=== Ο Φον Δημητράκης Καζάκης, το 2006, επέλεξε να είναι ο μεταφραστής του βιβλίου “Macedonia: Its Races and Their Future” (Μακεδονία: Οι Ράτσες -φυλές- και η προοπτική τους), του τυχοδιώκτη και έμμισθου πράκτορα του Βρετανικού ιμπεριαλισμού και της επίσημης Βρετανικής κυβερνητικής αποικιοκρατίας, Henry Noel Brailsford.

 === Ο τυχοδιώκτης Βρετανός πράκτορας Henry Noel Brailsford, έχει τεράστιο ενδιαφέρον, διότι είχε προκάλυψη τη δημοσιογραφία και τις αριστερίστικες οργανώσεις του, και δούλεψε σκληρά, για να δημιουργηθεί ανεξάρτητη “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” και ανεξάρτητη “ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”, και τα δύο κρατίδια, ξεκωμμένα από τον Ελληνικό εθνικό ιστό, που θα έμενε μέχρι τη Θεσσαλία. Και τα δύο (δημοσιογραφία και αριστερές οργανώσεις) τα άλλαζε ή τα μετονόμαζε σαν τα πουκάμισα. Σαν τα σημερινά ξυραφάκια μιας χρήσης. Μόνο μία ήταν η σταθερά αξία του Henry Noel Brailsford: ο Εβραίος εκδότης-βιβλιοπώλης F.M. Leventhal, ο οποίος προς το τέλος της ζωής του, του κατασκεύασε μια εξαγνισμένη βιογραφία.
=== Ο τυχοδιώκτης αριστερός της Αυτού Μεγαλειότητας της Βρετανικής μοναρχίας, επισκέφθηκε συχνά τα μέρη μας, και δούλεψε σκληρά, για το “διαίρει και βασίλευε” της Εγγλέζικης αποικιοκρατίας, που μεταφράζεται, στη κατασκευή μικρών εύχρηστων ανεξάρτητων κρατιδίων. Μεταξύ των εργολαβιών που είχε αναλάβει, ήταν:
1.— Η κατασκευή ανεξάρτητου “Μακεδονικού κράτους” (Σλαυομακεδονικού κράτους), και το έπαιζε τη μια φιλοβούλγαρος και την άλλη φιλοσέρβος και πότε ανάμεικτος, με σλόγκαν “Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες” ΕΡΓΟ για το οποίο έγραψε το βιβλίο, που μετέφρασε στα Ελληνικά ο Δημητράκης Καζάκης.
2.— Η κατασκευή ανεξάρτητης “Κρητικής Πολιτείας”, τελείως ξεκομμένης από την υπόλοιπη Ελλάδα, την οποία υπονόμευε για να τη περιορίσει σε Πελοπόννησο, στερεά και Θεσσαλία. 

