=== Κάθετη παρέμβαση του Πατριωτικού Μετώπου στο θέμα της Μονής Εσφιγμένου και στην ανθρωπιστική καταστροφή την οποία υφίστανται οι Γέροντές της, στους οποίους αρνούνται ακόμη και την πιστοποίηση θανάτου από γιατρό, λόγω της επιλογής τους να μην μνημονεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 === Αν και πάγια τακτική του Κινήματος, από την ίδρυσή του έως σήμερα ήταν να μην εμπλέκεται στα της Εκκλησίας, η ανθρωπιστική και μόνον διάσταση της υπόθεσης της Μονής Εσφιγμένου, θέτει όλους μας ενώπιον των ευθυνών μας.

 === Σε κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σχετικά με το άκρως ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα, αναφέρεται:

 === “…..Με δεδομένη την άκρως δυσάρεστη εξέλιξη η οποία λαμβάνει χώρα στην Αθωνική Πολιτεία και πιο συγκεκριμένα στη Μονή Εσφιγμένου, όπου υπερήλικοι Γέροντες, αποβιώνουν, χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα να πιστοποιηθεί ο θάνατος τους από αρμόδιο ιατρό ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να προχωρήσετε άμεσα στην λύση του ακανθώδους αυτού ζητήματος.

 === Η σκληρότατη αυτή συμπεριφορά της Εκκλησίας του Χριστού, όπως εκφράζεται από τις επιλογές σας, ως Οικουμενικού Πατριάρχη, είναι απαράδεκτη για Χριστιανούς, πολλώ δε μάλλον σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

=== Όλα δείχνουν πως οι επιλογές και οι χειρισμοί σας, έχουν οδηγήσει πολλούς Χριστιανούς σε έναν ιδιαίτερο εκνευρισμό, ο οποίος μόνο «καλά μαντάτα» δεν προμηνύει,  δεδομένων μάλιστα και των ιδιαίτερα δύσκολων και σκοτεινών συνθηκών τις οποίες ως Έθνος και ως Λαός βιώνουμε.

Ως ύστατη έκκληση, καλείστε να σταματήσετε σήμερα κιόλας το πολλαπλό «εμπάργκο» (διατροφικό, επικοινωνιακό, υγειονομικό) το οποίο έχετε επιβάλλει στους Γέροντες της Εσφιγμένου και το οποίο αποτελεί από μόνο του, ωμότατη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά εξ’ άλλου ορίζονται και από την οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Πέραν της ύστατης αυτής έκκλησης, όπως αντιλαμβάνεσθε, θα έχετε κάθετα απέναντί σας, πολλούς εξ  ημών, αγωνιστές της Πατρίδας, της Δημοκρατίας αλλά και της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ελπίζοντας και ευχόμενοι να επικρατήσει η σύνεση, αλλά και κυρίως ο αυτονόητος για έναν Χριστιανό ανθρωπισμός και να προχωρήσετε αμέσως στη «λύση του εμπάργκο» της μονής Εσφιγμένου.

Σε αναμονή ενεργειών σας
Σταύρος Βιτάλης
Πρόεδρος ΠΑΜ»

Το Πατριωτικό Μέτωπο θα περιμένει απάντηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο πάρα πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Σε περίπτωση κατά την οποία το Πατριαρχείο δεν επιληφθεί σοβαρά του θέματος, ο Πρόεδρος του Κινήματος, δηλώνει αποφασισμένος να προτείνει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΜ, την δημόσια και ανοιχτή προσφυγή σε εθνικούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς, εμπλεκόμενους σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά της απαράδεκτης και αντιανθρωπιστικής πρακτικής του κ.κ. Βαρθολομαίου.

Πατριωτικό Μέτωπο — Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα — Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652  — Τηλ. Προέδρου: 6980292626

http://www.pamet.gr  [email protected]

Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών  232 —- 54655, Θεσσαλονίκη —- Τηλ. 2310421940

Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6 —-Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο —-Τηλ. 2691026221

Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων “Αλληλέγγυον” —-Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα   www.allilegion.gr   [email protected] —  Τηλ. 2105141443

Τηλέφωνα Διαχειριστών: 6975646728, 6932647605

1 Comment

 • Ο/Η To Fanari einai Prasino? λέει:

  Τώρα αν πω ότι κάποτε θα φτάσουμε να λέμε σε λίγα χρονια ότι είχαμε πατριάρχη που αγαπούσε πιο πολύ τις πρασινάδες από τους ανθρώπους θα είμαι πολύ άδικος;

  για τους μη νοούντες, ο πατριάρχης μέσω του youtubiκού του καναλιού και της ιστοσελίδας είναι γνωστός ως:

  GREEN PATRIARCH

  “λόγω της ευαισθησίας του για το περιβάλλον”!

  Υπάρχουν και άνθρωποι με ψυχές στο περιβάλλον “Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης Αρχιεπίσκοπε Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικέ Πατριάρχη Βαρθολομαίε Α’, 270ε Προκαθήμενε του Θρόνου του Αποστόλου Ανδρέα, πρώτε μεταξύ ίσων (primus inter pares) μεταξύ των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών”

  Κι αυτό δεν είναι δικό μου, είναι ο τίτλος του στο wikipedia

  Συγγνώμη που ακούγομαι ειρωνικός αλλά όλοι οι τίτλοι που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι τίτλοι που χρησιμοποιεί ο κ.κ. Βαρθολομαίος.

Απάντηση