=== Με αφορμή την ανάρτηση  — «Μαρκεζίνικη Επιχείρηση Σκούπα» για αποτυχημένους πολιτικούς, στείρες πολιτικές και ανίκανους δημοσίους υπαλλήλους– στο αγαπητό UDemand έχω το παρακάτω σχόλιο:

 === Ο αλλοδαπός μπαμπάς Σπύρος Μαρκεζίνης (μικρός μαρκήσιος), το 1952, ως υπουργός Συντονισμού του Παπάγου, καθιέρωσε την «αναπροσαρμογή» (υποτίμηση) κατά μειον (-50%) της δραχμής και την ασυδοσία των εισαγωγών. Αυτό, σε συνδυασμό με το ψευδεπίγραφα «Ελληνικά Μονοπώλλεια», ποιους εγγλέζους δανειστές εξυπηρέτησε????

 === Ο Εγγλέζος σερ Μαρκεζίνης, υιός του ιταλογάλλου κλπ ακατονόμαστης εθνότητος πατρός, αφού σαρώσει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο (που ακούγεται γλυκό σε όλους μας) ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σε κάθε ξένο να τα εκμεταλλευθεί με δικά του έξοδα, γιατί δεν λέει και ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΜΕΙΟΝ????
=== Γιατί δεν λέει, ότι αυτή η κατασκευή τεράστιου για την Ελλάδα ελλείμματος και χρέους, έχει σχέση με το να δώσει και αυτός (όπως και οι παρόντες διεφθαρμένοι κυβερνήτες) τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τσάμπα στους ξένους????
=== Το μερτικό μας, να μας πει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ποιο θα είναι, μιας και τυπικά σαν λαός βασανισμένος (έστω και γδαρμένος), που δεν ξεχνά τον Ορωπό, είμαστε ιδιοκτήτες των πετρελαίων, των χρυσίων των ουρανίων και άλλων πανάκριβων ορυκτών….

 === Θα μας τους φέρει τους ιδιοκτήτες δήθεν «ιδίων δαπανών» , θα μας ρουφήξουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας και μετά εμείς  ευτυχισμένοι θα κάνουμε καταμέτρηση τις άδειες τρύπες, στα βουνά, στις θάλασσες και στις φλέβες μας, που θα αφήσουν πίσω τους????? Μήπως θα τους πληρώσουμε κι’ από πάνω, επειδή θα μας απαλλάξουν από το βάρος εκατοντάδων εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου και από το όποιο βάρος χρυσίων και ουρανίου????

Μη χέεεεεεσω, mikre markisie……

3 Comments

 • Ο/Η κώστας λέει:

  Από πού συνάγεται ρε κουμπάρε ότι ο Μαρκεζίνης θέλει να παραδώσουμε τον υποθαλάσσιο πλούτο; Να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ λέει ο άνθρωπος και να καλέσουμε όσες περισσότερες εταιρείες μπορούμε από όσο δυνατόν περισσότερα κράτη και να κάνουμε παιγνίδι. Πού είναι το μεμπτό σ’ αυτό;

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   ΕΔΩ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ: udemand.wordpress.com/2012/02/20/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-2/
   …….Τι οφείλουμε όμως να κάνουμε τώρα;
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ………Πρώτον,….. Δεύτερον,
   να αντιληφθούμε πόσο αναγκαίο είναι να αξιολογήσουμε τάχιστα την πρόταση Ρώσων και Ισραηλινών για διεξαγωγή γεωτρήσεων νοτίως της Ιεράπετρας με δικά τους έξοδα – μια και, εξ όσων γνωρίζω, οι Τούρκοι δεν μας έχουν… ακόμη αμφισβητήσει την Κρήτη!…..
   …….Tέταρτον, …….. Την πρόσφατη, κατά τα φαινόμενα ελκυστική, προσφορά των Ρώσων δεν πρέπει απλώς να σπεύσουμε να τη μελετήσουμε με θετική διάθεση: πρέπει επίσης να την επεκτείνουμε και σε άλλες γειτονεύουσες υποθαλάσσιες περιοχές, προσεγγίζοντας και άλλες εταιρείες –λ.χ. αμερικανικές, βρετανικές, γαλλικές–, ώστε να βοηθήσουμε τη χώρα μας να βρει ασφάλεια στο πλαίσιο μιας πολύπλευρης ξένης συμμετοχής στην ενεργειακή μας πολιτική.
   =============================
   Εσύ, που το βλέπεις το παιχνίδι ρε ΚΟΥΜΠΑΡΕ???? Κατ’ ευθείαν και αποφασιστικά, έχει κρίνει και τα δίνει ανεπιφύλακτα χωρίς καμιά αναφορά στο τι διαπραγματεύεται να μας εξασφαλίσει, ρε κουμπάρε. Όταν τόσο ξεκάθαρα έχεις κρίνει και προαποφασίζεις και παραδιδεις τον πλούτο της χώρας, δεν φτάνει να κατηγοράς τα γνωστά καθίκια της βασιλίσσης Όλγας γενικά και αόριστα, αλλά, για να μη γίνεσαι παρεξηγήσιμος, πρέπει να δείχνεις, ΕΣΤΩ ΜΕΡΟΣ, των ορατών οφελημάτων της Ελλάδας. ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ (ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΟΤΌΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΔΡΑΧΜΟΦΟΝΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ) ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.
   Τις φρασεις του τις εβαλα πλ΄΄εον αυτούσιες… Έχεις κάτι διαφορετικό, ρε κουμπάρε????

   • Ο/Η κώστας λέει:

    Τις ίδιες φράσεις διαβάζω κι εγώ … κουμπάρε. Εσύ τώρα θες από τον Μαρκεζίνη να έχει κάνει τις διαπραγματεύσεις και να σου πει ωφέλη; Αυτή η δουλειά δεν είναι μιας (δεν γράφω «τής» για ευνόητους λόγους) ελληνικής κυβέρνησης; Και φυσικά ο άνθρωπος λέει να προσελκύσουμε διάφορες εταιρείες και να μη μένουμε προσκολλημένοι στο «ανήκωμεν εις τη Δύσιν». Η γεωστρατηγική θέση της χώρας ευνοεί την προσέλκυση συμμάχων από δεξιά κι αριστερά. Εσύ δηλαδή τι υποστηρίζεις; Να τα φάνε κοψοχρονιά οι Γερμανοί ή οι Αμερικάνοι; Λες ότι το μόνο δεδομένο είναι ότι θέλει να δώσει όλα τα κοιτάσματα στους ξένους. Αλλά και τι να γίνει δηλαδή; Αφού τεχνογνωσία και τεχνολογία να τα βγάζουμε μόνοι μας δεν έχουμε! Νομίζω ότι τον αδικείς χωρίς λόγο. Προσωπική άποψη: ο Μαρκεζίνης είναι από τους ελάχιστους πατριώτες Έλληνες με τέτοια διαδρομή και θεωρώ ανεύθυνο να τον σβήνει ο οποιοσδήποτε με επιχειρήματα εναντίον του πατέρα του.

Απάντηση