=== Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος συνολικά επτά ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση απάτης εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας. Τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του Οργανισμού με τους συζύγους τους και μία πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ Λακωνίας, αντιμετωπίζουν πλέον βαρύτατες κατηγορίες για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, πλαστογραφία, εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 === Παράλληλα η Εισαγγελία εξέδωσε διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, ενώ προχώρησε και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος πρώην υπαλλήλου του ΙΚΑ που φέρεται να εμπλέκεται. Κατηγορούμενοι είναι οι Χριστίνα Σουρίδη, Ελένη Μπουραζάκη, Χρύσα Φέρα, Χριστίνα Πατεράκη, Κωνσταντίνος Καραϊσκος (σύζυγος), Παναγιώτης Αιματίδης (σύζυγος) Μυρσίνη Θωμάκου, σε βάρος της οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

 === Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή στον οποίο θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η απάτη σε βάρος του ΙΚΑ ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 εκατομμύρια ευρώ.

 === Η δράση της ομάδας φαίνεται ότι ξεκίνησε το 2003, ενώ ήδη έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 244 περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά για να εξασφαλίσουν επιδόματα ή άλλες παροχές οι δήθεν δικαιούχοι.

 === Στη συνέχεια φέρονται να εισέπρατταν τα ανάλογα ποσά, είτε σε συνεργασία με τους «δικαιούχους», ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α, αποδίδοντάς τους μέρος των παρανόμως χορηγηθέντων ποσών, είτε μοιράζονταν μεταξύ τους τα ποσά. Μάλιστα πολλές φορές κατά την αστυνομία εμφανίζονταν ως “δικαιούχοι” οι ίδιες, αλλά και συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα.

 === Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν κυρίως παροχές και επιδόματα τοκετών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νοσηλείας, λουτροθεραπείας και αποκλειστικών νοσηλειών.

 === Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Πηγή: ΝΕΤ FM
 • Ρεπορτάζ: Ν Τσουκαλά
 • Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

2 Comments

 • Ο/Η Kostas λέει:

  Εγώ θέλω να μάθω αν τα χρήματα θα επιστραφούν πίσω ?

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   Αν ξέρεις κάποια άλλη περίπτωση, που να επεστράφησαν καταχρασμένα χρήματα και λαδώματα, να μας ενημερώσεις να ελπίζουμε. Κατ’ αρχήν, δεν τους το επιτρέπουν οι δικηγόροι τους, διότι από εκεί προσδοκούν να πάρουν την αμοιβή τους.

Απάντηση