=== “ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”
Μέχρι το 1895 μεσολάβησαν πολλές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ επαναστάσεις στη Κρήτη, που πνιγόντουσαν στο αίμα, αλλά ο γενναίος Κρητικός λαός δεν το έβαζε κάτω. Παρά τον αποτυχημένο Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897,
η Κρητική επανάσταση των ετών 1895-1898 “……ήταν Ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας των κρητικών επαναστάσεων. Η Μεταπολιτευτική Επιτροπή, που οργανώνει και διεξάγει την επανάσταση αυτή, στέκεται πιο τυχερή από τις προηγούμενες, γιατί κατορθώνει και απελευθερώνει την Κρήτη από τον τουρκικό ζυγό……..
……..
Στις 9 Δεκεμβρίου 1898 και παρά τη διαμαρτυρία της Πύλης, φτάνει στα Χανιά, ως πρώτος Ύπατος Αρμοστής, ο Πρίγκιπας Γεώργιος και γίνεται δεκτός με απερίγραπτο ενθουσιασμό, ζωηρές επευφημίες και πρωτοφανείς εκδηλώσεις από το λαό της Κρήτης. Ο Πρίγκιπας διαβάζει από τον εξώστη του Διοικητηρίου Χανίων, το διάγγελμά του, με το οποίο καλεί το λαό σε πειθαρχία στους νόμους και σε ειρηνική συμβίωση. Η ημιανεξάρτητη “Κρητική Πολιτεία” αποτελεί πια μια πραγματικότητα.
Μια και μοναδική σημαία από λευκοσίδερο, τοποθετημένη στο ερημονήσι της Σούδας, συμβολίζει τα σκιώδη δικαιώματα του Σουλτάνου πάνω στην Κρήτη. Οι “Μεγάλες Δυνάμεις” θέτουν το νησί υπό την υψηλή προστασία τους. Οι Ιταλοί τα Χανιά, οι Ρώσοι το Ρέθυμνο, οι Άγγλοι το Ηράκλειο και οι Γάλλοι το Λασίθι, τόσο με επίσημο στρατό, όσο και με εθελοντές που προϋπήρξαν, μήνες πριν, για τα αναγκαία προγεφυρώματα. Η πλάκα είναι, ότι το υπαρκτό ενδιαφέρον πολλών ισχυρών δυνάμεων, απέτρεψε τη Βρετανική καθολική αποικιοποίηση της Κρήτης.
Την επόμενη μέρα φεύγουν από την Κρήτη οι ναύαρχοι των Μ. Δυνάμεων. Το μεγάλο έργο της ανασυγκρότησης και οργάνωσης της Κρητικής Πολιτείας, που ψηφίζεται από τη Γενική Συνέλευση, μπαίνει αμέσως σε εφαρμογή. Λίγες μέρες αργότερα, στις 29 του Απρίλη 1899, ο Πρίγκιπας σχηματίζει την πρώτη του κυβέρνηση, με την ακόλουθη σύνθεση Συμβούλων: (Υπουργοί) Ελευθ. Βενιζέλος της Δικαιοσύνης, Μανούσος Κούνδουρος των Εσωτερικών και της Συγκοινωνίας, Νικόλαος Γιαμαλάκης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των Θρησκευτικών, Κων. Φούμης των Οικονομικών και Χασάν Σκυλλιανάκης της Δημόσιας Ασφάλειας…..

========================
Henry Noel Brailsford και Κρητική Πολιτεία

http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/Jbrailsford.htm
Ο Henry Noel Brailsford γεννήθηκε στο Mirfield, μια πόλη ανθρακωρύχων του Γιορκσάιρ, στις 25 Δεκεμβρίου 1873. Πατέρας του Henry, ήταν ο Edward John Brailsford (1841-1921), ένας μεθοδιστής ιεροκήρυκας, που εργάστηκαν κυρίως στο Εδιμβούργο και στη Γλασκώβη. Η μητέρα του ήταν η Κλάρα Pooley Brailsford (1843-1944)……
Στις σπουδές του και ιδιαίτερα στη ζωή του, επηρεάστηκε έντονα από τον Αυστραλοβρετανό καθηγητή
George Gilbert Aimé Murray. Ο τελευταίος είχε γκόμενα μια φοιτήτριά του, την Jane Esdon Malloch, την οποία προτιμούσε και ο Henry Noel Brailsford, ο οποίος παρά τις προειδοποιήσεις φίλων του για τα ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα της Jane Esdon Malloch, την είχε ζητήσει σε γάμο, αλλά εκείνη δήλωνε δοσμένη στον καθηγητή τους George Gilbert Aimé Murray, ο οποίος όμως …δεν μπορούσε να τη παντρευτεί.
Εν τω μεταξύ, η Βρετανική κυβέρνηση, για να μην εκτίθεται με ανάμειξη επίσημων δυνάμεων στα εσωτερικά άλλων χωρών, όπως η σε αποσύνθεση Τουρκία, κατασκεύαζε “εθελοντικά” εκστρατευτικά σώματα, κατά περίσταση, για να στηρίζει επαναστατικά κινήματα στη σφαίρα επιρροής της. Ένα από αυτά τα σώματα, ήσαν και οι “Φιλελληνική Λεγεώνα” (μην εντυπωσιάζεστε, γιατί στη Μακεδονία, έφτιαχνε φιλοβουλγαρικά και φιλοσερβικά).

