=== Έλαβα με e-mail, την ανάρτηση  Ο Χριστιανόπουλος που δεν ξέρει ποιον έχουμε για Πρωθυπουργό και ο κίνδυνος της απολιτίκ στάσης…  του αξιόλογου “Τρυποκάρυδου” με την οποία δεν συμφωνώ, επειδή έτυχε πρόσφατα κι’ εγώ να τον ακούσω τον ποιητή, άλλα κατάλαβα και λέγω:

 === Σεις, αλήθεια, πιστεύετε, ότι οψόποτε κι’ αν γίνουν εκλογές και πάτε να ψηφίσετε, από τη κάλπη θα ξεπηδήσει τρανή-τρανή η βούλησή σας???
 === Σεις πιστεύετε, πως αν θελήσετε να βάλετε υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές, οψόποτε συμβούν, θα έχετε τη δυνατότητα να ανταγωνιστείτε την υπάρχουσα σαβούρα, επί ίσοις όροις???
 === Σεις, αλήθεια, αν συνέβαινε, να θέλετε να φτύσετε τη μικρότητα ενός Παπανδρέου, ενός Καραμανλή, ενός Παπαδήμου ή όποιον προτιμά η ψυχούλα σας, και σας προσκαλούσαν ΣΕ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ (και πάπαλα), δεν θα χαιρόσουν να ρίξεις τέτοιες ροχάλες, σαν κι’ αυτές που έριξε, με τον τρόπο του ο Χριστιανόπουλος???
 === Τόσο ακατανόητο έχει γίνει το σπαθί ενός ποιητή????
 === Μπορείτε να φανταστείτε, να είχα απέναντι μου εγώ τον Παπαδήμο, του οποίου η σκανδαλώδης προβολή είναι ισοδύναμο του “ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ???”, και εγώ να του έλεγα: “χέστηκα ποιος είσαι ρε αρχίδι… ένας ασήμαντος αχυράνθρωπος είσαι, όση δύναμη κι’ αν εκφράζεις”
 === ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΠΟΛΙΤΙΚ??? Βλέπετε πολλές διαφορές, σ’ αυτό που λέω και σε όσα είπε ο Χριστιανόπουλος???
 === Εγώ τη μόνη διαφορά που βλέπω, είναι ότι εγώ γράφω τους στοίχους μου στο πεζοδρόμιο, που σβήνουν απ’ τις πατημασιές των βιαστικών σκλάβων που πάνε να ψηφίσουν, ενώ ο Χριστιανόπουλος χαρακώνει τα στοιχάκια του με το νύχι βαθιά σε μάρμαρο Πεντελικό.

Εμένα ο Χριστιανόπουλος μου είπε άλλα…. Μου είπε να τους αγνοήσω, να φύγω μακριά απ’ τις παγίδες τους και να αναζητήσω μαζί με άλλους, το νέο, το άφθαρτο και ωραίο, για έναν κόσμο όμορφο, χωρίς τις ασημαντότητες των επαγγελματιών ληστών.

Και αυτά που είπε πρόσφατα και η άρνησή του να τον βραβεύσουν, είναι εντονότατα πολιτικοποιημένες ενεργητικές συμπεριφορές και κουλτούρα που ακόμα απουσιάζει από τις μάζες, γι’ αυτό δεν μπορούν (οι μάζες) να γίνουν δύναμη ανατροπής. Οι μάζες αποχαυνομένες, ακόμα αισθάνονται δέος για τους ληστές κυβερνήτες. Αν τους σμικρύνει στο πραγματικό τους μέγεθος, τα πάντα θ’ αλλάξουν.

================

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε τι άλλο αντιτίθεστε;
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Είμαι αντίθετος προς κάθε καθεστώς και το λέω και ας μην με ακούει κανείς, μακριά από τις σχέσεις με τις κυβερνήσεις. Η όλη θλιβερή όψη της σημερινής θλιβερής πραγματικότητας δείχνει ότι ο καιρός έχει γυρίσματα. Είμαι εναντίον κάθε μορφής εξουσίας, εφημερίδας, διοικήσεως κλπ. »

2 Comments

 • Ο/Η Πέτρος Δημητρίου λέει:

