός για όλους τους υποψηφίους, θα ληφθεί στη επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απάντηση