=== ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ …………. ……… Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2011

  === Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

  === Με το βραβείο Νικολάου Καρόλου τιμήθηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το κοινωφελές έργο του, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου κατά την ετήσια πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών.

  === Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Kώστας Γιαννόπουλος, από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Απόστολο Γεωργιάδη, παρουσία του πρωθυπουργού κ.Λουκά Παπαδήμου.

 === Το βραβείο Νικολάου Καρόλου, απονεμόμενο σε πρόσωπο ή συντεταγμένη ομάδα για πράξη κοινωνικής αρετής και ευποϊίας η οποία προάγει την κοινωνική πρόνοια, απονεμήθηκε φέτος στο Χαμόγελο του Παιδιού για το εξαιρετικό και πανελληνίου εμβέλειας κοινωφελές έργο του για την αρωγή και τη φροντίδα παιδιών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν αντίξοες και προβληματικές συνθήκες διαβίωσης, ανάπτυξης και εκπαίδευσης.

 === Σήμερα, 16 χρόνια μετά την ίδρυση του συλλόγου μας από τον Ανδρέα, η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών αποτελεί ύψιστη τιμή και αναγνώριση, αλλά και κινητήριο δύναμη για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα, με το ίδιο όραμα και ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση το έργο που έχουμε αναλάβει…. το χαμόγελο κάθε παιδιού!

 === Το βραβείο αυτό αφιερώνουμε στον μικρό ιδρυτή μας Ανδρέα, στους χιλιάδες εθελοντές μας που είναι παρόντες σε όλες μας τις προσπάθειες, στους εργαζομένους του συλλόγου που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά, στις εταιρίες χορηγούς που μας στηρίζουν και κυρίως σε όλους εσάς που εδώ και 16 χρόνια είσαστε δίπλα μας. Σας ευχαριστούμε!
=======================

Είμαστε δίπλα στα παιδιά που τους λείπει το χαμόγελο

“Το 2011 ήταν, χωρίς αμφιβολία, μια από τις δυσκολότερες χρονιές για όλους μας. Ήταν μια χρονιά γεμάτη εντάσεις, συναισθήματα, συγκινήσεις.

 

Αυτή που κάποια στιγμή φάνηκε ότι ίσως είναι μια «κρίσιμη» χρονιά για το Χαμόγελο του Παιδιού, αποδείχθηκε τελικά μία από τις πιο καθοριστικές.

 

Όταν πέρυσι το Φεβρουάριο είχαμε μόλις 1,5 μήνα οικονομικής ζωής φθάσαμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε τι θα πρέπει να «κόψουμε» στα παιδιά, τι παροχές να ελαττώσουμε, τι δράσεις να «παγώσουμε» προκειμένου να καταφέρουμε να «επιβιώσουμε». Αποφασίσαμε να μην κόψουμε τίποτα! Και χάρη σε όλους εσάς τα καταφέραμε!

 

Χάρη στην αγάπη και την υποστήριξή σας  είμαστε στο πλάι των παιδιών και των οικογενειών στην Ελλάδα. Αφοσιωμένοι στο έργο μας συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες όσων χρειάζονται τη φροντίδα μας και να στηρίζουμε  το πολυτιμότερο κύτταρο της κοινωνίας μας. Τα παιδιά.”

=========================

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Το χαμόγελο του παιδιού έχει την ανάγκη όλων.

Απάντηση