Φιλοζωισμός και υπερβολές τινές.

25 Ιανουαρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

 === Με αφορμή την ανάρτηση Aegean Airlines: “Έχεις πίτμπουλ, ροτβάιλερ η μπουλντόγκ; Δε μπορείς να ταξιδέψεις μαζί μας!” που μου κοινοποίησε η Τρυποκάρυδος, της καρφίτσωσα το παρακάτω σχόλιο στα θέματα που θέτει:
=== “Στη μικρή αυλή μου, έρχονται και βρίσκουν καταφύγιο, κατά μέσο όρο 6 γάτες την ημέρα, κι’ όποτε έχω κάτι, τις φιλεύω. Αν καμιά φορά ευκαιρώ, παίζω μαζί τους. ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ. Ελεύθερα μπαίνουν, ελεύθερα φεύγουν.
=== Ποτέ δεν διανοήθηκα, ότι πρέπει να πάρω κάποια γατούλα παρέα στο κρεβάτι μου, ή να πάμε μαζί στο σούπερ-μάρκετ, ή για καφέ στη παραλία και ΠΟΤΕ οι γατούλες δεν με παρεξήγησαν ούτε και με θεώρησαν παράξενο και μισόγατο.
=== Αν είναι να πάω ταξίδι, τις ενημερώνω και κανονίζουν τη πορεία τους για όσο θα απουσιάζω.
=== Τώρα επί του θέματός σας, μια και ασχολήσθε περισσότερο από εμένα με τη ζωοφιλία, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι παγκοσμίως, όλες οι αεροπορικές εταιρείες, ως προς την αερομεταφορά ζώων, έχουν εναρμονίσει τον κανονισμό τους, σε όσα ορίζονται σε σχετικές ντιρεκτίβες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι οποίες είναι ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ. Δηλαδή, πρώτα και κύρια, οι οδηγίες του Π.Ο.Υ., επικεντρώνονται στη προστασία της ανθρώπινης υγείας και ασφαλούς ανθρωπομεταφοράς.
=== Από τον ίδιο Π.Ο.Υ., υπάρχουν και ξεχωριστές ειδικές οδηγίες, που αφορούν τη μεταφορά ζώων, που εφαρμόζονται και στην Ελλάδα. Απλά, αυτοί οι κανονισμοί, προφανώς δεν σας βρίσκουν σύμφωνη, λόγω της υπερανθρώπισης του σκύλου σας από υπερβολική αγάπη, που σας κάνει να μη λογαριάζετε, ότι ένας συνάνθρωπός σας μπορεί να πάθει ακόμα και θανατηφόρο αλεργικό σοκ, αν βρεθεί σε επαφή με κάποιο ζώο.
=== Το θέμα με κάποια ίσως μικρή παραλλαγή, το έχετε ξαναβάλει πριν από 3 περίπου χρόνια και μάλλον δεν θέλετε να κατανοήσετε, ότι δεν μπορεί όλος ο κόσμος, να λατρέψει τον σκύλο σας και να του απαγορευθεί δια ροπάλου κάθε φοβία ή και πάθηση. Ούτε καν το στρες και την νευρικότητα και επιθετικότητα, που δικαιούται να έχει ένας ταξιδεύων σκύλος.
=== Όσον αφορά τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Ρόδο, οδικώς (ή σιδηροδρομικώς) μέχρι Πειραιά και με πλοίο από Πειραιά, συμπτωματικά την έχω κάνει περίπου 9 φορές και δεν έπαθα τίποτα.(Για να μην ανησυχεί ο σκύλος το λέω).”

Απάντηση