Μιράντα Ζουρνατζίδου: ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

13 Μαρτίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  === Το πρόβλημα της πολιτικής στην Ελλάδα είχε πάντα δύο άξονες. Ο ένας είναι η διαφθορά των κυβερνώντων, που είναι ίδιον όλων των εξουσιών αλλά στην Ελλάδα απλώθηκε σ’ όλη την πυραμίδα της διοίκησης, από τον πρωθυπουργό ως τον τελευταίο υπάλληλο που “λαδώνεται”  Και παράλληλα στη σχέση πολίτη-πολιτικού με το ρουσφέτι και την πελατειοκρατία ως τις μόνες δυνατότητες του πολίτη να βρει το δίκιο του, από το να βρει μια θέση εργασίας ως το να πάρει σειρά για να κάνει μια εγχείρηση. Μέσα στο φάσμα αυτό ο πολίτης νιώθοντας “βρώμικος”, γιατί χρησιμοποιεί το “μέσον” έφτασε να είναι απαθής απέναντι στην κλεπτοκρατία των πολιτικών, καθώς του πέρασαν την ιδέα ότι είναι εξίσου ένοχος να τους κρίνει ή να τους ανατρέψει.
 === Ο δεύτερος άξονας είναι της ιδεολογικής καθαρότητας. Στο όνομα της ιδεολογίας χώροι από τους οποίους παραδοσιακά θα περιμέναμε κοινωνική δικαιοσύνη ή εθνικό λαϊκό συμφέρον, περιχαρακώθηκαν με αποτέλεσμα να νοιάζονται μόνο για την ιδεολογική τους καθαρότητα και να καταλήγουν τους κοινωνικούς αγώνες σε επαναστατική γυμναστική, αφού αυτό που κυρίως τους ενδιέφερε ήταν η συσπείρωσή τους .
 === Ο πατριωτισμός έγινε κομματικός πατριωτισμός.
 === Μήπως λοιπόν, η λύση δεν είναι οι ιδεολογίες; Πριν λίγο καιρό διαπιστώναμε όλοι με θλίψη το τέλος των ιδεολογιών. Μήπως όμως δεν πρέπει να θλιβόμαστε, αλλά να δούμε το θαυμάσιο ορίζοντα που ανοίγεται πέρα από τις ιδεολογίες;
 === Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άνθρωποι ταυτίζουν την πίστη με τον φανατισμό. Αφού, σου λέει στην πράξη ταυτίστηκαν. Πόσες αγνές ιδέες, όταν έγιναν δεν οδήγησαν σε σφαγιασμούς και μαζικές αλληλοεξοντώσεις. Γιατί ,τόπαμε, στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας όλοι κάνουν έκπτωση στην ανθρωπιά. Ιδέες λοιπόν ναι, αρχές ναι, ιδεολογία όχι.
 === Όμως στην Ελλάδα μπορούμε να έχουμε τη λύση κι αυτή είναι η ελληνικότητα. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα όχι ιδεολογίας, αριστερό, δεξιό, σοσιαλιστικό, αλλά ελληνικό. Τι καλύτερη συμφωνία αρχής, γιατί τέτοιο κόμμα θέλουμε, από τις επιταγές του αληθινού πολιτισμού; Και ας έχει εκπέσει η ελληνικότητα, ώστε να ζούμε “φευγάτοι απ΄ ότι ελληνικό στον κόσμο αυτό”. Ωστόσο καταπληκτικοί και ωραίοι Έλληνες υπάρχουν παντού.
 === Για φανταστείτε ένα κόμμα κατά πνεύμα και ψυχή Ελλήνων που θα συγκεντρωθούν για να ξαναδώσουν δίκιο και αξιοπρέπεια στην Ελλάδα και σ αυτό χωράνε οι αρχές της ανθρωπιάς, όπως μόνο οι Έλληνες ξέρουν, που σημαίνει σεβασμό και αυτοσεβασμό.
 === Δυστυχώς σ΄αυτό, στο να συγκεντρωθούν Έλληνες- άνθρωποι και να νικήσουν τη διάβρωση, τη διαφθορά, την ανθελληνικότητα και την προδοσία υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Το “κακό” είναι μονοσήμαντο, έχει ένα χρώμα και συσπειρώνει τους αδίστακτους. Το “καλό” έχει αποχρώσεις διάφορες, χρώματα , ποικίλες φωνές. Μέχρι τώρα μας νικούν οι λίγοι και διεφθαρμένοι, γιατί όλοι εμείς δεν συσπειρωνόμαστε. Κάποτε πρέπει να νικήσουμε, να ενωθούμε όπως στις καθημερινές μας κουβέντες οπού όλοι φωνάζουμε το δίκιο και είναι για μας αυτονόητη η αλήθεια.
 === Ας βρούμε ένα τρόπο κάτω από μια σημαία, και όχι πολυδιάσπαση, και είναι η σημαία μας η ελληνική και του ταις αληθείαις πολιτισμού.
 === Με τη νίκη! Όχι των λίγων εναντίον των πολλών αλλά αυτών που θέλουν μια αληθινή πατρίδα!

Μιράντα Ζουρνατζίδου

 

Απάντηση