=== Υψωσαν τείχος στη Μανίλα, για να κρύψουν τις παραγκουπόλεις!!!

  === Κύμα επικρίσεων δέχεται η κυβέρνηση των Φιλιππίνων για το τείχος που ύψωσε προκειμένου να κρύψει τις παραγκουπόλεις κοντά στο σημείο διεξαγωγής διεθνούς ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ διάσκεψης με αντικείμενο τη μείωση της φτώχειας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
   === Το τείχος υψώθηκε σε μια γέφυρα από το αεροδρόμιο ως το συνεδριακό κέντρο κρύβοντας τους χιλιάδες κατοίκους των παραγκουπόλεων, για να μη τους βλέπουν οι εκατοντάδες αντιπροσώπων της ετήσιας συνόδου του διοικητικού συμβουλίου της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (Asian Development Bank, ADB).
=== «Αποκλείοντας τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω φτώχειας πίσω από έναν φράκτη, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων στέλνει το μήνυμα ότι η ακραία φτώχεια μπορεί απλά να αγνοηθεί» δήλωσε η Τζέσικα Εβανς, στέλεχος στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) που επίσης λαμβάνει μέρος στη σύνοδο.
  === Εκατοντάδες εργαζόμενοι και μέλη συνδικάτων πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη τον χώρο έξω από το συνεδριακό κέντρο, καταγγέλλοντας κυβερνητικές πολιτικές οι οποίες είναι εναντίον των φτωχών.

  === Ο υπουργός Επικοινωνιών της κυβέρνησης Ρίκι Καραντάνγκ ισχυρίστηκε ότι η ύψωση του τείχους αποτελεί ένα «ζήτημα αστικού σχεδιασμού και αισθητικής, όχι ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
  === «Παραδεχόμαστε ότι υπάρχουν ορισμένα τμήματα της πόλης για τα οποία είμαστε λιγότερο υπερήφανοι να δείχνουμε σε επισκέπτες» ανέφερε. «Είναι φυσικό όταν επισκέπτες έρχονται στο σπίτι σου να ….συγυρίζεις. Απλώς προσπαθούμε να προβάλλουμε το καλύτερό μας πρόσωπο» συνέχισε.

  === Οι τραπεζίτες σιγοντάρουν και δικαιολογούν τις αθλιότητες της κυβέρνησης των Φιλιππίνων.  Η ADB ανέφερε ότι είναι βέβαιη πως η κυβέρνηση των Φιλιππίνων δεν έχει την πρόθεση να καλύψει πρόχειρα το ζήτημα της φτώχειας στη χώρα.
=== «Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει το ζήτημα της μείωσης της φτώχειας στο επίκεντρο της πολιτικής της για την ανάπτυξη και αυξάνει τις δαπάνες της στον προϋπολογισμό για την κοινωνική προστασία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου»
δήλωσε η Αν Κουόν, εκπρόσωπος της ADB.

  === Η Γκούντρουν Κοπ, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας ADB, επισήμανε ότι μπορούσε να δει τις παραγκουπόλεις στη Μανίλα όταν έφθασε για τη σύνοδο.

  === Εκτιμάται ότι το 30% των 94 εκατ. πολιτών στις Φιλιππίνες και σχεδόν 1,8 δισ. άνθρωποι στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Απάντηση