=== Ένας υπερβολικός αριθμός Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ, αξίας 6 τρισ $  έχουν κατασχεθεί στην Ελβετία
  === Του Adam Taylor
  === Μια από κοινού επιχείρηση των Ιταλικών και των Ελβετικών αστυνομικών αρχών είχει ως αποτέλεσμα την κατάσχεση πλαστων ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου, αξίας 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανταπόκριση του Reuters.

 === Τα πλαστά ομόλογα κατασχέθηκαν από την Ιταλική αστυνομία, από μια εταιρεία διαχείρισης διεθνών αξιογράφων, σε κάποιο μέρος της Ζυρίχης τον Ιανουάριο, αλλά η δραστηριότητα αυτή ανακοινώθηκε μόλις σήμερα. 8 άτομα συνελήφθησαν, κατηγορούμενα ότι είχαν σχέση με αυτή τη κομπίνα, μετά από μυστικό σχέδιο που έφερε τηκωδική ονομασία “Επιχείρηση Vulcanica.”

 === Το Bloomberg αναφέρει ότι η αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη εξέτασε τα ομόλογα, που χρονολογούνται από το 1934 και φέροντααν να αξίζουν, το ήμισυ σχεδόν του συνολικού χρέους των ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο.

 === Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει ότι η έρευνα ξεκίνησε από ένα δίκτυο της μαφίας στη νότια περιοχή της Ιταλίας στα Basilicata, αλλά επεκτάθηκε με ένα διεθνές κύκλωμα. Τα ομόλογα φαίνεται να χρησιμοποιείήθηκαν στις αναδυόμενες αγορές -ενώ περιέργως,  το Bloomberg αναφέρει ότι τα άτομα που συνελήφθησαν είχαν προσπαθήσει να αγοράσουν πλουτώνιο από την Νιγηρίας.

 === Επίσης βρέθηκαν δύο επιταγές, που εκδόθηκαν από λογαριασμό της HSBC και δεν αντιστοιχούσαν σε ταμειακά διαθέσιμα (ακάλυπτες).
  === Please follow Europe on Twitter and Facebook. —  Follow Adam Taylor on Twitter. —  Ask Adam A Question 

 === ΠΗΓΗ: businessinsider.com
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

2 Comments

 • Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

  Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
  Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
  Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
  Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
  Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
  Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
  Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
  Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
  Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
  Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
  ΝΙΚΟΣ

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   ΦΙΛΕ ΜΟΥ,
   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ.
   ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΠΑΝΑΛΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.
   ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΎΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Απάντηση