=== Κατά καιρούς αναφερθήκαμε στον ύποπτο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, εθνικιστικά μειονοτικά στοιχεία έχουν διεισδύσει στις τάξεις του, προκειμένου να προωθήσουν τον τουρκικό εθνικισμό. Η πρακτική αυτή ανέκαθεν εφαρμοζόταν στην Μητέρα Πατρίδα Τουρκία, όπου το παρακράτος φύτευε ανθρώπους στα αριστερά κόμματα, όχι μόνο για να ρουφιανεύουν, αλλά και για να αλλοιώνουν τις ιδεολογικές τους κατευθύνσεις. Η μακρά παράδοση έχει τις ρίζες της στον ίδιο τον Μουσταφά Κεμάλ.

 === Επειδή οι κοινωνίες στη Θράκη είναι μικρές, δεν τρώνε το κουτόχορτο των ροζ και κόκκινων εκδοχών των Γκρίζων Λύκων. Κάποιοι …Λύκοι, θεωρούν ότι η ριζοσπαστική δράση του ΣΥΡΙΖΑ, τους προσφέρει μια ακόμη πλατφόρμα αποδυνάμωσης της κρατικής ισχύος στην Ελληνική Θράκη. Δυστυχώς, στη Θράκη δεν υπάρχουν οργανωμένοι πυρήνες αναρχικών, για να καίνε Γκρίζοι Λύκοι και αναρχικοί, δίπλα δίπλα, τις ελληνικές σημαίες… Να είστε σίγουροι ότι θα ξεφύτρωναν συντομότατα και μουσουλμάνοι…ιδεολόγοι αναρχικοί!

 === Στο πρόσφατο παρελθόν, σε διαδήλωση αναρχικών και φίλων του Συνασπισμού στην Κομοτηνή (είχαν συνοδευθεί από επεισόδια), κατέφθασε στον περίβολο του πανεπιστημίου, αρθρογράφος της ισλαμιστικής εφημερίδας Μιλλέτ Ξάνθης, συνοδευόμενος από αριστερούς του …φίλους! Πιστεύουμε ότι οι αφελείς και καλοπροαίρετοι χριστιανοί συνοδοί του ισλαμιστή αρθρογράφου, είχαν παντελή άγνοια του ρόλου του ανθρώπου αυτού. Όμως η άγνοιά τους είναι φονικά επικίνδυνη για τη Θράκη…

 === Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των κεντρικών του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 7 Ιανουαρίου 2012, εκπρόσωποι του εθνικιστικού κόμματος DEB, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της οργάνωσης Ξάνθης κ. Οζάν Αχμέτογλου (αρθρογράφο της τουρκόφωνης Γκιουντέμ) και την κα Νετζλά Τσαβούς (γιατρό, επικεφαλής του τομέα Γυναικών), πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στα γραφεία.

Αναρτήθηκε από ΖΑΓΑΛΙΣΑ

1 Comment

 • Ο/Η MEXMET IMAM λέει:

  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ «ΤΑΓΚΟ» ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ!!!

  Το «ταγκό» ξεκίνησε λέω εγώ. Δεν θέλω να ακούσω κανέναν σας. Μη μου πείτε γιατί! Ήδη γνωρίζετε το γιατί. Πως ξεκινάει και απο πού. Όμως, τώρα δεν είναι όπως παλιά. Αυτή τη φορά, αλλιώς δρομολογείται στην Ιδιαίτερη Πατρίδα μου. Θέλω να γίνω κατανοητός και να με καταλάβετε. Θα μου πείτε τι μας ενδιαφέρει εμάς φίλε; Συμφωνώ και αδιαφορώ σ’ αυτά που ακούω. Όπως, δεν σας ενδιαφέρει εσας, το ίδιο και εμένα. Αλλά, πρέπει να με ακούσετε, διότι αυτά που σας γράφω είναι πραγματικότητα. Δεν θεωρώ πως είναι αποκλειστικά ένα δικό μου ζήτημα αλλά θέμα όλων μας. Γι’ αυτό το λόγο σκέφτηκα τι μπόρω να κάνω, για να σας ενημερώσω.

  Σήμερα, έβαλα ως τίτλο «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ «ΤΑΓΚΟ» ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ» στο κειμενό μου, αναρωτηθήκατε το γιατί; Γιατί αυτός ο χορός θα στολίσει την Ιδιαίτερη μου Πατρίδα, για το επόμενο καιρό, που είναι η Ελληνική Θράκη. Και ο λόγος; Οι εκλογές! Είναι σημαντικό για εμένα και για εσάς εξ’ίσου και νιώθω την ανάγκη να σας ενημερώσω, διότι εγώ τα έζησα από μέσα, στο πετσί μου θα μπορούσα να πω, εδώ και δύο δεκαετίες τα παρακολουθώ απο μακριά πιά!!!.

