=== Με αφορμή το κλείσιμο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, σε συνδυασμό με τον δικαιολογημένο αντικυβερνητισμό μου, εύκολο θα ήταν να καταπιαστώ για να βαράω μερικές μέρες τους γαλαζιοπράσινους κοπρίτες και κυρίως εκείνους του υπουργείου ανεργίας και κοινωνικής εξαθλίωσης υπό τον αντισυνταγματολόγο Λοβέρδο.
=== Δεν γίνεται, γιατί έχω προσωπική άποψη και ας τη χαρακτηρίσετε και υποκειμενική.
=== Στον δημόσιο τομέα είχα ασφάλιση ΙΚΑ, που σημαίνει ότι μου γινόταν κράτηση υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) ή Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) ή και τα δύο. Αυτό επίσης σημαίνει, ότι ήμουν δικαιούχος ευνοϊκού στεγαστικού δανείου.
=== Πριν αρκετά χρόνια σκεφτόμουν μια σοβαρή επισκευή – επέκταση και μεταξύ άλλων πήγα και από τον ΟΕΚ, για να ρωτήσω τις λεπτομέρειες και για τα δικαιολογητικά, για να πάρω δάνειο. Ευτυχώς, σκέφθηκα, δεν είχε καθόλου κόσμο και θα ξεμπέρδευα γρήγορα…. Αμ, δε….
=== Δυο …συναρμόδιοι υπάλληλοι είχαν πιάσει αναρμόδιο μεταξύ τους διάλογο μετά χαχανητών και συμπεριφέρονταν σαν να μην υπήρχα. Προσπαθούσα να κάνω θόρυβο να με προσέξουν, εις μάτην.
=== Όταν είχαν περάσει 3/4 της ώρας σε αναμονή, τόλμησα να ρωτήσω αν μπορούν να με εξυπηρετήσουν. Αυτό στάθηκε αφορμή να γίνει από εκεί και μετά το “έλα να δεις”, διότι υπομονετικός είμαι, αλλά από ένα σημείο και μετά γίνομαι ανεξέλεγκτος και δεν χαμπαριάζω τίποτα. Έγινε καυγάς και δεν χρειάζεται να μπούμε στις λεπτομέρειες. Μετά από λίγο πήρα με αρβανίτικο τσαμπουκά τα χαρτιά μου κι’ έφυγα. Έφυγα, αλλά με έπιασε ένας τρομερός αρνητισμός για τον ΟΕΚ, που ενώ είχα δικαίωμα να δανειοδοτηθώ, πέταξα τα χαρτιά στα σκουπίδια και αναζήτησα άλλη λύση. Αρνητισμός, γιατί καμιά κουφάλα μέσα στη γιάφκα των τρομοκρατών υπαλλήλων του ΟΕΚ, δεν σκέφθηκε να πάρει το μέρος μου, αλλά βγήκαν προστατευτικοί, να στηρίξουν τις δύο ρουφιάνες, που επί μία σχεδόν ώρα συζητούσαν τα προσωπικά τους.
=== Φίλοι μου, δεν είμαι μοναδική περίπτωση. Οποιονδήποτε τύχαινε να συναντήσω, που να είχε απευθυνθεί στον ΟΕΚ με κάποιο αίτημα, ερχόταν αντιμέτωπος με την αθλιότητα.
Για τον Μπαρμπανίκο το θέμα υπαλλήλων ΟΕΚ με το Υπουργείο Εργασίας, είναι θέμα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Μαζί τα εύρησκαν, μαζί τα χάλασαν, πάντα με θύματα εμάς, όσους ήμασταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ή ….ανασφάλιστοι.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1:
ΝΑΙ, ο ΟΕΚ είναι υπό κατάργηση, αλλά μέχρι να επισυμβεί αυτό, σαν οργανισμός έχει τη νομική του υπόσταση και εκπροσώπηση, ακόμα και αν έχουν πάει σπίτι τους οι διοικούντες. Από την άλλη, ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος (σωματείο ή ομοσπονδία) των εργαζόμενων είναι ξεχωριστός οργανισμός, με ξεχωριστή νομική προσωπικότητα. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ να υποκαθιστά ο εργοδότης το σωματείο εργαζομένων και αντίστροφα και ομοίως απαγορεύεται να διευθύνει το ένα νομικό πρόσωπο τις στοιχειώδεις λειτουργίες του άλλου. Με λίγα λόγια υπάρχει σαφής διάκριση συμφερόντων και η ανεξαρτησία του συνδικαλιστικού οργάνου έχει κερδηθεί με σκληρούς εργατικούς αγώνες.
Με την εξάπλωση του διαδικτύου, μιας από τις βασικές λειτουργίες κάθε οργανισμού, είναι και η ιδιόκτητη ιστοσελίδα του. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν, αν ένας δημόσιος οργανισμός καταλάμβανε και διαχειριζόταν ή να έκλεινε απ’ ευθείας την ιστοσελίδα του εργασιακού σωματείου??? (το τι γίνεται με εγκάθετους είναι άσχετο). Το ίδιο ισχύει αντίστροφα και για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, αυτούς που μέχρι πριν λίγους μήνες συνεστιάζονταν και τά’πιναν με υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους.
Αν προσπαθήσουμε να πάμε στην ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (http://www.oek.gr/
), θα του βγει προσωρινά μια σελίδα, που θα τον ενημερώνει ότι σε λίγο θα τον μεταφέρει στο ….σωστό μέρος. Πράγματι σε λίγο, αυτόματα (λόγω ειδικών ρυθμίσεων των ….χάκερς υπαλλήλων του ΟΕΚ) μεταφερόμαστε στην επίσημη ιστοσελίδα των εργαζόμενων του ΟΕΚ…. (http://syoek.siteline.gr/).
Αυτό σε απλά Ελληνικά είναι μαφιόζικος τραμπουκισμός, που καμία σχέση δεν έχει με κατάληψη και συνδικαλιστικές διεκδικήσεις. Με την ίδια λογική, παραβιάζεις το χρηματοκιβώτιο και αρπάζεις ότι βρεις μέσα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ  2:  >>>>>> ΑΥΡΙΟ

Απάντηση