=== ΚΑΖΑΚΗΣ: «…..«Επειδή ο σκοταδισμός με σύμμαχο την άγνοια μπορεί να ευνουχίσει πνευματικά και ηθικά τον οποιοδήποτε, ξεκαθαρίζω τα εξής πολύ απλά» … Για δες ποιος σκοταδιστής μιλάει!!!!

 === Και τώρα ξανά-ξεκαθαρίζει ο Μπαρμπανίκος Αρβανίτης:

Πρώτο: Το πρωτότυπο βιβλίο,
«Macedonia. Its Races and Their Future« του Henry Noel Brailsford, ΕΚΔΟΘΗΚΕ το 1906 και η μετάφρασή του, «Μακεδονία: Οι φυλές και το Μέλλον τους» του φον Δημητράκη Καζάκη ΕΚΔΟΘΗΚΕ το 2006, ακριβώς για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από της αρχικής εκδόσεως του σκοπιανικού ευαγγελίου  και το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οδυσσέας. «Εν τη ρύμη του λόγου» δικαιούμαστε συνοπτικά να λέμε, ότι το 2006 μετέφρασε… Οι εκ των υστέρων ισχυρισμοί Καζάκη, για πετσοκόψιμο των «θέσεών» του που συνόδευαν τη μετάφραση, είναι για τη μακρινή, ξωτική και βασανισμένη από αποικιοκράτες ….my Botsovalia, όταν διαπιστώνουμε, ότι στη προσπάθειά του να δικαιολογηθεί, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ επαναλαμβάνει τις φιλοσκοπιανές αθλιότητές του. Στο κάτω-κάτω, αν έχει το πρωτότυπο μεταφρασμένο του κείμενο με τις «θέσεις» του, ας το αναρτήσει αυτή τη στιγμή κι’ όλας, έστω στη κάλπικη σεισάχθεια, για να μας φύγει το εθνικιστικό μας βάρος. Τώρα αμέσως όμως, ΟΧΙ αύριο…. Και να επιλέξει: η εθνικιστές θα μας αποκαλεί ή ….UCKάδες!!!! Αν αυτά τα στοιχειώδη δεν μπορεί να μας ικανοποιήσει, γιατί να τον κάνουμε αρχηγό???…

Δεύτερο: Ο Henry Noel Brailsford πάντοτε ήταν πράκτορας των Βρετανικών κυβερνήσεων. Ο Εβραίος βιογράφος του το λέει ξεκάθαρα «ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ…» και ο ίδιος βιογράφος του μιλάει για ταύτιση των επιδιώξεών του, με τις επιδιώξεις στα βαλκάνια, της επίσημης Βρετανικής επεκτατικής, ιμπεριαλιστικής, αποικιοκρατικής πολιτικής!!!! Το τελευταίο το επιβεβαιώνει και ο εκδότης της μετάφρασης του Δημητράκη Καζάκη!!!! Ο τελευταίος τι θέλει??? Να έχουμε εκδώσει εμείς τη διπλότυπη απόδειξη, για τις αμοιβές των δεδουλευμένων των πρακτόρων της Βρετανικής επεκτατικής πολιτικής???… Μη χέεεεεεσω…
Το βέβαιο είναι, ότι τόσο πριν, όσο και μετά την άφιξη κάθε φορά των αντιπολεμικών «φιλελλήνων» επαγγελματιών εθελοντών επ’ αμοιβή πολεμιστών, ΚΑΝΕΝΑΣ έρανος δεν διενεργήθηκε στας Ευρώπας, προς οικονομική ενίσχυση των «φιλελλήνων» φαλαγγιτών ή και του Ελληνικού στρατού. Αντιθέτως το μικρό Ελληνικό κράτος (Πελοπόννησος, Στερεά και πολύ λίγα νησιά), δανειζόταν κυρίως από τη Βρετανία με τοκογλυφικά δάνεια.
Δική του περιουσία ο Brailsford δεν είχε και μέχρι το 1890 σπούδαζε με έξοδα του ιεροκήρυκα πατέρα του, που δεν ήταν εύπορος.
Το 1891 έσπασε πλήρως κάθε σχέση με τον πατέρα του και ζούσε με μια υποτροφία που είχε κερδίσει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης.
Με το μεταπτυχιακό που έλαβε το 1895, ίσα-ίσα που κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση ….βοηθού λέκτορα. Λαμβάνοντας πενταροδεκάρες για μισθό, ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για ένα έτος. Με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους, ο
Henry Noel Brailsford απολύθηκε από τη θέση βοηθού λέκτορα ως ακατάλληλος. Με τη βοήθεια πολιτικών φίλων, προσλήφθηκε περιστασιακά σε εφημερίδες όπως έχω προαναφέρει και από τις εφημερίδες ξαφνικά, σε λίγο καιρό γίνεται μισθοφόρος πολεμιστής, ο ….αντιπολεμιστής!!!!
Έεεε, δεν μπορεί κάποιος με θεωρητικά άδειες τσέπες, μόλις 23 χρονών και 4 μηνών αντιπολεμιστής, να διοργανώνει ξαφνικά και …εξ’ ιδίων πολεμικές εκστρατείες, πότε στη Θεσσαλία, πότε στη Μακεδονία, πότε στη Κρήτη, πότε στην ….Αφρική και ενδιάμεσα να συναντιέται με «Ευρωπαίους» ηγέτες της εποχής, ειδικής εθνοτικής καταγωγής. Ένας 25χρονος αντιπολεμικός …πολεμιστής
!!!!
Το ίδιο περίπου διάστημα 1891-1896 (18-22 ετών) ανάπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα σε μικρά «αριστερίστικα» κινήματα, μεταξύ των οποίων και η εγγραφή του στο «Ανεξάρτητο Εργατικό Κόμμα». Η ταύτιση του 22χρονου μέχρι τότε Henry Noel Brailsford με την αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική ρητορεία του κάθε βρετανικού αριστερίστικου κινήματος είναι γελοία. Από τους επόμενους μήνες (Απρίλιο 1897), όταν και αρχίζουν ξαφνικά οι ενεργές ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ Henry Noel Brailsford, σε περιοχές της Ελλάδας, το γελοίον του πράγματος, της …..αντιπολεμικότητας και της ….αντιιμπεριαλιστικότητας του αληταρά μισθοφόρου ….πολεμιστή, παίρνει τερατώδεις διαστάσεις. Το γελοίον του πράγματος… ΝΑ!!!! Σαν αδειανή καρδάρα με σώσμα ρετσίνια κατακάθια…. Σαν χιλιομπαλωμένη κραγκάσα…. Σαν νεκροκέφαλο αποτυχημένου πολιτικού αρχηγού!!!!