  Δεν θέλω να σας κάνω πολιτική, γιατί θα με στείλετε και εμένα, ούτε θα μ’άγγιζε και κάτι τέτοιο όμως. Υπάρχει κάτι σημαντικότερο σ’ όλο αυτό, η ουσία. Διότι αφορά την Θράκη μας, ένα κομμάτι της Πατρίδας μας. Ξέρω ορισμένοι θα πούν ότι υπερβάλλω…. κάποιοι άλλοι ποιος νιάζεται; Ξεκαθαρίζω τη θέση μου και διευκρινίζω πως ελάχιστα θα νιαζομουνα για την αδιαφορια ή οποια δυσφορία θα μπουρούσε να γίνει. Ό,τι είναι να πω, θα το πω και θα το γράψω!

  Γιατι έδωσα τον τίτλο αυτό; Ρωτάει κανείς; Κανείς! «Φτού και Ντροπή σας!…» εχω το δικαιωμα να μην πω, γιατί δεν γνωρίζετε τι γίνεται στα μέρη μου. Όμως, είναι μία πραγματικότητα κάθε φορά που γίνονται εγκλογές στην Θράκη μας.

  Είναι γνωστό, ότι η χώρα μας οδευει προς τις εθνικές εκλογες. Αυτές οι εκλογες δεν γνωρίζω πως ηχούν στ’ αυτιά σας, αν θα πάτε μέχρι την κάλπη. Σας κάνω γνωστό, πως εμείς θα πάμε και ότι για μας είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω πως είναι θέμα εθνικής σημασίας πιά!!!

  Η εγκλογική περίοδος δεν ξεκίνησε ακόμα καλά καλά, αλλά στην Θράκη έχουν αρχίσει τα όργανα να παίζουν προ καιρού. Αυτά τα οργανα, θα διαμορφώσουν το αποτέλεσμα και θα το δούμε όλοι μαζί.

  Πρώτα, απο την τοπική εφημερίδα «Μιλλέτ» που δημοσιεύει ένα άρθρο εναντίον του σεβασμιώτατου Πατριάρχη της Πόλης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει ο τοπικός τύπος της Θράκης, αλλά να μην φτάσει στο φως της δημοσιότητας απ΄ τα ΜΜΕ της υπόλοιπης Ελληνικής Επικράτειας.

  Σε δεύτερο επίπεδο καταθέτει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του Ν. Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζή Οσμάν τροπολογία στην Βουλή των Ελλήνων, συγχρόνως συναντιέται με τον Υπουργό Υποδομων & Περιβάλλοντος τον κ. Μ. Βορίδη. Τι ζήτησε ο κ. Χατζη Οσμάν; Να εξαιρέσουν την Μεινότητα απο τα χαράτσια για τα λαθραία σπίτια που έφτιαξαν στην Θράκη οι Μουσουλμάνοι. Μια ματιά στο έγγραφο του κ. Οσμάν, βλέπουμε ότι γράφη για λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, που είχαν ως αποτέλεσμα την εξ ανάγκης, κατασκευή αυθαιρέτων κατοικιών, για κάλυψη στεγαστικών αναγκών της μειονότητας. Ας το δεχτούμε αυτό, αλλά αυτά τελιωσαν την δεκαετία το 90. Μετά τα αυθαίρετα που κτίστηκαν γιατί να εχουν το 80% έκπτωση; Δηλαδή, ο ανεκδιήγητος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Οσμάν, ζητάει μόνο για την μειονότητα της Θράκης, λές και δεν είναι βουλευτής Ροδόπης; Σε μια περίοδο που όλοι οι Έλληνες υπόκεινται σε μια φοροεπιδρομή, τα χαράτσια που μας επέβαλε το κόμμα του και μας ξεφτήλισαν διεθνώς!!! Με λίγα λόγια δύο μετρα και δύο σταθμά. Ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγόρησε το Ελληνικό κράτος, ότι ευθύνεται για τα αυθαίρετα των Μουσουλμάνων στην Ελληνική Θράκη. Αυτός είναι ο καλός και σωστός βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος!!! Τώρα, θα μου πείτε: « καλά φίλε, εσύ με ποιον είσαι;» Θα σας απαντήσω και λέω «ΌΧΙ» στο πελατιακό σύστημα!!!… Γιατί αυτό ειναι σε βάρος των «αλλων» υποψηφιων.

  Τώρα ας έρθουμε στον άλλο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τι έκανε τις δυο τελευταίες τετραετίες; Σας διαβεβαιώνω ένα «τίποτα». Παρόλο, που οι Μουσουλμάνοι της Ξάνθης τον στήριξαν με την ψήφο τους, αυτός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους. Το μόνο που έκανε όλο αυτό τον καιρό πουλούσε «διχόνοια, σοβινισμό, φασισμό, ρατσισμό,…» και όπου γινόταν πανηγύρι να εμφανίζεται ο κ. Μαντατζής με προκλητικές δηλώσεις. Γιατί το έκανε αυτό; Δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος, αλλά ούτε ένας πολίτης να τον ρωτήσουν γιατί τα κάνει όλα αυτά, αυτός ο φουκαράς, που οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες του χάρισαν την ευκαιρία, να τρώει με δύο χρυσά κουτάλια για το υπόλοιπο της ζωής του. Δεν είναι μόνο αυτό, αφού είναι κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ απο την αρχή ακόμα, όταν είδε και κατάλαβε, ότι δεν είναι κατάλληλος γι’ αυτό το πόστο, δεν δίστασε να συνάψει σχέσεις με όποιες ακραίες ομάδες εντός και εκτός Ελλάδος, αντί να παραιτηθεί. Αυτό το έκανε για να είναι παρών στην πολιτική σκηνή. Όμως, μπορούσε να κάνει πράγματα ωφέλιμα για τον τόπο του. Σήμερα, τον κ. Μαντατζί τον ρωτάω ευθέως και περιμένω την απαντησή του. Κύριε βουλευτά, εμείς οι Μουσουλμάνοι σε βουλέψαμε για όλη την ζωή σου. Θέλουμε απο εσένα να μας πεις την αλήθεια, τουλάχιστον, έστω και την τελευταία στιγμή. Γιατι την κρίβεις;;; Τι φοβάσαι; Υπάρχει κάτι απο πίσω και δεν το ξέρουμε; Ποιός είναι ο πραγματικός λόγος, που έκανες 180 μοίρες στροφή; Αφού δεν ήσουν κόπανος, αλλά ούτε πολιτικός! Ένας επιστήμονας, δεν τα κάνει αυτά. Μάλιστα, όταν είσαι επιστήμονας, που έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή, γιατί όλα αυτά τα κοκιρίστικα και τα τιραμολίστηκα απέναντι μας; Ποιον φοβάσαι και γιατί, θα μας το πεις; Δεν χρειάζεται να τους φοβάσαι πιά (!) γιατί φεύγεις και πας στον αγύριστο. Τώρα θα μου πεις, τι έκανα και με υπερψήφισαν οι ομοθρησκοί μου; Δεν έχεις και άδικο. Έτσι και αλλιώς εμεις δεν σε ψηφισαμε για να κάνεις δουλεια και το ξέραμε οτι δεν εισαι ικανός για κάτι τέτοιο. Το μόνο που θέλαμε ηταν να υπάρχει ενας δικός μας άνθρωπος στην Βουλή των Ελλήνων και τίποτα άλλο. Εσύ, όμως μας πούλησες. Γιατί; Μην ξεχνάς, είναι υποχρέωση σου να πεις την τελευταία στιγμή την αλήθεια στους υποστηρικτές σου και στους ψηφοφόρος σου. Εάν όχι σ’αυτούς, εγώ το απαιτώ φίλε Τσετίν!!!

  Φυσικά, όλα αυτά είναι σε τοπικό επίπεδο με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Διότι, ότι γίνεται στην Ελληνική Θράκη καταγράφεται απο ξένα κέντρα και όχι για το καλό του τόπου. Προκειμένου να ετοιμάσουμε το έδαφος για μια άλλη χαμένη τετραετία, μ’ αυτούς τους δουλευτές βουλευτές μας. Όμως, μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαιος, απο την τοπική εφημερίδα «Μιλλέτ», τυχαίο δεν είναι και η κατάληψη που έγινε στην Ρόδο, σε ένα απο τα τζαμιά με την επωνυμία Ιμπραήμ Πασά που λειτουργεί ως μουσείο, απο το οποίο απαιτούν να ανοίξει τις πύλες του. Δεν είναι μόνο αυτό; Την ίδια στιγμή είχαμε και την επίσκεψη ευρωπαικου αντιπροσώπου στις 20-22.02.2012. Ο Ελβετός βουλευτής Andrea Gross βρέθηκε στη Ρόδο για να μιλήσει ξανά με τους μουσουλμάνους της Ρόδου και έπειτα της Κω… και μάλιστα για δεύτερη φορά στην Ρόδο. Που αφορά τους Μουσουλμάνους στην ευρυτερή περιοχή της Δωδεκανήσου; Γιατί όλα αυτά τώρα και όχι χθές;

