ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ;;;…..

27 Φεβρουαρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

 === Του MEXMET IMAM

 === Κυρίες και Κύριοι,

 === Σε παγκόσμια κλίμακα, εάν θέλεις να έχεις επιρροή, πρέπει να έχεις και την δύναμη και τους τρόπους να την επιβάλεις. Η Αμερική ήταν πάντα μια απειλή για τόπους, για χώρες και για οικονομικά ενδιαφέροντα σε διεθνές επίπεδο. Τώρα, ήρθε η σειρά να απειλεί το Ιράν και τη Συρία.

 === Γιατί δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τις γενικές απειλές της η Αμερική, που τώρα απειλεί το Ιράν;;;

 === Μεταξύ του 2008 και του 2010, η Αμερική για να αποφύγει και να γλυτώσει από την οικονομική κρίση, αναγκάστηκε να εκτυπώσει τρισεκατομμύρια δολάρια και να τα προωθήσει στις αγορές των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου.

 === Όπως γνωρίζετε, μια χώρα πέραν από τα αγαθά και τις υπηρεσίες που παράγει, εάν συνεχίζει να εκτυπώνει περισσότερα χρήματα, που δεν αντιστοιχούν σε παραγωγή πραγματικού πρωτογενούς πλεονάσματος (κέρδους), δημιουργεί τον πληθωρισμό στο εσωτερικό της.

 === Λοιπόν, η Αμερική συνέχεια εκτυπώνει χρήμα, που αυτό σημαίνει ότι δανείζεται στο εσωτερικό (χωρίς αυτό το επί πλέον “χρήμα” να αντιστοιχεί και σε αύξηση της παραγωγικότητάς της). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι πρακτικά αδύνατο να μην έχει πληθωρισμό. Πώς λοιπόν, είναι δυνατών να είναι σταθερή η οικονομία της;;; Όταν το χρήμα που κυκλοφορεί δεν έχει αντίκρυσμα, δηλαδή είναι …πλαστό!!!!

 === Πολλές φορές, επίσημα εμφανίζει λίγο ή καθόλου πληθωρισμό, ενώ στην ουσία αυτό που κάνει η Αμερική, είναι εναντίον των κανόνων της διεθνούς οικονομίας και δεν έχει κανέναν ηθικό, φραγμό απέναντι στην παγκόσμια κοινωνία.

 === Πρώτον, η Αμερική έχει επιβάλλει στις συναλλαγές που έχουν οι υπόλοιπες χώρες μαζί τους να χρησιμοποιούν το δολάριο. Δεύτερον, με το αμερικάνικο δολάριο πραγματοποιούνται διεθνώς οι πωλήσεις του πετρελαίου, που είναι και το σημαντικότερο διεθνές προϊόν, δηλαδή με τα Κράτη του Κόλπου και τη Σαουδική Αραβία και τις Λατινοαμερικανικές χώρες, το δολάριο έχει ισχυρότατο δεσμό και γι’ αυτό καθιερώθηκε να ονομάζεται και Πετρο-δολάριο.

 === Αλλά αυτά τα δύο στοιχεία, δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν το δολάριο ζωντανό παγκόσμιο νόμισμα. Με λίγα λόγια, δεν είναι επαρκή.

 === Οι συναλλαγές των αγαθών και υπηρεσιών στον κόσμο με το δολάρια μειώθηκαν πάρα πολύ. Τώρα πρέπει να βρίσκεται ή να έπεσε στο 61% της οροφής. Το χαμηλότερο ποσοστό στις συναλλαγές παγκοσμίως ήταν με χρήση του δολαρίου, στο 95% από το 1950, με λίγα λόγια τα «κράτη απατεώνων» μετά την Αμερική αυξάνονται. Ο εκβιασμός και η απειλεί, κατά της οικονομίας των ΗΠΑ μέρα με τη μέρα αυξάνεται.

