ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ ???

11 Μαΐου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  === Με το ….Ακαδημαϊκό ερώτημα ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ έχω αναφερθεί και άλλες φορές, είτε με δικό μου άρθρο είτε σχολιάζοντας εκτενώς σε άλλες σελίδες που βάζουν αντίστοιχο προβληματισμό.
=== Έτσι έγραψα πάλι σχόλιο, αυτή τη φορά στο ΕΓΕΡΣΙΣ 2:

  === Το Ελληνικό πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα ονομασίας ή διαφορετικότητας εφαρμοζόμενου νομίσματος, αλλά κατ’ εξοχήν χρηστής ή μη διαχείρισης του όποιου νομίσματος και δευτερευόντος, του δικαιώματος προώθησης και προστασίας της εγχώριας παραγωγής (δηλαδή, ουσιαστικά προστασίας της Ελληνικής οικονομίας).
  === Δεν είναι το ΕΥΡΩ αυτό καθ’ εαυτό που έφερε την οικονομική καταστροφή.
  === Τη καταστροφή την έφεραν, τα πρόσωπα εκείνα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που διαχειρίσθηκαν τα οικονομικά της χώρας. Η καταστροφή ήλθε από τις μίζες, την αποβιομηχάνηση και τη δολοφονία της γεωργικής παραγωγής.
  === Αν δεν θεραπευτούν αυτά, όποιο νόμισμα και να εφαρμόσεις, το πρόβλημα παραμένει και επιδεινώνεται.
  === Το βασικό που αγνοούν οι δραχμολάγνοι (και τους αποκαλώ έτσι, διότι και αυτοί απερίσκεπτα δεν ξέρουν να θεμελιώσουν την δραχμοεπάνοδο και αυθαιρετούν), είναι, ότι ανεξάρτητα με τη παραμονή ή μη στο ΕΥΡΩ, η ΕΕ είναι μια οικονομική ένωση, στην οποία οι ισχυρές χώρες αρκούνται σ’ αυτό και δεν θέλουν πολιτική ένωση (με ότι αυτό συνεπάγεται) ώστε να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τις αδύναμες χώρες. Αυτό σημαίνει, ότι βγαίνοντας από το Ευρώ, με παραμονή στην ΕΕ, οι πρωτοβουλίες όλων των οικονομικών εξελίξεων που μας αφορούν για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας, ελέγχονται και επιβάλονται από αυτούς που ελέγχουν και διαχειρίζονται το ΕΥΡΩ και την Ευρωπαϊκή Δημοσιονομική πολιτική.
  === Το τελευταίο πάλι σημαίνει, ότι χώρες εκτός ΕΥΡΩ και εντός ΕΕ, είναι οικονομικά υποτελείς στους πραγματικούς διαχειριστές (ΕΚΤ) του ΕΥΡΩ. Αυτοί θα καθορίζουν τις ισοτιμίες ΕΥΡΩ – ΔΡΑΧΜΗΣ κααι αυτοί θα επιβάλουν τις υποτιμήσεις στη δραχμή, διότι αυτό θα τους αποφέρει τεράστια συναλλαγματικά κέρδη χωρίς να δουλεύουν.
 === ΟΤΑΝ ακόμα και στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα, οι ισχυροί της ΕΕ μας επέβαλαν να είμαστε ελλειμματικοί, ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΟ να λέμε, ότι με το να υποτιμάμε διαρκώς το με οποιαδήποτε ονομασία νόμισμα, θα μπορούμε να αγοράζουμε με ίσης ποσότητας δραχμές, ότι αγοράζαμε με ίσης ποσότητας ΕΥΡΩ.
 === ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΗΣΗ:
 === Θα έχετε παρατηρήσει φαντάζομαι, ότι από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες μέχρι τις μικρότερες βιοτεχνίες, έφυγαν και μετεγκαταστάθηκαν σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Σκόπια, για να κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα λόγω ξεφτιλιστικών μεροκάματων, με συνοδό απαίτηση, να φέρνουν ανεξέλεγκτα ότι παράγουν εκεί, πιστεύοντας ότι θα μπορούν εσαεί να πωλούν εδώ ακριβά, σε μια χώρα που τη μετέτρεψαν σε χώρα ανέργων.
 === ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΡΙΣΕΩΣ:
 === Μια οποιαδήποτε βιομηχανία, που εδρεύει στη Γερμανία ή στην Αμερική ή στην Ιαπωνία, μπορεί να μετεγκατασταθεί μερικά ή ολικά, στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στη Ρουμανία, χωρίς αυτή η ουσιώδης μεταβολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας, να αποφέρει διαρκές κέρδος στο κράτος προέλευσης της επιχείρησης που μετεγκαθίσταται??
  === ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ. Όποια επιχείρηση αυτών των χωρών παραβιάσει ότι έχει συμφωνήσει με τις χώρες αυτές, από την επομένη δεν μπορεί να εισάγει εκεί (Γερμανία ή Αμερική ή Ιαπωνία κατά περίπτωση) ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΙΤΣΑ.
 === Μόνο στις μπανανίες σαν την Ελλάδα όπως την κατάντησαν και θέλουν ναα τη καταντήσουν ακόμα χειρότερα, συμβαίνουν αυτά τα ψευδοεπιχειρηματικά καραγκιοζιλίκια.

