Μασημένες κουβέντες τα περί αναγνώρισης “Παλαιστινιακού Κράτους” από την “οικογένεια” Da Silva και άλλους “περίεργους” λατινοαμερικάνους. Στη πράξη συνεχίζουν να μιλάνε επίσημα για “Παλαιστινιακή Αρχή” (και όχι νέο Παλαιστινιακό κράτος) και εγκαινιάζουν απλά, ….νέα κτίρια πρεσβειών …Παλαιστινιακής Αρχής, που υπήρχαν σε άλλα!!!! Επίσης, για πια σύνορα του 1967 μιλάνε, όταν τότε υπήρχαν, μόνο τα πραξηκοπηματικά κατασκευασμένα σύνορα του …Ισραήλ????? Μήπως (μας) δουλεύουν, για να παρακινήσουν, όλα εκείνα τα κράτη που ακόμα δεν έχουν αναγνωρίσει το Ισραήλ????? Ας δούμε το παρακάτω, πολύ περίεργο δημοσίευμα:

Ο Αμπάς θα θεμελιώσει την νέα πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής (P.A.) στη Βραζιλία

ΒΗΘΛΕΕΜ: Ο Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, Έχει προγραμματιίσει να θεμελιώσει τη νέα Παλαιστινιακή πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, αργότερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε το πρακτορείο AFP.

Μετά τη πρωτοποριακή τελετή εγκαινίων τη Παρασκευή, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής (PA), πρόκειται  να παραστεί στη τελετή εγκατάστασης της επόμενης προέδρου της Βραζιλίας, Dilma Rousseff, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Στις αρχές του μήνα, η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι είχε αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης με βάση τα σύνορα του 1967, πριν από τη κατάκτηση  από το Ισραήλ της Δυτικής Όχθης.
Το βραζιλιάνικο υπουργείο Εξωτερικών είπε, ότι η αναγνώριση έγινε, σε απάντηση σε αίτημα που διατύπωσε ο Αμπάς ένα μήνα πριν προς τον πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.
Ο Silva έστειλε επιστολή στον κ. Abbas, στΗ 1 Δεκεμβρίου 2010, λέγοντας ότι “η Βραζιλία αναγνωρίζει την Παλαιστίνη και ελπίζει ότι η αναγνώριση θα βοηθήσει, ώστε να οδηγηθούν τα κράτη του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, στο να συνυπάρχουν ειρηνικά και με ασφάλεια”.
Το Υπουργείο Εξωτερικών (χαρακτήρισε) λυπηρό γεγονός (την υπάρχουσα κατάσταση) και ότι η αναγνώριση αυτή, είναι σύμφωνη με την ιστορική επιθυμία της Βραζιλίας, να συμβάλει στην ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη”.
Ακολουθώντας τα χνάρια της Βραζιλίας, η Αργεντινή ανακοίνωσε μερικές ημέρες αργότερα, ότι αναγνώρισε ένα “ελεύθερο και ανεξάρτητο” παλαιστινιακό κράτος, προκαλώντας την άμεση καταδίκη από το Ισραήλ.
Η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, είπε στον Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς με επιστολή της, ότι η χώρα της  αναγνώρισε τη Παλαιστίνη, στα ορισμένα σύνορα του 1967, σύμφωνα με αξιωματούχους της Αργεντινής.
Πιο πρόσφατα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουρουγουάης, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι η χώρα του σχεδιάζει να συμμετάσχει με τις άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.
Ο υπουργός Luis Almagro δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η απόφαση να αναγνωριστεί επισήμως ένα κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος έχει ληφθεί, αν και αξιωματούχοι μελετούν τις συνέπειες της αποφάσεως αυτής, σε σχέση με το διεθνές δίκαιο και την πολιτική. Η αναγνώριση αυτή  (και της Ουρουγουάης) αναμένεται να λάβει χώρα εντός του 2011.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)

Απάντηση