Τον Απρίλιο του 1897, σε ηλικία μόλις 23,5 χρονών και ενώ είχε ήδη αναμειχθεί σε αριστερό ….αντιιμπεριαλιστικό κόμμα, ο Henry Noel Brailsford εντάχθηκε στη παραπάνω “Φιλελληνική Λεγεώνα”, τη συγκαλυμμένη πολεμική δύναμη της Βρετανικής ιμπεριαλιστικής κυβέρνησης, που συγκροτήθηκε δήθεν για να ενισχύσει τους Έλληνες, στον πόλεμο κατά της Τουρκίας, αλλά εργαζόταν αποκλειστικά για τα Βρετανικά κρατικά συμφέροντα. Αν και δεν είχε ουσιαστική συμμετοχή στις πολεμικές συγκρούσεις (αφού το ίδιο χρονικό διάστημα συναντούσε με ευκολία μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων της εποχής, οι Ελληνοτουρκικοί πόλεμοι του έδωσαν το υλικό για το μοναδικό του μυθιστόρημα, “Η Πολεμική Σκούπα του Θεού” (1898). Στο μυθιστόρημα, θυμάται την πρώτη φορά που χρησιμοποίησε ποτέ το όπλο του: “Το χέρι του έτρεμε:. Φοβόταν την ανάκληση, αν και είχε ήδη γίνει πλήρως εξοικειωμένοι με το τουφέκι υπηρεσία στο Αθηναϊκό κυμαίνεται Αλλά στη φωτιά με την ελπίδα και το φόβο του αντιμετώπιζαν το θάνατο ήταν μια εντελώς νέα εμπειρία. Όταν η εκκωφαντική βολίδα επιτέλους βγήκε έξω, αισθάνθηκε βέβαιος ότι λαβή του όπλου είχε ανοίξει και ο ίδιος είχε αμφιβολίες για το αν η σφαίρα του είχε βρει το στόχο του.” …… Στο ίδιο επίπεδο και σε μυθοπλαστικό στυλ, είναι και οι ανταποκρίσεις του προς τις εφημερίδες που συνεργαζόταν, τα δε βιβλία του, μοιάζουν με συρραφή τέτοιων δημοσιογραφικών μυθοπλαστικών ανταποκρίσεων.
Εν τέλη η ιδιότροπη
Jane Esdon Malloch αποδέχθηκε μια νέα πρόταση γάμου του Henry Noel Brailsford, με τον όρο, ότι δεν θα έχουν ….σεξουαλική επαφή, την οποία διαφύλασσε για τον καθηγητή  George Gilbert Aimé Murray. Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στη Γλασκώβη στις 29 Σεπτεμβρίου 1898. Την αμέσως επόμενη μέρα 30-9-1898, το νιόπαντρο ζευγάρι έφυγε για την Κρήτη, όχι για γαμήλιο ταξίδι, αλλά για έμμισθο “εθελοντισμό” υπέρ της ιμπεριαλιστικής και αποικιοκρατικής κυβέρνησης της πατρίδας τους Μεγάλης Βρετανίας. Η Jane είπε επίσης (τότε) στον Henry Noel Brailsford ότι δεν θα φορέσει ποτέ δαχτυλίδι γάμου, διότι το θεωρεί σημάδι δουλείας.
Σε λιγότερο από 2,5 μήνες μετά την άφιξη του
Henry Noel Brailsford στη Κρήτη, έφθασε εκεί και ο πρίγκηπας Γεώργιος σαν ύπατος αρμοστής.
Τον επόμενο κι’ όλας χρόνο, ο Henry Noel Brailsford έγινε ανταποκριτής της “Manchester Guardian” στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πήρε συνέντευξη από μεγάλους πολιτικούς, όπως τους Jean Jaurès, Ζορζ Κλεμανσό, Yves Guyot και Ιωσήφ Reinach. Ασχολήθηκε δε ιδιαίτερα, με την περίπτωση του Εβραίου Άλφρεντ Ντρέιφους ……
=========================
http://en.wikipedia.org/wiki/H._N._Brailsford
Ο Henry Noel Brailsford (1873 – 1958) ήταν ο πιο παραγωγικός αριστερός Βρετανός δημοσιογράφος του πρώτου μισού του 20ου αιώνα……