3 Comments

 • Ο/Η Apollo λέει:

  Πολλές φορές έχω ακούσει για επιστροφή στην δραχμή .Ακούστε λοιπόν και την άλλη εκδοχή που δεν την ξέρετε και είναι προτίστως απαραίτητη για να ολοκληρωθεί μια μετάβαση απο το ένα νόμισμα στο άλλο.Η Τράπεζα της Ελλάδος όταν δρομολογούσε τις διαδικασίες και όλες τις εργασίες για την απόσυρση της δραχμής και την εισαγωγή του νέου νομίσματος του ευρώ είχε περίπου 9.500 προσωπικό , τώρα έχει λιγότερο
  απο 2.000 και χρειάζεται πολύ δουλειά να γίνει,βρείτε εσείς λοιπόν την λύση.

 • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟ “ΕΓΕΡΣΙΣ 2”
  Το πρόβλημα δεν ήταν ούτε καν Ευρωπαϊκό.
  Το πρόβλημα ήταν καθαρά Αμερικάνικο ληστρικό-τραπεζοασφαλιστικό και στη συνέχεια διεθνές χρηματιστηριακό, με επίκεντρο τις πολυεθνικές εβραιοκρατούμενες τράπεζες της Αμερικής. Εκλάπησαν τεράστιες ποσότητες δολαρίων.
  Έχουν καταφέρει μέσα από τον έλεγχο των ΜΜΕ, να μας κάνουν να ξεχάσουμε την ουσία, ότι δηλαδή η οικονομική κρίση είναι εισαγόμενη. Οι περισσότεροι ζητούν από αυτούς που πουλήθηκαν για να συμμετάσχει η χώρα στη διασπορά της κρίσης, με νόθευση της εύρυθμης λειτουργίας των διεθνών αγορών, να μας δώσουν λύση.
  Η Αμερική ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής εξ αιτίας των τραπεζοασφαλιστικών σκανδάλων της κατάχρησης τεράστιων ποσοτήτων χρήματος. Η τεράστια μάζα των μικροεπενδυτών, παγκοσμίως έχει αποστασιοποιηθεί από τα χρηματιστήρια και οι κατέχοντες δεν έχουν εύκολο φαγοπότι.Εκεί όμως που όλοι πίστευαν ότι οι ζημιές από τεράστιες ποσότητες κλεμένου χρήματος θα διέλυαν την Αμερική, από το πουθενά η Αμερική σταθεροποιείται και η οικονομική κρίση αρχίζει να απλώνεται σαν χολέρα στις Ευρωπαϊκές χώρες και ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΛΗΣΤΡΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ.
  Επίσης ξεχνάμε, ότι πριν από 2,5 χρόνια, το Ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 130 δις ευρώ (κατ’ άλλους 160 δις ευρώ) και αντί να ληφθούν απλά μέτρα θωράκισης της οικονομίας, νομιμοποιήθηκε ένα σατανικό σχέδιο για να οδηγηθεί το Ελληνικό δημόσιο χρέος στη διετία 2013-2015, στο αστρονομικό για την Ελλάδα ποσό των 550 δις ευρώ.
  Επίσης δεν μιλάμε, ότι τα τελευταία 2 χρόνια, το Ελληνικό δημόσιο, από τα δάνεια που παίρνει, έχει ήδη δώσει στις ιδιωτικές τράπεζες, περισσότερα από 80 δις ευρώ στο παραμύθι της ανακεφαλαίωσης (αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου) χωρίς το πτωχευμένο Ελληνικό δημόσιο να έχει υποχρέωση μετόχου και χωρίς να έχουν απομείνει μικροκαταθέτες στις τράπεζες αυτές. Το ξεζούμισμα του Ελληνικού δημοσίου από τις τράπεζες, θα “μεταφραστεί” σε λήψη ψευδεπίγραφων “προνομιούχων” μετοχών (δηλαδή μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου και χωρίς δικαίωμα του δημοσίου για συμμετοχής στις διοικήσεις των τραπεζών). στη συνέχεια, η χρηματοδότηση αυτή, κατά διαταγή της ΕΕ, θα εξανεμιστεί στις λογιστικές ζημίες των επόμενων χρήσεων των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ τραπεζών. Αν οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ τράπεζες χρειάζονται και θέλουν ανακεφαλαιοποίηση, να την κάνουν οι πάμπλουτοι μέτοχοί τους ή να συγχωνευτούν μεταξύ τους ή να οδηγηθούν αυτές σε πτώχευση. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ, ότι όταν ένας ιδιωτικός οικονομικός οργανισμός εξαφανίζεται λόγω πτώχευσης, το κενό καλύπτεται σε χρόνο ρεκόρ από τον ανταγωνισμό, όταν αυτός λειτουργεί χωρίς κρατικό παρεμβατισμό και προστατευτισμό. Στη τελευταία περίπτωση, η κοινωνία δέχεται τους μικρότερους κραδασμούς σε οποιαδήποτε κρίση.
  Είμαι οικονομολόγος. Μη μου λέτε να κυτάξω τιγίνεται αλλού. Αυτά που συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με αυτά που συμβαίνουν στη Πορτογαλία. Όσο για Αμερική ή Γερμανία, να μη το σηζητάμε.

 • Ο/Η Κλεισθένης λέει:

  “Καμία συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής. Ανατροπή του πολιτικού συστήματος τώρα. Πατριωτική κυβέρνηση, τιμωρία των ενόχων, άρνηση πληρωμής του επαχθούς χρέους και επιστροφή στη δραχμή”.
  Αυτό γράφω στην μετωπίδα του μπλογκ “Ιδεοπηγή” φίλε Μπάρμπα-Νίκο, η επιστροφή μόνο σε εθνικό νόμισμα δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα όπως πιστεύω συμφωνείς.
  Ακόμη όπως γράφεις και η έξοδος απ’ την ΕΕ.

Απάντηση