  Εντρυφώ στις πληροφορίες σας για Καζάκη αφού εξεπλάγην με τις τοποθετήσεις του που διάβασα όσον αφορά στη Μακεδονία. Ο προπάππος μου Πέτρος Νέτσος ήταν επιφανές μέλος της ελληνικής κοινότητας του Μοναστηρίου της πρώην Σερβίας (και σήμερα Μπιτώλια Σκοπίων)ο δε παππούς μου, γιατρός Δημήτριος Νέτσος οργανωμένος στον αγώνα κατά του Πανσλαβικού Κομιτάτου επικυρηγμένος από τους βούλγαρους κομιτατζήδες κινδύνευσε να δολοφονηθεί ακόμη και όταν αναγκάστηκε να μετοικήσει στη Λαμία όπου και εγκαταστάθηκε έκτοτε. Για τις κρίσεις σας για τον Χριστιανόπουλο είμαι πολύ επιφυλακτικός έως αρνητικός. Έχετε δίκιο να λέτε για την ευκαιρία να στιλητεύσει πρόσωπα και καταστάσεις στον ελάχιστο χρόνο που του παραχωρήθηκε, όμως προσωπικά μου έδωσε την εικόνα ενός ανθρώπου εντελώς ξεκομμένου από το περιβάλλον και τα προβλήματα της χώρας του και των συμπατριωτών του. Θα “σωθεί” η ανθρωπότητα όλη μέσα από μια ξερή διανοητική διεργασία ή ακόμη και μόνος αυτός ο ποιητής; Εμπνέεται και κομίζει λόγο από και για τον κόσμο ή για την αφεντιά του; Ένα τέτοιο δώρο άδωρο ποιον ενδιαφέρει εκτός από την ίδια την ξεμοναχιασμένη ποιητική θεότητα;

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   Από έναν πολιτικό τυχοδιώκτη σαν τον Καζάκη να περιμένετε τα χειρότερα. Μέσα σε 5 χρόνια έχει περάσει από το 90% του όλου πολιτικού φάσματος, παντού με διαλυτικές τάσεις.
   Τώρα έχει φτιάξει σαν δικό του πολιτικό κορμό το ΕΠΑΜ, με 5-6 δορυφορικές οργανώσεις, όλα στελεχωμένα από τα ίδια πρόσωπα.
   Εμένα μου προκάλεσε τη προσοχή, επειδή εμφανίσθηκε από το πουθενά, με φοβερή προβολή από τα ιδιωτικά κανάλια, σαν ειδικός οικονομικός αναλυτής. Επειδή ήμουν για πολλα χρόνια οικονομολόγος και οικονομικός επιθεωρητής, κάθε φορά που τον άκουγα, διαπίστωνα ότι δεν λέει τίποτα παραπάνω από αέρα κοπανιστό. Πιο χρήσιμες “αναλύσεις” θ’ ακούσεις σε συζήτηση καφενείου, παρά από “ανάλυση” του Καζάκη.
   Από τη ζωή του κρύβει το 90% περίπου και έχω κουραστεί πολύ για να βρω όσα έχω βρει, αλλά κυρίως μου αρέσει να τον χτυπώ σε οικονομολογικά θέματα, γιατί τον θεωρώ επικίνδυνο υποκατάστατο του σάπιου συστήματος. Είναι προπομπός μιας δραχμής άνευ αξίας. Κατασκευάζει “λαϊκό αίτημα” δραχμής, ενώ το ζητούμενο είναι να υπάρξη κάθαρση διαχείρησης και διαχειριστών. Αν η διαφθορά ασκεί εξουσία, ότι νόμισμα να χρησιμοποιπήσεις σε χρεοκοπία θα οδηγηθούμε.
   Ο Χριστιανόπουλος είναι ποιητής. Έναν οποιονδήποτε ποιητή, η τηλεόρασει τον αφαιρεί, τον μειώνει. Η τηλεόραση είναι κατά κανόνα κρεατομηχανή και δεν αφήνει τον έλεγχο μιας συζήτησης στους “καλεσμένους”. Δεν του επιτρέπει να βγάλει το κάθε τι και κατ΄ανάγκη ότι και να πει θα αφήσει κενά.
   Όπλο του ποιητή είναι η πένα του και η σκέψη του. Δεν είναι ούτε πολιτικός που θα αρχίσει τις ψεύτικες κοκορομαχίες του στο γυαλί, ούτε ένοπλος πολεμιστής που θα τρεβήξει τη σπάθα του ή τις πιστόλες του για ν’ αποκαταστήσει τη διασαλευθείσα από τους πολιτικούς απατεώνες τάξη.
   Ο ποιητής είναι πάντα μοναχικός άνθρωπος, συχνά απογοητευμένος και φαντάζει στον περισσότερο κόσμο, ξεκομμένος από τη κοινωνία και τα προβλήματά της. Δεν είναι θεός. Ένας ευαίσθητος ανθρωπάκος είναι, που κάνει συνήθως στην άκρη, μην ενοχλήσει άλλους απλούς ανθρώπους. Ξέρει όμως τι συμβαίνει και στους ανθρώπους που γνωρίζει και εμπιστεύεται, μιλάει για τα πάντα, αλλά και πάλι ποτέ δεν θα εκφραζόταν όπως εγώ, ούτε έχω απαίτηση να έχει τη βιαιότητα του λόγου που πολλές φορές χρησιμοποιώ εγώ.

Απάντηση