…..Εγκατέλειψε την πανεπιστημιακή του καριέρα για να γίνει δημοσιογράφος. Διακρίθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1890 σαν ξένος ανταποκριτής της “Manchester Guardian” , η οποία ειδικευόταν στα Βαλκάνια, τη Γαλλία και την Αίγυπτο (και την Ινδία θα πρόσθετα εγώ).
HENRY NOEL BRAILSFORD  και  ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ:  Το 1899 μετακόμισε στο Λονδίνο, που εργάστηκε για τη πρωϊνή “Leader” και στη συνέχεια για την “Daily News”.
Σε ηλικία 30 χρονών, ορίσθηκε επικεφαλής της Βρετανικής Αποστολής Ανακούφισης της Μακεδονίας, μετά τη Βρετανοβουλγαρική αποτυχία της λεγόμενης “επανάστασης του Ίλιντεν” του 1903. (επιβράβευση των ικανοτήτων που επέδειξε στη Κρήτη???).
Είχε τεράστια ανάμειξη στην ανασύνταξη “Βουλγαρο-Σλαυομακεδονικών” κινημάτων, αλλά ταυτόχρονα και παράλληλα, για τον σχηματισμό αντίστοιχων “Σερβο-Σλαυομακεδονικών”. Δούλεψε όσο κανένας για να κατασκευαστεί “Μακεδονική Εθνική Συνείδηση”, ώστε να συνδυαστεί με την ίδρυση ενός μικρού ελεγχόμενου Σλαυικού κράτους, ενώ σε όλους υποσχόταν, μια “Μακεδονία μόνο για τους Μακεδόνες”. Το 1906 επέστρεψε στη Βρετανία και εξέδωσε το βιβλίο, “Μακεδονία: Οι ράτσες της και η προοπτική τους”
, που όπως είπαμε μετέφρασε ο Δημητράκης Καζάκης και δε λέει να μας ενημερώσει για το ΕΡΓΟ.
Το 1907 καταδικάστηκε για συνωμοσία, γιατί απόκτησε Βρετανικό διαβατήριο στο όνομα άλλου προσώπου, για να ταξιδέψει στη Ρωσία…. ….
Ενώ μεταξύ 1903-1906 είχε ενεργή τυχοδιωκτική αντάρτικη πολεμική συμμετοχή στη περιοχή της Μακεδονίας, πότε υπέρ των Βουλγάρων και πότε υπέρ των Σέρβων, τα έτη 1913-14 ο Brailsford διορίζεται μέλος της διεθνούς επιτροπής, που αποστέλλεται από το Carnegie Endowment for International Peace (Κληροδότημα Carnegie για τη Διεθνή Ειρήνη) για τη διερεύνηση της συμπεριφοράς των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13. Είναι συν-συγγραφέας της έκθεσης της επιτροπής.
……..ΕΙΡΩΝΙΑ: Μεταξύ των βιβλίων του περιλαμβάνονται, το Αντι-αποικιοκρατική Κλασική Επανάσταση της Ινδίας” (1931) και το “Αντιμιλιταριστική Ιδιοκτησία ή Ειρήνη; (1934). Στα τέλη του 1930, ήταν ένας από τους λίγους συγγραφείς που σχετίζονταν με την ….Αριστερή Λέσχη Βιβλίου,…. ….
============================
ΚΛΙΚ ΣΤΟ
Carnegie Endowment for International Peace  και ΣΤΟ  Andrew Carnegie, για όποιον θέλει να μάθει πως έκανε λεφτά ο ιδρυτής του οργανισμού, ποιους επέλεξε να τον στελεχώσει (υπουργός πολέμου κλπ) τη διατηρούμενη νοοτροπία στελέχωσης (Διευθυντής Παγκόσμιας τράπεζας) και τι αποικιοκρατικό και ιμπεριαλιστικό τσαμπουκά διαθέτει, για να παρεμβαίνει σαν ειρηνοποιός και φιλάνθρωπος οργανισμός, εκεί που ανάβει άμεσα ή έμμεσα φωτιές και δημιουργεί ποταμούς αίματος αθώων.
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΕΥΑΓΕΣ” ΙΔΡΥΜΑ προσλήφθηκε ο “αριστερός”
Henry Noel Brailsford, του οποίου το βιβλίο “Μακεδονία: Οι Ράτσες (φυλές) της και η προοπτική τους” υπέρ των “Σλαυομακεδόνων” μετάφρασε ο Φον Δημητράκης Καζάκης το 2006, ακριβώς 100 χρόνια μετά την αρχική πρωτότυπη έκδοση.
ΑΛΛΗΛΟΥΓΙΑ….. ΟΛΕ…..

