=== Ο καλύτερος κατά τεκμήριο πολιτευτής της ΝΔ στο Β.Αιγαίο ζητά την διαγραφή του από το κόμμα
=== Ο Γιάννης Γιαννέλλης, ένας από τους 50 που υπέγραψαν την υποψηφιότητα Σαμαρά, οριστικοποιεί την διάλυση της ΝΔ στα νησιά του Αιγαίου!

  === Την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του κόμματος στο Νομό Λέσβου, Γιάννης Γιαννέλλης, με επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά.
=== Μια επιστολή, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ο πολιτικός καιροσκοπισμός του Αντώνη Σαμαρά και η μεγάλη φθορά που θα υποστεί το κόμμα στη συνέχεια. Επί της ουσίας, ο κ.Γιαννέλλης, με έντιμο τρόπο, ξεκαθαρίζει ότι έκανε μεγάλη υπομονή και αν και δεν ξεκαθαρίζει ότι θα σταματήσει την πολιτικοί, συνεργάτες του διέρρεαν, ότι είναι πολύ πιαθνή η προσχώρησή του σε κάποιο άλλο κόμμα.
  === «Η πολιτική δεν τελειώνει για μένα στη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Πάντως η στάση του Αντώνη Σαμαρά έναντι του πολιτευτή, έχει προκαλέσει αναβρασμό στο σύνολο των στελεχών της ΝΟΔΕ Λέσβου, και μάλιστα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν, ότι “οι νέες αγάπες του Αντώνη Σαμαρά, θα του προκαλέσουν πολύ μεγάλους πονοκεφάλους στο εγγύς μέλλον” !!!
=== Στην επιστολή του ο κ. Γιαννέλλης εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τον παραγκωνισμό του, όπως αναφέρει, από το κόμμα και ιδιαίτερα για το ότι δεν αξιοποιήθηκε στις πρόσφατες εκλογές.
  === Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

=== «Κύριε Πρόεδρε
=== Γνωρίζετε ότι υπηρέτησα με αφοσίωση τη Νέα Δημοκρατία από την ίδρυση της μέχρι σήμερα και πως δεν έλειψα από καμιά εκλογική αναμέτρηση. Εξελέγην επτά φορές πρώτος στο νομό Λέσβου, σε αντίστοιχες εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα με ρεκόρ ψήφων. Αλλά δυστυχώς μόνο τις τέσσερες από αυτές κατέλαβα έδρα στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο. Έτσι επί 11 χρόνια σήκωνα στις πλάτες μου το βάρος της παράταξης.
Και το ΑΝΤΕΞΑ

Γνωρίζετε πως, παρά την πολυετή προσφορά μου στο κόμμα, δεν χρησιμοποιήθηκα σε κυβερνητική θέση, προφανώς γιατί κρίθηκα αξιοκρατικά και υπουργοποιηθήκαν αξιότεροι από εμένα.

Και το ΑΝΤΕΞΑ

Γνωρίζετε πως σας στήριξα προσωπικά με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και ανέτρεψα δύσκολες καταστάσεις. Μάλιστα είμαι ένας από τους 50 που έθεσαν την υπογραφή τους για την υποψηφιότητα σας ως υποψήφιου αρχηγού της παράταξης κατά το καταστατικό της. Έκτοτε είδα να τοποθετούνται σε θέσεις του κομματικού μηχανισμού όσοι σας πολέμησαν εσωκομματικά στο νομό μου, πλην εμού βέβαια, που δεν δέχτηκα ούτε ένα τυπικό τηλεφώνημα απλής αβροφροσύνης.
Και το ΑΝΤΕΞΑ

Επί ενάμιση χρόνο επιχειρώ να έλθω σε τηλεφωνική επαφή μαζί σας, για κομματικά θέματα, αλλά είστε διαρκώς σε συσκέψεις και απάντηση δεν λαμβάνω. Για να αυτόπροστατευτώ καλλιέργησα την ψευδαίσθηση πως ο χρόνος σας είναι εξαιρετικά πολύτιμος.
Και το ΑΝΤΕΞΑ

