=== 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΜΙΖΕΣ

 === ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ SEC, ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ — 2012 – 25

 === Washington, DC, 6 Φεβρουαρίου, 2012 – Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΗΠΑ), κατηγόρησε σήμερα (προχθές 6-2-2012) την εταιρεία ιατρικών συσκευών “Smith & Nephew PLC” που εδρεύει στο Λονδίνο, για διάπραξη εγκλημάτων ενεργητικής διαφθοράς – δωροδοκίας (FCPA), όταν δραστηριοποιόταν και στις ΗΠΑ, δια της γερμανικής θυγατρικής της εταιρείας, με την οποία δωροδόκησε γιατρούς του Ελληνικού δημοσίου, για περισσότερο από μια δεκαετία, για να κερδίσει άλλες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

 === Η “Smith & Nephew plc” και η θυγατρική της στις ΗΠΑ, “Smith & Nephew Α.Ε.”  συμφώνησαν να πληρώσουν περισσότερα από 22 εκατομμύρια δολάρια για να πετύχουν συμφωνίες, (κατά παράβαση διατάξεων) της (Αμερικάνικης) Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Τα συμπεράσματα που έβγαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΗΠΑ) και η συνεχιζόμενη παγκόσμια έρευνα, που συνεχίζεται, του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αφορούν δωροδοκία γιατρών δημοσίων υπαλλήλων, που απασχολούνται υπέρ των (συμφερόντων) εταιρειών ιατρικών συσκευών.

 === Με τις καταγγελίες της εναντίον της “Smith & Nephew plc” η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποστηρίζει, ότι οι θυγατρικές της “Smith & Nephew plc” που χρησιμοποιούνται για τις διανομές (προϊόντων), δημιούργησαν ένα ταμείο διαφθοράς, για να πληρώνουν από κοινού, παράνομα τους ιατρούς που απασχολούνται στα κρατικά νοσοκομεία ή σε δημόσιους οργανισμούς στην Ελλάδα. Στα χαρτιά, αυτό φαίνεται σαν να πλήρωναν οι θυγατρικές της “Smith & Nephew”, για υπηρεσίες μάρκετινγκ, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες υπηρεσίες που εκτελέστηκαν στην πραγματικότητα. Το σύστημα αυτό, δημιουργήθηκε κυρίως με κεφάλαια υπεράκτιων εταιρειών (offshore), οι οποίες δεν υπόκεινται στην ελληνική φορολογία, για να δωροδοκούν τους γιατρούς του Ελληνικού δημοσίου, ώστε να αγοράζονται τα προϊόντα της “Smith & Nephew”.

“Οι Θυγατρικές της “Smith & Nephew”  επέλεξαν τον δρόμο της διαφθοράς και όχι τη δίκαιη και έντιμη διαδικασία του ανταγωνισμού” δήλωσε ο Kara Novaco Brockmeyer, επικεφαλής της ειδικής Μονάδας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, της Διεύθυνσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που αντιμετώπισε αυτές τις παράνομες πρακτικές. “Η SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) θα συνεχίσει να θεωρεί τις εταιρείες αυτές  υπεύθυνες, καθώς συνεχίζουμε να ερευνούμε τη βιομηχανία ιατρικών συσκευών, για αυτόν τον τύπο παράνομης συμπεριφοράς.”

Σύμφωνα με την καταγγελία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά της “Smith & Nephew PLC” η οποία κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Ουάσινγκτον, η Αμερικανική θυγατρική της “Smith & Nephew Inc” και η Γερμανική θυγατρική της, “Smith & Nephew Ορθοπεδική GmbH”  πουλούσαν ορθοπεδικά προϊόντα στην Ελλάδα, από τη δεκαετία του 1970 μέσω της Ελληνικής εταιρείας διανομής. Η Ελλάδα έχει ένα εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, στο οποίο τα περισσότερα Ελληνικά νοσοκομεία λειτουργούν σαν δημόσια ιδιοκτησία, και οι γιατροί που εργάζονται σε αυτά τα δημόσια νοσοκομεία είναι δημόσιοι υπάλληλοι και (θεωρούνται στις ΗΠΑ) ως “ξένοι αξιωματούχοι” όπως ορίζεται στο νόμο FCPA.

