Σχετικά με το εβραϊκό λόμπι της Αμερικής AIPAC

21 Μαρτίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

 === Πρόεδρος Barack Obama:
=== “Ένα από τα πολλά πράγματα που θαυμάζω στο AIPAC, είναι ότι θα αγωνιστούμε για αυτές τις κοινές επιδιώξεις, από κάτω προς τα πάνω, γιατί η ζωή και το αίμα του AIPAC είναι εδώ σε αυτό το δωμάτιο.. Είναι η βάση ακτιβιστών όλων των ηλικιών, από όλα τα μέρη της χώρας, που έρχονται σε χρόνο με το χρόνο στην Ουάσιγκτον για να κάνουν τη φωνή σας να ακουστεί.”
=== Πρόεδρος Barack Obama

 === Σχετικά με το AIPAC (http://www.aipac.org/)
=== Το AIPAC είναι ένα 100.000-μελές λαϊκό κίνημα ακτιβιστών, που δεσμεύεται να διασφαλίσει την ασφάλεια του Ισραήλ και την προστασία των Αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο. Η AIPAC βάζει προτεραιότητα, στο να διασφαλίσει, ότι τόσο η Αμερική όσο και το Ισραήλ, θα παραμείνουν ισχυροί και ότι θα συνεργάζονται στενά ..

 === Όπως περιγράφεται από τους New York Times, , ως “ο πιο σημαντικός οργανισμός που επηρεάζει τις σχέσεις της Αμερικής με το Ισραήλ. Το AIPAC, είναι ο συνήγορος για τη συνεργασία των ΗΠΑ με το Ισραήλ σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Από την προώθηση της ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του, τη διευκόλυνση ΗΠΑ-Ισραήλ την ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων και εξοπλισμού για την εσωτερική τους ασφάλεια, την άμυνα και την αντιτρομοκρατία, και να συνεργάζονται για την τεχνολογία, την επιστήμη και τα γεωργικά προϊόντα. Το AIPAC είναι εκεί για να ενθαρρύνει τις στενές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

 === Το AIPAC έχει εγγραφεί ως εγχώριο λόμπι και υποστηρίζεται οικονομικά από δωρεές ιδιωτών. Η οργάνωση δεν λαμβάνει οικονομική βοήθεια από το Ισραήλ, από κάθε εθνικό οργανισμό ή οποιαδήποτε ξένη ομάδα. Το AIPAC δεν είναι μια επιτροπή πολιτικής δράσης και δεν ρυθμίζει, δεν εγκρίνει ή και δεν επιλέγει τους υποψηφίους.

 === Η αποστολή του AIPAC είναι να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του συμμάχου Ισραήλ, προς αμοιβαίο όφελος των δύο λαών.

Barack Obama from AIPAC on Vimeo.

 === Το AIPAC εξουσιοδοτεί ακτιβιστές από όλες τις ηλικίες, θρησκείες και φυλές να ασχολούνται πολιτικά υπέρ του Ισραήλ και να οικοδομούν σχέσεις με τα μέλη του Κογκρέσου και από τις δύο ενδιαφερόμενες πλευρές (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) για την προώθηση των σχέσεων ΗΠΑ-Ισραήλ…. … ….

Απάντηση