Στις τελευταίες εκλογές βρέθηκα εκτός ψηφοδελτίου ΝΔ κατά τρόπον «ανάρμοστο, πρωτόγνωρο και ανήθικο», πράγμα που πληροφορήθηκα εντελώς τυχαία περιοδεύοντας στη Λήμνο. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί ανήκουν στους υποψηφίους βουλευτές που επιλέξατε για τον νομό μας, καθώς και στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου, σε έκφραση δημόσιας αγανάκτησης. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη και συμπαράσταση τους. Προσωπικά απέφυγα κάθε σχολιασμό, παρά τις αφόρητες πιέσεις των Μέσων Ενημέρωσης. Κράτησα την οργή και το θυμό μου με τεράστιο προσωπικό κόστος.
Και το ΑΝΤΕΞΑ

Στήριξα το κόμμα μέχρι την ημέρα των εκλογών. Μάλιστα στη τελευταία προεκλογική ομιλία όλων των υποψηφίων βουλευτών απηύθυνα ενωτικό χαιρετισμό, τον οποίο ο εκπρόσωπος του κόμματος ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπανικολάου χαρακτήρισε ως «μνημείο πολιτικού ήθους και παράδειγμα κομματικής συμπεριφοράς». Κατάπια την βαθειά απογοήτευση μου
Και το ΑΝΤΕΞΑ

Αρνήθηκα να διατυμπανίσω στα μέσα ενημέρωσης, που καραδοκούσαν για την είδηση, τα παθήματα μου και προπάντων να καταφερθώ εναντίον του κόμματος και υμών προσωπικά, παρά τις επικρίσεις και τις προτροπές θερμόαιμων ομοϊδεατών μας Απαίτησα όμως, από εσάς προσωπικά κύριε Πρόεδρε μια έντιμη και ανθρώπινη εξήγηση για τους λόγους του αποκλεισμού μου. Που ίσως, από αγάπη στο κόμμα και σεβασμό στο πρόσωπό σας, κατανοούσα και δεχόμουν. Όμως, μέχρις αυτή την ώρα δεν την έλαβα. Ούτε καν από τον θυρωρό των κομματικών γραφείων της Συγγρού.
Και το ΑΝΤΕΞΑ

Αυτό όμως κύριε Πρόεδρε που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ και αρνούμαι κατηγορηματικά να αποδεχτώ είναι το ασύλληπτο μήνυμα πολιτικού κανιβαλισμού και ανηθικότητας που στάλθηκε, στους νέους ιδίως ανθρώπους, με την δική μου περίπτωση.
Εύλογα αναρωτιούνται «Αν σε αυτόν φέρθηκαν έτσι, εμείς τι να ελπίζουμε»; Και ειλικρινά δεν έχω απάντηση.
Γνωρίζω κύριε Πρόεδρε πως η πολιτική δεν είναι ηθική. Έχει όμως ηθικούς κανόνες, που αν παραβείς προσβάλλεις το δημόσιο αίσθημα. Κι εγώ ένοιωσα βάναυσα προσβεβλημένος. Υπήρχαν ηπιότεροι τρόποι αποπομπής μου.
Με όλο το σεβασμό μου θέλω να ευχηθώ στο κόμμα και σε σας προσωπικά καλούς αγώνες.

Όμως σας δηλώνω, με τη θλίψη και οδύνη που κάποιος αισθάνεται όταν υποχρεώνεται να ξεσπιτωθεί μετά από 30 και πλέον χρόνια συνεχούς προσφοράς και αγώνων, πως πλέον δεν θα είμαι κοντά σας. Απελευθερώνομαι πολιτικά. Γι αυτό παρακαλώ να με διαγράψετε οριστικά από μέλος του κόμματος σας.
Πάνω από τα κόμματα υπάρχει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και η δική μου ένοιωσα να πληγώνεται αθεράπευτα.
Φιλικά
Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης

π. βουλευτής Λέσβου»

Αναρτήθηκε από  Εύα Σερκίζη  — aegeantimes.gr

Απάντηση