  Εδώ και εξήντα χρόνια, υπάρχει το πρωτόκολλο για την εκπαίδευση των Μειονοτήτων στις δύο χώρες, δηλαδή στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Μεχρι χθές, δεν είχαν την ανάγκη να ενσωματώσουν την νεολαία στα βρόμικα παιχνίδια τους, που παίζονται στην Θράκη. Σήμερα, απ’ ότι βλέπουμε καλούνε τους μαθητές που σπουδάζουν απο την Δ. Θράκη στην Τουρκία να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα. Αυτό μας δείχνει, ότι υπάρχουν δυσκολίες ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι μηχανισμοι της γείτονας Χώρας στην Ελληνική Θράκη. Αυτό δεν είναι παρά μόνο Εκτροφεία Τούρκων πρακτόρων στην Θράκη. Συμφωνα μ’ αυτά που διαβάζουμε στην τοπική εφημεριδα «Μπιρλίκ» της Κομοτηνης.

  Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσουλμάνων, αλλά και ως ένας Θρακιώτης θα έλεγα στους νέους μας να είναι μακρια απο την βρόμικη πολιτική που παίζεται στην Θράκη, διότι θα είναι τα αυριανά θύματα. Θα έχουν πολύ καιρό μπροστά τους, να δούν την πραγματικότητα. Αυτό που χρειάζονται τώρα ειναι η γνώση, η μόρφωση και να μείνουν μακρια απ’ οτιδήποτε θα είναι εμπόδιο για το εγγύς μέλλον τους. Ας σκεφτούνε κάτω απο ποιες συνθήκες βρίσκονται εκεί, πολύ καλά. Διότι, οι γονείς των πιο πολλών δεν διαθέτουν, αλλά απο το υστερημα τους προσπαθούν να κάνουν κάτι γι’ αυτούς. Επομένως, ο Σύλλογος των Δυτικοθρακιωτών αντί να τους στηρίξει οικονομικά, πνευματικά και να τους προσφέρει βοήθεια στην εκπαίδευση τους, τους συνιστούσε να είναι τσιράκια του συστήματος και τους καλούσε να συμμετέχουν σε μια ουτοπία. Η προεκλογική συνάντηση των φοιτητών μας, με την ηγεσία του συλλόγου ή κάτω απο αυτό τον ανθελληνικό σύλλογο είναι για την προεκλογική καμπάνια. Αλλά και έτσι να είναι, δεν πρέπει να μπλέκουμε τα νιάτα μας, σ’ αυτό το βρόμικο παιχνίδι που παίζεται για την Ιδιαίτερη τους Πατρίδα.

  Μεσα στα πλαισια αυτά, δεν αργησε να πάρει θέση και η Τουρκική Ομοσπονδία Τουρκων της Δυτικής Θράκης, με έδρα την Γερμανία. Αφου αναφέρει στο κειμενό της για τον εθνικισμό, σοβενισμό και φασισμό των Ελλήνων συμπολιτών, ως παραδειγμα εξω απο την άτυπη Τουρκική Ενωση Ξανθης, εγραψαν οι δηθεν πατριωτες-φυλακες “οι Τούρκοι έξω», όπως και στον εξωτερικό τοίχο στον τάφο Μπεκτασί, που βρίσκεται στον Κάτω μαχαλά της Ξάνθης, μια δεύτερη επίθεση συνέβη την ίδια ημέρα με σύνθημα “Ο Καλύτερος Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος” γράφτηκε. Όμως, η ίδια οργάνωση δεν κάνει λόγο για την τρομοκρατία, τον εκβιασμό, τον φασισμό και τον ρατσισμό που εφαρμόζουν στην Μουσουλμανική Μειονότητα, ότι οι ίδιοι είναι χειρότεροι απο τους Έλληνες Χριστιανούς συμπολιτές μας, για τους «Αλλους» Μουσουλμάνους, μέσα στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης. Απο την άλλη πλευρά, κάθε φορά όλα αυτά γίνονται προεγλογικά, Τι σύμπτωση είναι αυτή;;;