ΑΛΛΑ (ή ΠΑΡΟΜΟΙΑ) ΛΙΝΚΣ:
Carnegie Endowment for International Peace
http://carnegieendowment.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Carnegie_Endowment_for_International_Peace
http://carnegie.ru/?lang=en
http://carnegieendowment.iapplicants.com/ViewJob-262511.html
======================================
http://en.wikipedia.org/wiki/H._N._Brailsford
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82
Εξέγερση του Ίλιντεν – Βικιπαίδεια
Σλαβομακεδόνες – Βικιπαίδεια
Φλώρινα: Πηγές – Βιβλιογραφία – Lithoksou.net | Δ. Λιθοξόου – Η …

4 Comments

 • Να ζήσεις ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη 1000 χρόνια.
  Να σε χαιρόμαστε. Ξεβράκωσέ τον κι άλλο τον αρχιτσάτσο του Κοντομηνά.

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   Τον έχω χρεωθεί με …108. Μέχρι το βράδυ, ελπίζω να έχω ετοιμάσει ανάρτηση για όσες μπούρδες είπε για το βιβλίο-ευαγγέλιο των Σκοπιανών.

 • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

  ΠΡΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΝ Savior kotzegien @ otenet.gr:
  Τις απαντήσεις στις απορίες σου τις πήρες. Σε άλλο γήπεδο τις αθλιότητές σου.

 • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

  ΠΡΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΝ: Savior kotzegien @ otenet.gr
  1.— Η ιστοσελίδα μου δεν είναι “φόρουμ”, για να μπαίνει ο κάθε ανώνυμος μαλάκας και πότε να παριστάνει τον ροπαλοφόρο και άλλοτε την οσία περιστερά.
  2.— Αν “διάβαζες” τις σχετικές αναρτήσεις μου, εύκολα θα καταλάβαινες (αν ήσουν καλόπιστος προς εμένα), ότι βρήκα το βιβλίο που δεν το εμφανίζει πουθενά ο μεταφραστής στη βιογραφία του και σε κανένα από τα πολλά προφίλ του, αν και είναι στην ουσία το μοναδικό του, το δε άλλο, αυτό που εμφανίζει σαν βιβλίο “ελληνική Πομπήια” αλά Δαμανάκη, δεν δικαιούται τον τίτλο του βιβλίου, αλλά τον τίτλο της πατσαβούρας και της κουρελούς συρραφής αποκομάτων.
  3.— Αν “διάβαζες” σαν μελετηρό παιδί τις σχετικές αναρτήσεις μου, εύκολα θα διαπίστωνες, ότι για να βγάλω συμπεράσματα (που παριστάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις), έκανα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΕΥΝΑ, σε περισσότερες από 20 πηγές (κι’ ας μνημονεύω μόνο 10 – έχω τον λόγο μου, όταν περιμένω τον κάθε μαλάκα στην γωνία). Αν περιοριζόμουν μόνο στο βιβλίο του Εγγλέζου πράκτορα, δεν θα πρόκειτο για έρευνα, αλλά για βουτιά στο κενό ή χειροκρότημα σε έναν ακόμα καραγκιόζη.
  4.— Αν ο Μπαρμπανίκος, αποφάσιζε να μεταφράσει κάποιον αλλοδαπό, για να φωτίσει τους κατά την άποψη τινών, σκοταδισμό των γνώσεων των πανελλήνων, θα έκανε φύλλο και πτερόν τον περισπούδαστο συγγραφέα του πρωτότυπου, μέχρι και με ποιο χέρι πιάνει το πουλί του όταν κατουράει θα μάθαινε και ακόμα πια είναι η χέστρα προτίμησής του, αν επρόκειτο να τον τιμήσω, επ’ ευκαιρία των 100 χρόνων από της εκδόσεως του Ευαγγελίου των Σκοπίων. Γι’ αυτό, πριν απευθύνεις σε μένα “αθώες εξυπνάδες” περί του ποίου μεμπτού, βρες καλύτερα έναν σοβαρό μεταφραστή, ενός εγνωσμένης αξίας συγγράμματος, για να μάθεις περί των κριτηρίων που τον ώθησαν σε τόσο κόπο, διότι το χρηματικό είναι ασήμαντο (εκτός αν πρόκειται για ειδικές υπηρεσίες).
  5.— Να τύχαινε να είχες απορία, π.χ. ποιος σκατά είναι ο Λιθοξόου, ο οποίος 2 τουλάχιστον φορές μνημονεύεται στις “πηγές” της ανάρτησης, να το καταλάβω. Θα το θεωρούσα λογικό, γιατί δεν τον γνωρίζουν οι περισσότεροι. Αλλά παριστάνεις ότι με διάβασες και εγώ κατά τεκμήριο πλέον, θεωρώ ότι είσαι κοπρίτης και ΘΕΩΡΏ ΣΊΓΟΥΡΟ ότι γνωρίζεις, ότι η ομάδα Λιθοξόου, χρησιμοποιούσε πριν τη μετάφραση του 2006, τον πρωτότυπο Henry Noel Brailsford, για να θεμελιώσουν την ανθελληνική προπαγάνδα για τη Μακεδονία ΜΑΣ, και επίσης είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις, ότι η ομάδα Λιθοξόου, από το 2006 και μετά, χρησιμοποιεί ως πιστοποίηση των αθλιοτήτων της, τον μεταφρασμένο Henry Noel Brailsford, για τις ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ….ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ????? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ….
  6.— Με εντυπωσιάζεις επίσης ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΑ, που δεν έχεις καμία απορία, ούτε για την ενεργό πολεμική εμπλοκή του Henry Noel Brailsford, για ανεξάρτητα κρατίδια Κρήτης και Μακεδονίας, για λογαριασμό της ….Βρετανίας… ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ???? Ενώ είχε εμπλακεί ενεργά σε πολεμικές συγκρούσεις ξεκάθαρα εναντίον των Ελληνικών συμφερόντων, αμέσως μετά, διορίζεται στην επιτροπή, που διενήργησε … “έρευνα” και ήταν και συντάκτης του “πορίσματος” για το αγγλοβουργαρικό φιάσκο, που όπως ο ίδιος ομολογεί, είχε εμπλακεί κατ’ εντολήν της Βρετανικής κυβέρνησης….
  ====>> Να μη τα πολυλογώ, προσπαθώ να σου δείξω, ότι ξεφεύγεις από τη λογική, αδιαφορείς για στοιχειώδη πράγματα, όπως π.χ., γιατί δεν ρωτάς τον μεταφραστή, γιατί επέλεξε να μεταφράσει το συγκεκριμένο ευαγγέλιο των Σκοπίων, αλλά προτιμάς να μου παραθέσεις τον πρόλογο του εκδότη (που ΑΝ ΜΕ ΕΙΧΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΑΦΈΡΩ, με το “αφελές” ερώτημα περί του ποίου μεμπτού…
  Γιατί δεν ρωτάς τον εαυτό σου, να σου απαντήσει, τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ψάξεις για το βιβλίο και τι σε ωθεί τώρα να μου δείχνεις ότι “βρήκες” κάτι, που λογικά, έπρεπε να το είχες δει στην μία από τις αναρτήσεις μου, σαν μικρού μέρους του όλου που περιγράφω.
  =================
  ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ κ. Savior kotzegien @ otenet.gr, ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ —- ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

Απάντηση