Εν μέσω εικονικού αναβρασμού συνεδριάζουν οι ΚΟ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

10 Φεβρουαρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  === Συνεδριάζουν σήμερα οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στον απόηχο της συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για τη νέα δανειακή σύμβαση και των αντιδράσεων που υπάρχουν στους κόλπους των δύο κομμάτων εν όψει της ψηφοφορίας επί του εν λόγω σχεδίου στη Βουλή.

 === Συγκεκριμένα, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα, υπό τον Γ. Παπανδρέου, με κεντρικό θέμα το νέο μνημόνιο, πριν αυτό κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

 === Για τις 20:00 έχει προγραμματιστεί η σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ. «Αποφύγαμε τα χειρότερα, τα πιο υφεσιακά από όσα μας ζήτησαν, αλλά κάποια δεν αποφεύχθηκαν» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ζητώντας παράλληλα εκλογές. Όπως ανέφερε, «ποτέ η Ελλάδα δεν τις είχε περισσότερο ανάγκη από ότι τις έχει σήμερα», προσθέτοντας πως χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή.

 === Ενδεικτικές των αντιδράσεων εντός των δύο κομμάτων είναι οι παραιτήσεις αφενός του υφυπουργού Εργασίας, Γιάννη Κουτσούκου, και αφετέρου του γραμματέα του τομέα Συνδικαλισμού της ΝΔ, Γιάννη Μανώλη (Συμπτωματικοί εργατοπατέρες και οι δύο).

 === Ο  Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ) υπέβαλε την παραίτησή του (αφού καταργήθηκαν οι περισσότερες ρουσφετολογικές αρμοδιότητές του), γνωστοποιώντας ότι δήθεν, δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος.

 === Και Μανώλης (ΝΔ) υπέβαλε χθες την παραίτησή του (αφού του είχε γνωστοποιηθεί ότι εν ενεργεία τομεάρχες δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές), δήθεν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. «Στις δύσκολες ώρες ο καθένας αναλαμβάνει και τις προσωπικές του ευθύνες αναγκάζομαι να παραιτηθώ. Οι καρέκλες είναι το λιγότερο, γιατί δεν μπορώ να στηρίξω αυτά τα ισοπεδωτικά μέτρα, θέλω να είμαι απέναντι να τα αντιπαλεύω», τόνισε.

 === Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, θα παραχωρήσει στις 13:30 συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος, όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις του γύρω απο τις τελευταίες εξελίξεις.

ΠΗΓΗ:  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο χαρακτηρισμός “εικονικός”, οι παραθέσεις με κόκκινα στοιχεία και τα καλλιτεχνικά μονταζ, γίνονται με ευθύνη Μπαρμπανίκου.

Απάντηση