Η SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ) ισχυρίζεται ότι το παράπτωμα (της δωροδοκίας) ξεκίνησε το 1997, όταν οι θυγατρικές της “Smith & Nephew”  ανέπτυξαν ένα σύστημα για την πραγματοποίηση πληρωμών σε τρεις προστατευμένες οντότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα ελέγχονται από τον (Ελληνικό) διανομέα. Τα κονδύλια αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τον διανομέα για να δωροδοκούνται οι Έλληνες γιατροί για λογαριασμό των θυγατρικών της “Smith & Nephew” . Η “Smith & Nephew” παρέλειψε να ενεργήσει σε πολλές κόκκινες σημαίες (προειδοποιητικά γεγονότα) της δωροδοκίας, όπως, το ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και τις θυγατρικές της, έλαβαν γνώση των παράνομων πληρωμών. Σε μια ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ των εργαζομένων στη θυγατρική των ΗΠΑ και του διανομέα (στην Ελλάδα) σχετικά με το αν θα μειωθούν οι προμήθειες του διανομέα, ο διανομέας δήλωσε, “…Σε περίπτωση που δεν είναι σαφές σε σας, παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι δίνω κίνητρα με μετρητά, αμέσως μετά από κάθε χειρουργική επέμβαση….

Η “Smith & Nephew Α.Ε.” είχε αποφασίσει να μην μειώσει τις προμήθειες (=μίζες).

Η “Smith & Nephew PLC” συμφώνησε να διευθετήσει τα πρόστιμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκαταβάλλοντας περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια δολάρια για χρηματικές ποινές και τόκους. Η θυγατρική της “Smith & Nephew της Α.Ε.” συμφώνησε να καταβάλει 16,8 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο, στο πλαίσιο (συμβιβασμού) μιας μελλοντικής δίωξης, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (των ΗΠΑ). Η “Smith & Nephew PLC” συναίνεσε χωρίς να ομολογεί ή να αρνείται τους ισχυρισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με την έναρξη της μόνιμης δικαστικής επιτήρησης, προς αποτροπή μελλοντικών παραβιάσεων των τμημάτων 30Α, 13 (β) (2) (Α) και 13 (β) (2) ( Β) της Securities Exchange Act του 1934 και διατάσσεται η “Smith & Nephew της Α.Ε.” να διατηρήσει μια ανεξάρτητη παρακολούθηση της συμμόρφωσης της, για διάστημα 18 μηνών, σε εφαρμογή αναθεωρημένου προγράμματος συμμόρφωσης της FCPA.

Η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διενεργήθηκε από την αξιότιμη Tracy L. της μονάδας FCPA της Διεύθυνσης για την εκτέλεση μαζί με τον Brent S. Mitchell και Reid Α. Muoio. Η SEC δέχεται τη βοήθεια του αμερικανικού υπουργείου του τμήματος απάτης Δικαιοσύνης και την Federal Bureau of Investigation. Η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη βιομηχανία ιατρικών συσκευών συνεχίζεται.

# # # # # # #

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την δράση επιβολής του νόμου, επικοινωνήστε με:
Kara Novaco Brockmeyer
Chief, Foreign Corrupt Practices Act Unit, Division of Enforcement
202-551-4767

Tracy L. Price
Assistant Director, Foreign Corrupt Practices Act Unit, Division of Enforcement
202-551-4490

ΠΗΓΗ:  http://www.sec.gov/news/press/2012/2012-25.htm
========================

Εδώ????… Εδώ, χωρίς αιδώ, μπορείτε να απευθυνθείτε στις διευθύνσεις και στα τηλέφωνα, του Αβρααμόπουλου, της Ελάϊζα Ξενογιαννακοπούλου, του Λοβέρδου, του Σαμπατακάκη, του Ρακιντζή, των γραμματέων και φαρισαίων τους…..
ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ — ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΕΙ ΤΟ FBI ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:  Παράλληλα με το σκάνδαλο μίζας ορθοπεδικών προμηθειών «DePuy», λειτουργούσαν και οι μίζες ορθοπεδικών προμηθειών «Smith & Nephew Inc»

Απάντηση