=== Άλλες δύο από τις συνολικά 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών στέλνονται στον εισαγγελέα Εφετών Διαβάστε τα νέα ονόματα

 === Του Στέλιου Μπαμιατζή

 === Για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης αποφάσισε να στείλει ομόφωνα η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, άλλες δύο από τις 24 συνολικά δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που ελέγχθηκαν από τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές.

 === Πρόκειται για τους Κυριάκο Βελόπουλο, βουλευτή του ΛΑΟΣ και Κωνσταντίνο Δρούτσα, τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

 === Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Βαγγέλη Αργύρη, μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, για την λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα πάνω από 100.000 σε τράπεζες του εξωτερικού, ελέγχθηκαν 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2010, χρήσης του 2011.

 === Από αυτές, μόνο τρεις περιπτώσεις βρέθηκαν ανακριβείς.

 === “Για τις 20 περιπτώσεις πολιτικών έγινε ο διασταυρωτικός έλεγχος αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου για το πόθεν έσχες”, διαβεβαίωσε ο κ. Αργύρης.

 === Ο κ. Αργύρης δεν θέλησε να πει περισσότερα σε ότι αφορά όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, ενώ τόνισε ότι “η ανακρίβεια θα καταγραφεί στις εκθέσεις που θα συνταχθούν και θα σταλούν στον εισαγγελέα”.

 === Τόνισε μάλιστα πως δεν προτίθεται να παίξει “το παιχνίδι της ονοματολογίας”, διευκρινίζοντας ότι τα ονόματα έχουν ήδη διαβιβαστεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν, οι οποίες και θα χειριστούν ανάλογα τις περιπτώσεις των μελών τους.
 === “Η όποια παράβαση διαπιστώθηκε, μετά την διασταύρωση των στοιχείων και των παραστατικών πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης”, σημείωσε και συμπλήρωσε:
 === “Εξετάσαμε το ενδεχόμενο να προδημοσιεύσουμε τις περιπτώσεις. Όμως ο νόμος είναι σαφής. Δεν μπορεί να γίνει επιλεκτική δημοσιοποίηση”.

 === Προς το παρόν, εκ των δύο ανδρών, σχολίασε το γεγονός μόνο ο τέως ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κ. Δρούτσας, ο οποίος σχολίασε σε ανακοίνωση:
 === “Δεν έκρυψα τίποτα, ούτε είχα λόγο να κρύψω”, ανέφερε ο τέως ευρωβουλευτής.
 === “Εκ παραδρομής, στη δήλωση του Πόθεν έσχες αναφέρεται ότι το εν λόγω ποσό βρίσκεται κατατεθειμένο στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ταυτόχρονα στα συνοδευτικά δικαιολογητικά της δήλωσης του Πόθεν έσχες καταθέτω τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι το συγκεκριμένο ποσό βρίσκεται σε τράπεζα του εξωτερικού”, επισήμανε ο κ. Δρούτσας, ο οποίος πρόσθεσε ότι “το ποσό προήλθε από πώληση περιουσιακών μου στοιχείων”.
ΠΗΓΗ: news247.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπενθυμίζω ότι ο Βελόπουλος, είναι ίσως ο μοναδικός βολευτής, που κατέθεσε ερώτηση στη βουλή, για ….αξιοποίηση της κάλπικης μετοχής της Τράπεζας της Ανατολής, προς ανακούφισή μας… ΝΑΙ ο μακάκος…
Ως πτωχός πλην τίμιος Μπαρμπανίκος, βρήκα μετοχή της BANQUE D’ ORIENT, προς 30 € το κομμάτι!!! Μάκη τι λες, ν’ αγοράσω???
ΣΕ ΕΡΩΤΩ ΚΥΡ-ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕ ΒΕΛΟΠΟΥΛΕ
Ορέ, μετά από τέτοια μετοχή, 670 δις, πονάν απ’ το παλούκι, τα παλικάρια του ΛΑ.Ο.Σ.???
κλπ,κλπ, κλπ….

Απάντηση