Για άδεια ποδηλάτου είπες πως το θέλεις το πιστοποιητικό υγείας???

  === Πριν λίγες μέρες, το blog adena-gr ανάρτησε “καταγγελία” ενδιαφερόμενου να στήσει ηλεκτρονικό εμπόριο ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Για τη σχετική  ανάρτηση, κάνε Κλικ.

  === Όταν ένα θέμα μου κεντρίζει το ενδιαφέρον, διαβάζω προσεκτικά και γράφω υπεύθυνα χωρίς να χαϊδεύω αυτιά. Για το μέγεθος και τη τεράστια έκταση της διαφθοράς, δεν έχω καμία απολύτως αντίρρηση. Τα έζησα από κοντά. Άλλο όμως η διαφθορά και οι ζήτουλες υπάλληλοι και άλλο οι απαιτήσεις κάθε ενδιαφερόμενου να είναι ανεξέλεγκτος και για να το πετύχει αυτό να τον αφήνουμε να λέει αρλούμπες. Έγραψα το παρακάτω σχόλιο και μπράβο στο adena-gr, που το έκανε αυτοτελές θέμα ανάρτησης:

  === ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Δεν συμφωνώ, ούτε με τον κύριο Αντωνόπουλο, ούτε με τους ΝΥΤ (Νιου Υόρκ Τάϊμς).
  === Τα επί πλέον δικαιολογητικά για την ίδρυση επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι και η παραγωγή – τυποποίηση και εμπορία τροφίμων, δεν είναι Ελληνική πρωτοτυπία και κυρίως στις ανεπτυγμένες υγειονομικά χώρες ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ τον οποίο έχουμε δανειστεί και εφαρμόσαμε. Αν δεν εφαρμόσουμε τέτοια προληπτικά μέτρα προστασίας των καταναλωτών, τα αμερικανάκια θα μας γαμήσουν το κέρατο.
Επικεντρώνομαι εκεί που επικεντρώνεται ο “ενδιαφερόμενος” και εξηγούμαι:
 1.— Το να κάνεις ΚΑΙ ηλεκτρονικό εμπόριο τροφίμων, δεν σημαίνει ότι δεν υποχρεούσαι να έχεις τις κλασικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και συντήρησης τροφίμων και οι εγκαταστάσεις αυτές ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ να υπόκεινται σε υγειονομικούς ελέγχους. Η εκτεταμένη διαφθορά ατόμων που απασχολούνται σε τέτοιες υπηρεσίες, δεν είναι λόγος κατάργησης των υγειονομικών ελέγχων (που γίνονται σε όλον τον κόσμο, αλλά είναι λόγος καταγγελίας και εκδίωξης των επίορκων κοπριτών.
 2.— Τα ιατροδιαγνωστικά εργαστήρια είναι αρκετά οργανωμένα, πάρα πολλά και οικονομικά και δεν χρειάζεσαι περισσότερο από 2-3 ώρες για να βγάλεις όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά (αίματος – κοπράνων – ακτινογραφίες). Το αν είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι (μέτοχοι και προσωπικό) στην εταιρεία του ενδιαφερόμενου, δεν πολλαπλασιάζει τον χρόνο ενασχόλησης του ενός, αλλά αφορά χρόνο διαμοιραζόμενο στον καθένα απασχολούμενο.
Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά ίδρυσης (πολλά ή λίγα δεν το εξετάζω, όπως δεν το εξετάζει και ο συγκεκριμένος έμπορος), είναι ίδια για οποιαδήποτε επιχείρηση. Δέκα χρόνια είχα κάνει στον ιδιωτικό τομέα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα, όταν σαν λογιστής ίδρυα επιχειρήσεις πελατών. Αν συνέβαινε να πέσω πάνω σε κοπρίτη, αυτός μετάνιωνε την ώρα και τη στιγμή που του τύχαινα εγώ.
Αν ο συγκεκριμένος “τηλε-έμπορος” λέει ότι έκανε εξετάσεις αίματος και κοπράνων με ….τηλεδιάσκεψη, ή ότι έχεις έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και αυτό σου φτάνει για να στήσεις επιχείρηση τροφίμων μόνο με ηλεκτρονική υπόσταση έ, με συγχωρείτε, αλλά νομίζω ότι πρόκειται για μαλάκα ή απατεώνα και όχι για επιχειρηματία.
ΜΗΠΩΣ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΓΑΜΙΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΣΑΝ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ???
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ????
ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΛΑΜΒΑΝΩ:
Αν δεν εφαρμόσουμε αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες και ελέγχους στο προσωπικό και στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων τροφίμων και φαρμάκων, ξένοι υγειονομικοί οργανισμοί, με πρώτον τον αμερικάνικο, θα μας κόψουν τον κώλο.
Το ότι ο ενδιαφερόμενος λέει μπούρδες, φαίνεται και από το φανταστικό μυθιστόρημά του για την «PayPal», η οποία συνεργάζετααι εδώ και πολλά χρόνια, και με όλες τις ελληνικές τράπεζες, με τους ίδιους ακριβώς κανόνες που έχει θέσει διαθνώς.
Τα λαδώματα, πρέπει να σε τρώει ο πομπός σου για να τα δίνεις.

Αναρτήθηκε από V.K. – adena-gr

Απάντηση