=== Είναι μια διαδικτυακή ιδέα, που κυκλοφορεί με δημοκρατικές διαδικασίες ανεμοδούρας και τη βάζω ως έχει:

  === “Μου αρέσει η ιδέα !
=== Ειναι μια προταση που πιθανως κακοφαινεται…
=== Τι να κανουμε ομως ,αφου ο ορκος προς το Συνταγμα εχει στην ουσια καταπατηθει…..απο παρα πολλους….
=== Ομως ιδου η Ροδος..
=== Δ.Α.
=== [θα ηταν ενδιαφέρον να μαθουμε απο τους γνωριζοντες τι ισχύει σε αλλες χώρες..]
==========================

  === ΑΛΛΟΣ:  Τι έγινε βρε παιδιά;;;
=== Συνωστισμός στα ψηφοδέλτια;;;
=== Όλο και πιο πολλοί κόπτονται για το καλό της χώρας και την εθνική ενότητα;;;
=== Όλο και πιο πολλοί αγωνιούν και αυτοπροβάλλονται ότι θα σώσουν την πατρίδα;;;
=== Αποσυμφόρηση τώρα!!!
=== Να η λύση! Προτείνετε ή και απαιτείστε από τον υποψήφιο βουλευτή της γειτονιάς σας να σας αποδείξει πόσο ειλικρινής είναι.
=== Η πρόταση ισχύει σε πολλαπλάσιο βαθμό για κόμματα και υποψηφίους που έχουν εκφράσει πατριωτικό αίσθημα. Επειδή «όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι» και επειδή ο Ελληνικός λαός κάηκε πολλές φορές και μάλιστα χοροπηδώντας από την χαρά του!!! όποιος έχει πραγματικά αγνές προθέσεις δεν θα του κοστίσει τίποτε να βάλει την υπογραφή του στην δήλωση που ακολουθεί. Και μετά βλέπουμε…
=====================

  === ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Ο/Η παρακάτω υπογεγραμμέν-ος/-η………..………………………….……………………………
υποψήφι-ος/-α βουλευτής του εκλογικού συνδυασμού…………………………………..……
της εκλογής περιφέρειας …..……………………..……………………..……………………………..
υπευθύνως δηλώνω, ενώπιον του Ελληνικού Λαού και εν γνώσει των συνεπειών του Nόμου περί ψευδούς δηλώσεως ή εξαπατήσεως εις βάρος αυτού, σε περίπτωση που στις προσεχείς εκλογές (όποτε και αν αυτές διεξαχθούν) εκλεγώ βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου, τα εξής:
1. Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και όλων των προνομίων που απορρέουν από αυτήν, εκτός της δυνατότητας να εκφέρω οποιονδήποτε λόγο και άποψη.
2. Παραιτούμαι από τις οποιεσδήποτε προστατευτικές διατάξεις και νομοθετικές ρυθμίσεις αφορούν παραγραφή αδικημάτων. Σε οποιοδήποτε τυχόν αδίκημα περιπέσω, δεν θέλω και δεν απαιτώ να έχω καμμία ιδιαίτερη μεταχείριση σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον πολίτη του κράτους.
3. Παραιτούμαι από οποιαδήποτε προνόμια σε περίπτωση που ήθελε συμμετάσχω ως υπουργός ή στέλεχος καθ’ οιονδήποτε τρόπο της νεοσχηματισθείσας κυβερνήσεως.
4. Παραιτούμαι από το ήμισυ των εκάστοτε μηνιαίων απολαβών μου (δηλ. της βουλευτικής μου αποζημιώσεως συμπεριλαμβανομένων και οποιωνδήποτε επιδομάτων), το οποίον δεσμεύομαι να διαθέτω κάθε μήνα σε ισόποσα μερίδια (όχι μικρότερα των 50 και όχι μεγαλύτερα των 200 Ευρώ) προς στήριξη των αποδεδειγμένως οικονομικώς αδυνάτων της
περιφερείας μου, δια μέσου δημοσίας και διαφανούς κληρώσεως. Οι επωφελούμενοι από την κλήρωση δεν θα έχουν δικαίωμα επανασυμμετοχής μέχρι να ικανοποιηθούν όλοι οι συμμετέχοντες.
5. Παραιτούμαι του δικαιώματος της τυχόν βουλευτικής μου συντάξεως σε περίπτωση που δικαιούμαι αυτήν, εκτός της περιπτώσεως που είμαι αποδεδειγμένως άπορος ή αντιμετωπίζω οικονομική δυσχέρεια τέτοια ώστε να μην διασφαλίζεται η επιβίωσή εμού και των προστατευομένων μελών της οικογενείας μου. Σε αυτήν την περίπτωση θα λαμβάνω την μισή σύνταξη και την υπόλοιπη θα διανέμω με τον τρόπο που αναφέρεται στην 4η παράγραφο.
6. Δεσμεύομαι να δημοσιοποιήσω ή να καταθέσω ενώπιον συμβολαιογράφου, μία τουλάχιστον εβδομάδα προ των εκλογών όλα τα στοιχεία της κινητής και ακίνητης περιουσίας μου (καθώς και των συγγενών μου 1ουκαι 2ου βαθμού) τα οποία και θα συγκριθούν με αυτά τα οποία θα υπάρχουν μετά το πέρας της βουλευτικής μου θητείας. Σε περίπτωση αμφιβολιών δέχομαι να εξεταστούν χωρίς διατυπώσεις και τα στοιχεία ατόμων μέχρι και 3ου βαθμού συγγενείας καθώς και συνεργατών και φίλων ή εταιρειών (εντός ή εκτός της χώρας) στις οποίες αυτοί συμμετέχουν.
7. Θα υποστηρίξω με σθένος όλες τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις βάσει των οποίων θέλει εκλεγώ βουλευτής και θα βοηθήσω με κάθε τρόπο την πατρίδα μου να ανακτήσει την απωλεσθείσα εθνική ισχύ της και υπόσταση και να αποκαταστήσει την κηλιδωμένη εικόνα της προς την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα. Ταυτοχρόνως θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις και μέσα, προκειμένου να βοηθήσω τον Ελληνικό λαό να ξεφύγει από την παρούσα κρίση και να αναβιβάσει το
βιοτικό και οικονομικό του επίπεδο.
8. Σε οποιαδήποτε περίπτωση διαπιστωθεί εμπλοκή μου σε χρηματισμό, κλοπή, υπεξαίρεση ή προμήθεια εις βάρος του δημοσίου ή σε αθέτηση των ανωτέρω, πέραν των λοιπών συνεπειών του νόμου, θέτω τα περιουσιακά μου στοιχεία (όπως και τυχόν συγγενών ή φίλων που θα αδυνατούν να αιτιολογήσουν την προέλευσή τους) σε αυτόματη δήμευση αυτών και τον εαυτόν μου σε δημόσιο διασυρμό.
Ημερομηνία…………………………..
Τόπος…………………………………….…………………………………
Υπογραφή………………………………………………………………………………………………………

1 Comment

  • Ο/Η Alldaynews λέει:

    Μακαρι να γινοταν αυτο εδω και χρονια.Θα ειχαμε γλυτωσει εδω και πολλα χρονια απο λαμογια και σαλτιμπαγκους.Αλλα δυστυχως το συστημα ειναι δομημενο αλλιως και οχι βαση της διαφανειας!!!!

Απάντηση