=== Τελευταία, διάβασα κάπου, μια κοτσάνα εφάμιλη της βλακείας των τρισεκατομμυρίων, της χρεοκοπημένης  Τράπεζας της Ανατολής.

 === Κάποιος εφάνταστος δημοσιοκάφρος, έγραψε κάπου, πως στην γνωστή Apple, έχουν αποθεματικά 97 δις $, ζαλίστηκαν και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν. Επειδή κάτι έπρεπε να γράψει για να δικαιολογήσει την ενασχόλησή του με τα επενδυτικά άλλων, έπλασε έναν βλακώδη διάλογο (ανύπαρκτο για μένα), μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της Apple και ΑΝΩΝΥΜΟΥ μετόχου, όπου ο τελευταίος, τάχα ρώτησε τον Γενικό Διευθυντή, αν έχει εξετάσει τη περίπτωση, να εξαγοράσει η Apple, το Ελληνικό δημόσιο χρέος.
  === Δηλαδή τον ρώτησε – παρότρυνε, να πετάξει στα χρηματιστηριακά σκουπίδια, τα όποια αποθεματικά κεφάλαια της εταιρείας, από την οποία προσδοκά να του μοιράζει κέρδη κάθε χρόνο.
  === Σαν άνθρωπος που το έχω σπουδάσει και το έχω δουλέψει μια ολόκληρη ζωή το αντικειμένο και που δεν θεωρώ στα πάντα ηλίθια τα Αμερικανάκια (κάθε άλλο), δεν καταδέχομαι να κάνω επανάληψη των βλακέντιων διαλόγων. Σας παραθέτω όμως το σχόλιο που επισύναψα, εκεί που είδα τη σχετική … “είδηση”

 === ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ, είναι σπάνια οικονομολογική βλακεία, από αυτές που γράφουν εφάνταστοι αλλά αγράμματοι δημοσιογράφοι, για να μπορέσουν να συμπληρώσουν ένα άρθρο.

=== Για να συμμετάσχεις σε μια γενική συνέλευση ενός κολοσσού, σημαίνει ότι διαθέτεις ικανοποιητικό αριθμό μετοχών και προσδοκάς κέρδη.
=== Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομικός αναλυτής, για να προσδιορίσεις εκείνες τις οικονομολογικές προδιαγραφές για έξυπνη τοποθέτηση αποθεματικών με προσδοκία κέρδους.
=== Τον κοινό νου αν χρησιμοποιήσει κάποιος, είναι αρκετό για να καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι αν ήταν μέτοχος στην Apple ο “ερωτών” και έψαχνε πηγές επενδυτικού ενδιαφέροντος, σίγουρα αυτή τη χρονική εποχή, δεν θα σκεφτόταν να κάνει τέτοιο ερώτημα ούτε για καλλαμπούρι. Θα πρέπει να ήταν πολύ ηλίθιος να θέλει να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία κάποιοι κατάντησαν χρηματιστηριακά σκουπίδια. Όμως ένας κάτοχος μετοχώνApple, δεν είναι ποτέ ηλίθιος.
=== ΕΞΑΛΛΟΥ, είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο, ότι η χώρα μας είναι σχεδόν 2 χρόνια εκτός χρηματιστηριακών αγορών. ΔΗΛΑΔΗ, τα Ελληνικά ομόλογα δεν διαπραγματεύονται ούτε στην Ουγκάντα. Οπότε πάνω σε τι “ρώτησε” ο …χαζός μέτοχος???
=== Το δημοσίευμα είναι κατασκευασμένο από άσχετο.

Απάντηση