Αυτό που παρακολουθούμε το τελευταίο καιρό, είναι η εμμονή στις υψηλές τιμές του πετρελαίου, οι οποίες ουσιαστικά δεν έπεσαν ποτέ και συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Κάποτε μας έλεγαν ότι, όταν η τιμή του πετρελαίου φτάσει στο μάξιμουμ, θα γίνει πόλεμος. Αυτό ήταν και είναι παραπλάνηση και τρομοκράτηση της κοινής γνώμης. Είναι αξιοσημείωτο ότι, η γειτονική Τουρκία εκείνη την περίοδο, επειδή είχε οικονομικά προβλήματα και δεν είχε αποθέματα πετρελαίου, έφτασε σε σημείο να συμμετάσχει στο γιουροβίζιον με το «Αμάν Πετρέλαιο είσαι η ψυχή μου», που απ’ ότι θυμάμαι το είχε τραγουδήσει η Αζδα Πέκκαν και είχε βγει προτελευταία.

Όμως, επειδή υπάρχει η οικονομική κρίση στις δυτικές χώρες, η παραγωγή είναι χαμηλή και είναι γεγονός πια, ότι χρησιμοποιείται διεθνώς λιγότερη ενέργεια με καύσιμο το πετρέλαιο και παρ’ όλ’ αυτά η τιμή του πετρελαίου όλο και αυξάνεται. Γιατί;;;

Το Ιράν που δέχεται τις απειλές της Αμερικής, μετατρέπεται σε κύριο μοχλό, για να διατηρηθούν οι τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

Ο πλούτος της Αμερικής, είναι ήδη γνωστό ότι προέρχεται από τα πετρο-δολάρια, γι’ αυτό πρέπει πάντα να κρατήσει ζωντανή την απειλή προς κάθε χώρα που παράγει πετρέλαιο.

Προκειμένου να επιβάλλει τη θέλησή της με απειλές, καταφεύγει σε αυτές με κάθε εφικτό μέσο.
Αυτή τη στιγμή οι απειλές της Αμερικής προς το Ιράν και την Συρία, έφτασε την τιμή του Πετρελαίου στα 122 δολάρια το βαρέλι και όσο συνεχίζεται θα αυξάνει περισσότερο την κορυφή.

Έτσι, όσο ανεβαίνει το ποσοστό των απειλών, τόσο πιο πολλά δολάρια συσσωρεύονται στην Αμερική, και σε λίγο καιρό θα καταντήσει αυτό το κωλόχαρτο υπερπολύτιμο χαρτί για εμάς, ενώ γι’ αυτούς θα είναι σαν το χαρτί υγείας.

Όταν το βαρέλι του πετρελαίου, από 80 δολάρια έφτασε στα 122 δολάρια, η διαφορά των 42 δολαρίων ανα βαρέλι ενισχύει την αγορά (το θησαυροφυλάκιο) της Αμερικής, διότι τα δολάρια αυτά που προέρχονται από τις διεθνείς συναλλαγές πετρελαίου, παρέχουν υπεραξία στο δολάριο. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευασμένη υπεραξία του δολαρίου, άμεσα εισρέει ως πρόσθετο οικονομικό όφελος στην Αμερική. Σκεφτείτε τα δισεκατομμύρια βαρέλια την ημέρα που παράγουν οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες και πολλαπλασιάστε τα επί 42 δολάρια το βαρέλι…. μόνο αυτό φτάνει για να καταλάβουμε το διεθνές οικονομικό πρόβλημα, το οποίο στο κάτω-κάτω της γραφής, προκαλείται από ένα νόμισμα χωρίς αντίκρυσμα (πληθωρικό).

Αυτό το έργο και το παιχνίδι των Αμερικάνων, ορισμένοι νομίζουν ότι συμφέρει και στην Ρωσία, αλλά λάθος κάνουν.

Από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, η Ρωσία θα αποκτήσει ένα μόνο μέρος του κέρδους της και αυτό οφείλεται στην δικιά της παραγωγή. Φυσικά, εδώ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμφωνίες υπάρχουν κάτω από το τραπέζι Γιατί όλο αντίπαλοι είναι, αλλά τελευταία όταν η μία βρίσκεται σε διεθνή εκβιαστική και πολεμική δράση, η άλλη δεν είναι τυχαίο που σιωπά.

