Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

2 Απριλίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  === Φίλοι και φίλες, το http://www.disabled.gr/ μεγάλωσε και για τρίτο μήνα ακούμπησε τους 250.000 επισκέπτες. Μερικές μέρες, η επισκεψιμότητα, ξεπερνά το φράγμα των 10.000 επισκεπτών ανά ημέρα. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός και δίνει κουράγιο για κάτι καλύτερο εάν υπάρχει κάτι καλύτερο.

  === Το περιοδικό Αυτονομία (το πρώην περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ) http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 κλείνει την ύλη του την Παρασκευή. Εάν έχετε κάτι το ενδιαφέρον για να δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος να μας το στείλετε επειγόντως για να το δημοσιεύσουμε. Το πιο πρόσφατο τεύχος μπορείτε να το διαβάσετε online στο http://issuu.com/sifis/docs/a84?mode=embed μαζί με τις φωτογραφίες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκδίδεται.

  === Ύστερα από δύο χρόνια περικοπών της πλάκας μήπως ήρθε η ώρα να γίνει καμία περικοπή της προκοπής; Διαβάστε ένα σχετικό κειμενάκι στο http://www.disabled.gr/lib/?p=44328 επειδή «λεφτά υπάρχουν» αλλά τα τρώνε οι άσχετοι και το παιχνίδι παίζεται χωρίς τους αναπήρους μόνο με τα ασφαλιστικά βιβλιάρια των αναπήρων.

  === Το μπάχαλο που επικρατεί με το ΕΟΠΥΥ δεν κρύβεται. Δείτε μια συνέντευξη του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη στο http://www.disabled.gr/lib/?p=44458 όπου ακούγονται πολλά και ενδιαφέροντα. Η συνέντευξη είναι μεγάλη. 42 λεπτά.
  === Το υπουργείο εργασίας εξέδωσε νέα εγκύκλιο για την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων. Διαβάστε την εγκύκλιο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=44429
  === Ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε εγκύκλιο για τις φυσικοθεραπείες στο σπίτι. Διαβάστε την στο http://www.disabled.gr/lib/?p=44416
Με αποκλεισμό διαρκείας απειλούν οι ανάπηροι τον ΕΟΠΥΥ http://news.disabled.gr/?p=44264
Τελικά το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ ήταν χωματερή. Δείτε τα σχετικά βίντεο στο http://www.disabled.gr/lib/?p=44338
Κραυγή αγωνίας προς ΕΟΠΥΥ από τους ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα http://news.disabled.gr/?p=44225

  === Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για το πως φτιάχνουμε ένα προσπελάσιμο γραφείο για τετραπληγικούς μπορείτε να δείτε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=44364 για να πάρετε ιδέες.

Χαμός (πάλι) στο γηροκομείο Αθηνών. Θα δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο στο http://www.disabled.gr/lib/?p=44356 για να αποκτήσετε μια πρώτη άποψη για το ποιοι έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων. Μην καταλήξετε εύκολα σε συμπεράσματα. Υπάρχουν και χειρότερα.

Χαίρε άθλιο κράτος, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν….(Γράφει η Κική Τσακίρη) http://news.disabled.gr/?p=44293

Η ομάδα «ΘΕ.ΑΜ.Α.» (Θέατρο ΑμεΑ) συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό workshop «Act for Acting» (Theater and disability) που πραγματοποιήθηκε στην επαρχιακή πόλη Αβιλιάνα http://news.disabled.gr/?p=44259

«Οι Άθικτοι» (Untouchables) – Αβίαστο χιούμορ με γαλλική κουλτούρα http://news.disabled.gr/?p=44299

Περικόπτονται κατά 12% οι συντάξεις από 1/1/2012 – Εξαιρούνται οι συνταξιούχοι αναπηρίας http://news.disabled.gr/?p=44287

Σάλος με βρετανικό ριάλιτι στο οποίο πρωταγωνιστούν ΑμεΑ (video) http://news.disabled.gr/?p=44270

Ένα σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το υπουργείο εργασίας και έχει τίτλο κανονισμός ασφάλισης Ι.Κ.Α. http://news.disabled.gr/?p=44250 που περιλαμβάνει αρκετά σημεία που μας ενδιαφέρουν.

Νέο πλαίσιο για τα ασφαλιστικά προϊόντα – Αλλαγές στην ιδιωτική ασφάλιση για τους ΑμεΑ http://news.disabled.gr/?p=44283 αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιδρούν http://news.disabled.gr/?p=44291 και όπως όλα δείχνουν οι αντιδράσεις είναι δυναμικές http://news.disabled.gr/?p=44304

Εξοργισμένοι οι ασθενείς και οι γιατροί με τα αδιέξοδα του ΕΣΥ http://news.disabled.gr/?p=44308

Από την 1η Μαΐου η καταβολή των μισθών, των εισφορών και των φόρων γίνεται από την τράπεζα http://news.disabled.gr/?p=44289 θα πρέπει όμως να προσέχουμε επειδή τώρα πλέον οι τράπεζες ελέγχουν την νομιμότητα των συναλλαγών και για λογαριασμό της εφορίας. Το πρόβλημα είναι πως με αυτόν τον τρόπο συναλλαγών το οικονομικό κόστος της συντήρησης προσωπικών βοηθών αυξάνεται, χωρίς να ενδιαφέρεται το κράτος ούτε για την αύξηση του κόστους ζωής των φορολογουμένων με αναπηρίες ούτε με την δυνατότητα που έχουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις επιπλέον υποχρεώσεις όταν δεν βρίσκονται κοντά σε υπολογιστή εξαιτίας μιας αιφνίδιας ασθένειας.

Φίλοι και φίλες, οι δυσκολίες έχουν αρχίσει να μας ακουμπούν και δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος. Να κρατάτε ενήμερο το http://www.disabled.gr/ με e-mail στο [email protected] επειδή εδώ που φτάσαμε η μόνη πηγή αξιόπιστης ενημέρωσης είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

Απάντηση