=== Ζητούν απο τον Σαμαρά να αντικαταστήσει τον δικαστή Αθανασίου

 === Αρνητικά μηνύματα κατακλύζουν τη Συγγρού για την απόφαση του Σαμαρά, να τοποθετήσει τον εν ενεργεία αρεοπαγίτη και πρόεδρο της ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.
=== Στη συνέχεια αυτούσιο το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος που εστάλη σήμερα στη Συγγρού με αποδέκτη τον κ. Σαμαρά.

 === Κύριε Σαμαρά!
=== Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο εν λόγω κύριος όταν επρόκειτο να συζητηθεί η έφεση του Προέδρου του ΕΕΣ Ανδρέα Μαρτίνη κατά της αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δέχθηκε την αγωγή μου και ακύρωσε τις αρχαιρεσίες του ΕΕΣ για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ, τηλεφώνησε με το κινητό του στον αδελφό μου που είναι συνάδελφός του και του είπε ότι μελέτησε τη δικογραφία του Μαρτίνη είδε ότι υπάρχουν παραλείψεις από την πλευρά του Μαρτίνη και ότι διαβιβάζει πρόταση των δικηγόρων του Μαρτίνη να μη παραστώ στη συζήτηση της εφέσεως με αντάλλαγμα να διορισθώ από τον Μαρτίνη αντιπρόεδρος στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
=== Αρνήθηκα τη δελεαστική αυτή πρόταση διότι είμαι Ελληνίδα που αγωνίζεται για την κάθαρση στον ΕΕΣ γαλουχημένη από τα βιβλία της προγιαγιάς σας Πηνελόπης Δέλτα που αποπνέουν πατριωτισμό και ανθρωπισμό. Ο ίδιος κύριος ενώ είναι γνωστή η φιλία του με τον Ανδρέα Μαρτίνη σε όλα τα μέλη του ΕΕΣ (έχει διορίσει ο Μαρτίνης δικά του πρόσωπα στον ΕΕΣ) είχε ορισθεί πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα δίκαζε τον Μαρτίνη για απιστία σε βάρος του ΕΕΣ και δεν ζήτησε την εξαίρεση του με αποτέλεσμα η Γενική Επιθεωρήτρια του σώματος Ελλήνων αδελφών Μάρω Ελευθερίου να διαμαρτυρηθεί στον τότε Προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Χαράλαμπο Παπαδάκη και να μεθοδευτεί η αντικατάσταση του Αθανασίου.
=== Επειδή οι πράξεις αυτές του Αθανασίου δεν συνάδουν με το ήθος που πρέπει να έχει ένας δικαστής και μάλιστα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας γιαυτό και ζητώ να αντικατασταθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

=== Με τιμή
=== Ευαγγελία Σταύρακα — Αναρτήθηκε από κεντρί

Κι’ επειδή όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και διαπλοκή σε βάθος, διαβάστε δημοσιευμένη καταγγελία για την ίδια υπόθεση από το 2000:
Καταγγελία για τον ΕΕΣ
Στις 12.5.1998 κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή εμού και άλλων δέκα μελών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά του ΕΕΣ και του προέδρου αυτού κ. Ανδρέα Μαρτίνη για ακύρωση των αρχαιρεσιών του ΕΕΣ που διενεργήθηκαν στις 22.3.1998, ώστε να διορισθεί προσωρινή διοίκηση στον ΕΕΣ. Η παραπάνω αγωγή μας, η συζήτηση της οποίας είχε ορισθεί για τις 17.9.1998, τελικά εκδικάστηκε, έπειτα από τέσσερις αναβολές που είχαν ζητήσει οι αντίδικοί μας, στις 27.5.1999, ότε το δικαστήριο αρνήθηκε να αναβάλει και πάλι τη δίκη, όπως επίμονα ζητούσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κ. Μαρτίνη. Με την υπ’ αριθμ. 5270/1999 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αγωγή μας έγινε δεκτή και κηρύχθηκαν άκυρες οι ως άνω αρχαιρεσίες. Κατά της απόφασης αυτής (η οποία για να είναι εκτελεστή πρέπει να είναι τελεσίδικη) οι αντίδικοί μας άσκησαν έφεση, η συζήτηση της οποίας ορίστηκε για τις 16.3.2000 και ύστερα από δύο αναβολές για τις 30.11.2000. Ωστόσο και πάλι αναβλήθηκε η ενώπιον του Εφετείου δίκη, παρά την έντονη αντίδρασή μας, για τις 22.3.2001, γιατί οι προσθέτως παρεμβαίνοντες (υπέρ του ΕΕΣ και του κ. Μαρτίνη) κυρία Πανδώρα Τσαλδάρη, κυρία Σόφη Βαρβιτσιώτη, σύζυγος του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, κυρία Μαρία Κυπριωτάκη τ. υπουργός, κ. Ευτύχιος Βορίδης, κυρία Αικατερίνη Δημητριάδη κτλ. (άπαντες μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ) άσκησαν έφεση, με όμοιο με την έφεση του κ. Μαρτίνη περιεχόμενο, κατά της παραπάνω απόφασης, την οποία προσδιόρισαν για τις 22.3.2001. Με την παρούσα επιστολή θέλω να καταγγείλω την παραπάνω, κατά παράβαση της ηθικής τάξεως, παρελκυστική (που οδηγεί σε αρνησιδικία) τακτική του κ. Μαρτίνη για να παραμένει ακόμη πρόεδρος του ΕΕΣ.
Ευαγγελία Σταύρακα, τ. σύμβουλος του ΕΕΣ, Αθήνα

ΒΗΜΑ

Απάντηση