Η Αμερική, θεωρητικά ως αντίπαλος του παιχνιδιού αυτού, όταν κερδίζει χιλιάδες δολάρια από το πετρέλαιο, η Ρωσία φαίνεται ότι έχει παίξει κάποιο ρόλο, αλλά η συγκριτική αναλογία των εσόδων τους είναι ένα προς χίλια!!! Πώς το δέχεται αυτό η Ρωσία;;; Για μια υπερδύναμη, όπως είναι η Ρωσία, είναι φυσικά απίστευτο!!!

Όταν η Ρωσία πάντα κερδίζει κάτι το ελάχιστο, αυτό δεν είναι νίκη, αλλά είναι φρίκη, γι’ αυτό η Ρωσία σήμερα θα έπρεπε να απαιτεί μια ισχυρή θέση στην παγκόσμια σκακιέρα και ίσως είναι λογικό να αναμένουμε ότι θα δράσει προς αυτή τη κατεύθυνση. Αλλά η ζυμώσεις που γίνονται τελευταία στο θέμα αυτό, είναι παιχνίδι μεταξύ αυτών των δύο, προκειμένου να βγάλουν την Κίνα απ’ έξω. Διότι σε αυτούς τους δύο ο τρίτος δεν χωρά.

Σήμερα το πεδίο που πρέπει να παιχτεί το παιχνίδι είναι το Ιράν και η Συρία. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Επίσης, ποιος μας λέει και ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί, ότι, όλα αυτά τα τερτίπια τα σημερινά, που ζούμε σαν λαός, δεν έχει σχέσει με το πλούτο που έχει αυτή η χώρα και από σήμερα θέλουν να ξεκαθαρίζουν και με εμάς.

Από την άλλη πλευρά η συνεχής αύξηση των τιμών της ενέργειας, έχει σαν μεγάλο θύμα εις διπλούν τη Κίνα. Κάτι τέτοιο, όπως φαίνεται, άμεσα συνδέει τις δύο χώρες, δηλαδή την Κίνα και την Ρωσία.

Το να είναι στο ίδιο στρατόπεδο η Ρωσία και η Κίνα, ο κύριος λόγος είναι η ενέργεια.

Όμως, τα πράγματα μπορεί για την ώρα να φαίνονται έτσι, κατά βάθος δεν είναι καθόλου έτσι. Άσχετα εάν έχουν γίνει συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, που αφορούν την σχέσει των συναλλαγών τους, ώστε να πραγματοποιούνται σύμφωνα με την ισοτιμία των εθνικών νομισμάτων των χωρών τους, με επέκταση συμφωνιών σε στρατιωτική συνεργασία, όπως και στην ενέργεια. Όμως, να μην ξεχνάμε ότι πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής ποτέ δεν έχει γίνει και αυτό λέει πολλά.

Εδώ τίθεται το ερώτημα, η Αμερική είναι η πιο υπερχρεωμένη χώρα στον κόσμο, παρόλο αυτό γιατί το νόμισμα της είναι στις διεθνείς αγορές και χρησιμοποιείται στις συναλλαγές μεταξύ των χωρών;;; Γιατί να μην αλλάξει το νόμισμα αυτό σε παγκόσμια βάση ή γιατί να μην πάρει άλλο νόμισμα την θέση του;

Η Ελλάδα, μετά το κούρεμα, σχεδόν οφείλει 200 δισεκατομμύρια Αμερικανικά δολάρια και παραλίγο θα μας κρέμαγαν για το τίποτα. Όταν το χρέος των Αμερικάνων είναι 15.3 τρισεκατομμύρια δολάρια, πώς είναι δυνατόν το νόμισμα της Αμερικής να είναι το διεθνές νόμισμα των παγκόσμιων συναλλαγών;;;

Στην ερώτηση αυτή υπάρχει μόνο μία απάντηση Κύριοι, και είναι: «Η Απειλή». Χωρίς την απειλή, το δολάριο της Αμερικής δεν θα έχει καμία συναλλακτική αξία.

Φιλικά,

MEXMET IMAM (Οικονομολόγος-Ερευνητής)
Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συμπαραστάσεως των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα. «Η Φιλότητα».

[email protected]

Επιμέλεια κειμένου: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση