=== Μεταλλαγμένος ιός Η5Ν1 δημιουργεί ανησυχία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
  === Παρίσι, Γαλλία
  === «Μεγάλη ανησυχία» εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για τις εργαστηριακές έρευνες που έχουν δημοσιευθεί σχετικά με μεταλλαγμένο ιό της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1).
  === Ολλανδικό εργαστήριο με επικεφαλής τον Δρ Ρον Φουσιέ στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο «Erasmus» του Ρότερνταμ ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι δημιούργησε, για πρώτη φορά, μια μετάλλαξη του ιού Η5Ν1 η οποία μπορεί να μεταδοθεί εύκολα ανάμεσα στα θηλαστικά και κατά συνέπεια στον άνθρωπο. Ανάλογη έρευνα πραγματοποίησε για τον συγκεκριμένο ιό και το Πανεπιστήμιου του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ. Και οι δύο έρευνες χρηματοδοτήθηκαν από τα Εθνικά Κέντρα Υγείας των ΗΠΑ (ΝΙΗ).
  === «Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι οι ανακοινώσεις (των εργαστηρίων) προκαλούν ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους και κακή χρήση που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες έρευνες», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού. Επίσης ο Οργανισμός ανησυχεί ιδιαίτερα για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των εργασιών αυτών.
  === «Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΟΥ θεωρεί ότι οι έρευνες υπό κατάλληλες συνθήκες πρέπει να συνεχιστούν ώστε να ενισχυθούν οι απαραίτητες γνώσεις για την μείωση των κινδύνων από τον ιό Η5Ν1», καταλήγει η ανακοίνωση.
  === ΑΠΕ,  health.in.gr,

Απάντηση