Τρίτο: Την έννοια και τον χαρακτηρισμό του τυχοδιώκτη μισθοφόρου, δεν τον χρησιμοποιώ ρούκου.
Είναι νεαρός και απένταρος — Είναι νεαρός επιπόλαιος, που δεν διστάζει να σχετίζεται με τη γκόμενα του καθηγητή του και ο τελευταίος να του δείχνει ιδιαίτερο …προστατευτισμό — Δεν υπήρξε καμιά απολύτως κίνηση διανοουμένων στη κουρασμένη από συνεχείς πολέμους (και τότε) Ευρώπη, για συγκρότηση εκστρατευτικού σώματος πραγματικών εθελοντών φιλελλήνων — Υπήρξαν τότε (1897), κυβερνητικές στρατολογήσεις μισθοφόρων επαγγελματιών στρατιωτών και ατόμων που δεχόντουσαν να ενταχθούν και να εκπαιδευτούν σε τέτοια σώματα. Όλες οι λεγόμενες «Μεγάλες Δυνάμεις» (Βρετανία, Γαλλία, Ρώσοι, Ιταλοί) -ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ- κατασκεύαζαν τέτοια, ολιγάριθμα σώματα μισθοφόρων στρατιωτών, προκειμένου να δημιουργούν προγεφυρώματα και γενικά συνθήκες επέμβασης, σε τμήματα της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας που ήθελαν να τα μοιραστούν για πάρτη τους.
Για να μη προκαλούνται αντιδράσεις από τους ντόπιους πληθυσμούς που δρούσαν και για να εξασφαλίσουν αναλώσιμους ντόπιους στρατιώτες, πήγαιναν και με την ανάλογη ταμπέλα του φιλέλληνα, ή του φιλοβούλγαρου, ή του φιλοσέρβου.
 Όταν αυτοί οι μισθοφόροι μετέβαιναν σε έναν τόπο (π.χ. Ελλάδα, ή Βουλγαρία, ή Σερβία, ή ….ΑΦΡΙΚΗ
!!!! === Και για την Ινδία έχει γράψει, αλλά δεν το έχω ψάξει, αν πήγε κι’ εκεί), το έκαναν γιατί γι’ αυτό προσλήφθηκαν και φθάνοντας στον τόπο του εγκλήματος, στρατολογούσαν ντόπιους αναλώσιμους, στη κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί.
Αν οι επιτόπιες συνθήκες άλλαζαν (π.χ. λόγω έστω περιστασιακής επαναπροσέγγισης των «Μεγάλων Δυνάμεων» με τη καταρρέουσα Οθωμανική αυτοκρατορία, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν ανενόχλητοι οι Ευρωπαίοι πολεμικοί αντιπολεμιστές στα πετρέλαια της Μοσούλης, του Τομπρούκ κλπ), αυτοί οι διεθνείς τραμπούκοι, οι άλλοτε «φιλοέτσι» και άλλοτε «φιλοαλλιώς» δεν δίσταζαν να προχωρούν σε άγρια σφαγή των τοπικών πληθυσμών, για να τους υποτάξουν στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών, αποικιοκρατών «μεγάλων δυνάμεων» για τα οποία και μας έκαναν επίσκεψη.
Για παράδειγμα: με τον άτυχο Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, είχαμε επίσης, ακόμα μια Ελληνική-Κρητική επανάσταση. Είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, ότι οι «φιλέλληνες» σαν τον μισθοφόρο
Henry Noel Brailsford, τη μια βρισκόντουσαν στη Θεσσαλία μας και στη Μακεδονία ΜΑΣ, και μετά από λίγο τους βλέπουμε στη Κρήτη μας. Είδαμε επίσης, ότι αυτοί οι τραμπούκοι-πράκτορες των χωρών τους, με τη ταμπέλα των «φιλελλήνων» ενώ οι Κρητικοί έχυσαν ποτάμια αίματος για να ελευθερωθούν το 1897-1898, τελικά οι φιλέλληνες, τιμαριοποίησαν τη Κρήτη, ερήμην του ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, και το 1898 οι «φιλέλληνες» έλαβον, οι Ιταλοί τα Χανιά, οι Ρώσοι το Ρέθυμνο, οι Άγγλοι το Ηράκλειο και οι Γάλλοι το Λασίθι, τόσο με επίσημο στρατό, όσο και με εθελοντές που προϋπήρξαν, μήνες πριν. Λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.
ΕΔΩ, ΠΡΟΚΑΛΩ ΚΑΘΕ ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ «ΑΡΧΗΓΟ» ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΜΜΙΣΘΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ «ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ»  να μας πουν, για την τύχη των 1.200 γνήσιων Ελλήνων΄στρατιωτών, που μετέβησαν στη μεγαλόνησο για να βοηθήσουν την εθνική υπόθεση της απελευθέρωσής της και την ένωσή της με την Ελλάδα, όταν ακολουθώντας την παραλιακή οδό, κατευθύνονταν προς τα Χανιά.
Ποίους να συνάντησαν άραγε καθ οδόν??? Τι τους είπαν και τι ακολούθησε??? Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ ΚΥΡ-ΚΑΖΑΚΙΕ. Αλλά την ιστορία και τη τρέλα που κρύβει στη ψυχή του με λατρεία για τη πατρίδα, ποτέ κανένας δεν κατάφερε να τη ξεριζώσει κυρ-Καζάκιε. Όποιος θέλει, ας δώσει απαντήσεις. Μου αρέσει ιδιαίτερα το παιχνίδι αναμονής στη γωνία.

Για σήμερα κουράστηκα αρκετά.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Γιατί κρύβεις το μεταφραστικό σου ταλέντο φον Δημητράκη Καζάκη????
ΣΧΕΤΙΚΟ: ΕΡΕΥΝΑ: Αυτός είναι ο τυχοδιώκτης Henry Noel Brailsford, του οποίου το βιβλίο του 1906 για τις «ράτσες της Μακεδονίας», μετέφρασε το 2006 ο Φον Δημητράκης Καζάκης.
ΣΧΕΤΙΚΟ:
http://dimitriskazakis.blogspot.com/2012/02/blog-post.html
Ξέρω ότι σας τρώει η αγωνία για τον Γαριβάλδη… τον ανεψιό του γνωστού Γαριβάλδη…. Κι’ εμένα… Τον Καζάκη να δεις…
Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να έχει αξιόλογη κωλοφαγούρα…
>>>>>ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Απάντηση