  Προεκλογικά τα θυμόμαστε όλα και δεν αφήνουμε τίποτα! Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελεύθερη έκφραση και σκέψη, την καταπίεση των ημεδαπών και αλλοδαπών Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, το Μειονοτικό ζήτημα στην Ρόδο και στα Δωδεκάνησα. Εκβιάζουμε τους Έλληνες φοιτητές στην Τουρκία να συμμετέχουν στον βρόμικο πόλεμο, που παίζεται στην Ιδιαίτερη Πατρίδα τους κατά της πατρίδας τους, ζητάμε δυο μέτρα και δύο σταθμά για τα χαράτσια της Κυβέρνησης εναντίον των Ελλήνων πολιτών, λές και οι Μουσουλμάνοι δεν είναι Ελληνες πολίτες, μας ενδιαφέρει δήθεν το τζαμί και το νεκροταφείο για τους Μουσουλμάνους στην Αθήνα, ζητάμε να κάνουμε προσευχές στις Σέρρες, στην Ημαθία,..κα., απαιτούμε η εκπαίδευση να είναι σε Τουρκικά, αλλά αγνοούμε τους Πομάκους και τους ΡΟΜΑ, ζητάμε να έχουμε αιρετό Μουφτή, έστω και υπο διχοτόμιση της Μουσουλμανικής Μειονότητας, αρκεί να βάλουμε πόδι, χρησημοποιουμε το πιστευω για πολιτικές και εθνικές σκοπιμότητες ενώ ισχυριζόμαστε οτι είμαστε υπέρ του δικαίου….

  Όμως, κανέναν δεν μας ενδιαφέρει πώς ζουν αυτοι οι ανθρωποι στα κατσάβραχα (ορεινή περιοχή ή όπως το έλεγε ένας τέως βουλευτής «Τζεμπέλι» ) της Θράκης. Το μόνο που φέρνει έσοδα είναι ο καπνός και πάει κατα διαβόλου τον τελευταίο καιρό. Δεν γίνεται θέμα καθόλου για τα λεφτά απο τα βακούφια της Μειονότητας που πηγαίνουν; Δεν υπάρχει θέμα ανεργίας, που φτάνει στο 80% στους Μουσουλμάνους! Δεν χρειάζονται ξενώνες για τους ηλικιωμένους, τους άπορους και τους άστεγους. Τι έκαναν τόσα χρόνια οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου μας για όλα αυτά; Κάποτε υπήρχε και ήταν πρόβλημα, σήμερα κάτι δεν ισχύει κύριοι. Δεν μας ενδιαφέρει η μοναδική βιβλιοθήκη που κλείνει στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης; Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη στα Πομακοχώρια, αλλά ότι είναι εθνικιστικό, σοβενιστικό πουλάει στην υποβαθμισμένη αυτή την περιοχή. Γιατί;;; Τι δεν πάει καλά, αναρωτήθηκε κανείς;;;

  Πως ειναι δυνατον, να ζητάμε απο τριτα προσωπα βοήθεια και στήριξη, αφου δεν υπάρχουν έρευνες, αιτηματα, μελετες, προγραμματα και σχεδιο για τα προβληματα που αντιμετωπίζουμε ως ένα κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνιας. Τι να τον κάνω τον κάθε Iuliu Winkler, Χανς και Μπάτμαν, όταν οι δικοί μου ειναι μόνο για την καρέκλα, την μάσα και να πουλάνε την διχόνοια μεσα στην Κοινοτητα, αλλά και στην Ελληνική Επικρατεια;

  Θα μου πείτε, αφού είναι έτσι γιατί εκλέγονται αυτοί οι άνθρωποι;;; Πολύ απλο είναι Κυριοι και Κυρίες. Οι Πομάκοι λένε: «Σε τέτοιους προσκυνητές, τέτοιος Ιμάμης=Παπάς» χρειάζεται. Επομένως, εδώ πρέπει να συμβάλλουμε όλοι απο την θέση που βρισκόμαστε, για να αλλάξουμε τους προσκυνητές, μπάς και αλλάξουμε τον Ιμάμη κάποτε και δει ο κόσμος άσπρη μέρα. Πριν είναι αργά!!!!

  Αθήνα, 03 Απριλίου 2012

  Μεχμέτ Ιμάμ
  (Οικονομολόγος-Ερευνητής)
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  «Η ΦΙΛΟΤΗΤΑ»
  m.imam61 @ yahoo.gr

Απάντηση