Οι Anonymous “χτύπησαν” την γερμανική Βουλή

8 Φεβρουαρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  === Χάκερς της οργάνωσης Anonymous δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο διαβαθμισμένους γερμανικούς φακέλους.

 === Χάκερ της οργάνωσης Anonymous ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέκτησαν πρόσβαση σε διαβαθμισμένους γερμανικούς φακέλους και τους δημοσιοποίησαν online, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας στο Αφγανιστάν.

 === Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι πήρε τα δεδομένα από έναν σέρβερ του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ). Οι Anonymous είχαν αναλάβει πέρυσι την ευθύνη για μια σειρά διαρροών διαβαθμισμένων δεδομένων σ’ όλο τον κόσμο.

 === Τα στρατιωτικά έγγραφα είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο μιας έρευνας, η οποία έχει τώρα τελειώσει, για την αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησαν το Σεπτέμβριο του 2009 αμερικανικά αεριωθούμενα υπό γερμανικές εντολές και κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 μαχητές των Ταλιμπάν και Αφγανοί άμαχοι.

 === Ο Ομίντ Νουριπούρ, ένας βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων που συμμετείχε στην επιτροπή έρευνας, δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο ότι τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν online είναι αυθεντικά. Πρόσθεσε ότι δεν έχει δει τίποτε σ’ αυτά που να θέτει σε κίνδυνο ζωές.

 === Η διοίκηση της Μπούντεσταγκ ανακοίνωσε πως ελέγχει τη διαρροή. Μια εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι δυνατό τα έγγραφα να είναι απλώς παραρτήματα της έκθεσης για την έρευνα, η οποία επέκρινε στα συμπεράσματα την επίθεση του 2009.

ΠΗΓΗ:  news247.gr

Απάντηση