=== Καταγγελίες Γερμανών Αριστερών: « Επέμβαση σε Κράτος-Κακοποιό»

  === Του Μιχαήλ Στυλιανού
  === Ρόζεμπεργκ προς Χίτλερ: «Παντού θα βρούμε καθάρματα να μας υπηρετήσουν»
  === Επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Γερμανών υψηλών αξιωματούχων που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα «αποτυχημένο/ διαλυμένο κράτος» ( FAILEDSTATE ) και «διεφθαρμένο κράτος» ( CORRUPT STATE , ενώ στην Ελλάδα αγνοούνται από αμάθεια ή αποσιωπούνται από εθελοδουλία, στην ίδια τη Γερμανία φωτίζονται (από την ηλεκτρονική εφημερίδα German Foreign Policy)ως από πληροφορίες περί σχεδίων και ένοπλης επέμβασης για την καθυπόταξη του ελληνικού λαού.
=== Η ηλεκτρονική εφημερίδα «German Foreign Policy», που συντάσσεται από δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς της Αριστεράς και αυτοχαρακτηρίζεται ως «παρατηρητήριο παρακολούθησης των διαχρονικών ιμπεριαλιστικών/αποικιοκρατικών στόχων της εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίας» , έχει κάτ επανάληψη αφιερώσει άρθρα της στην πολιτική του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα.
=== Το πιό πρόσφατο άρθρο της, στις 23 Μαίου, στο οποίο αναφέρεται σε τρία υπό εξέταση «σενάρια» με χρήση ένοπλης βίας κατά του ελληνικού λαού, απέκτησε ιδιαίτερη βαρύτητα (και αξία προσοχής από τις πατριωτικές δυνάμεις άμυνας και ασφάλειας) υπό το φως των δηλώσεων που έκανε δυο μέρες αργότερα – μετά από επίσκεψη-αστραπή στην Ελλάδα- ο Juergen Fitschen, συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank. Ο Γερμανός τραπεζίτης ήρθε στην Αθήνα ινκόγκνιτο πρό ημερών και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των τραπεζών, του Σ.Ε.Β. και του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
=== Στις δηλώσεις του -που διατυμπανίσθηκαν από το πρακτορείο Μπλουμπεργκ αλλά αποσιωπήθηκαν στην Ελλάδα, είπε τα εξής επί λέξει:
=== «Η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος, δίχως ηγέτες ικανούς να αντιληφθούν το διεθνές περιβάλλον. Είναι η μοναδική χώρα για την οποία αισθάνομαι ότι μπορώ να πώ πως απέτυχε σαν κράτος. Είναι μια πολιτεία τόσο διεφθαρμένη όσο και οι πολιτικοί της και ξεκάθαρα θα πρέπει άλλοιάνθρωποι να την βοηθήσουν.»
=== Αύτη είναι η πιο πρόσφατη από ταυτόσημες δηλώσεις σχεδιαστών της γερμανικής πολιτικο-οικονομικής στρατηγικής. Νωρίτερα, στις 6 Μαίου, την ίδια φρασεολογία χρησιμοποίησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου Tomas Straubhaar. Μίλησε και αυτός περί «αποτυχημένου κράτους», που «έχει ανάγκη από εξωτερική (γερμανική, αποσαφήνισε) συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών»,. Ειδησεογραφικά τηλεγραφήματα διέγνωσαν στην εισήγηση αυτού του εγκεφάλου το σχέδιο γερμανικού προτεκτοράτου στην Ελλάδα και το κόμμα της αριστεράς DieLinke ζήτησε να διακοπεί η χρηματοδότηση του ινστιτούτου που διευθύνει.
=== Για την αξιολόγηση τής σημασίας και της στόχευσης αυτών των φράσεων-συνθημάτων οι ΄Ελληνες πρέπει να ανατρέξουν στο ιστορικό φορτίο του όρου «κράτος-παρίας», με τον οποίο είχε εύστοχα μεταφρασθεί ο χαρακτηρισμός Failed State, που οι Αμερικανοί επενόησαν στη δεκαετία του ‘90 ως ηθικολογικό προκάλυμμα κάποιων εκστρατειών τους. Καταιγιστική χρήση του όρου από διεθνή ΜΜΕ στιγμάτιζε το κράτος-στόχο ως κράτος διαλυμένο, χρεωκοπημένο ή κακοποιό, βιαστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικίνδυνο για τους αλλοδαπούς, τους γείτονές του ή την ασφάλεια των Η.Π.Α. Προετοιμαζόταν έτσι η κοινή γνώμη για να δεχθεί με κατανόηση η αδιαφορία μια στρατιωτική επέμβαση «σωφρονισμού» και «ανασυγκρότησης» διάβαζε αποικιοποίησης του «κράτους-παρία».Η συνταγή χρησιμοποιήθηκε από τον Παναμά ως την Γιουγκοσλαβία.
Τον αφανισμό της Γιουγκοσλαβίας σχεδίασαν από τη δεκαετία του ’70 , και ξπερίμεναν τον θάνατο του Τίτο οι Γερμανοί, καταγέλλει ο στρατηγός Gallois, μια ιστορική και εξέχουσα στρατιωτική φυσιογνωμία της Γαλλίας, στη συγκλονιστική μαγνητοφωνημένη κατωτέρω συνέντευξή του http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=FfFrynxn7os.
=== Αναφέρει οτι κίνητρα του Βερολίνου ήταν η εκδίκηση κατά της Σερβίας για την δυναμική αντίστασή της στον 2ο Π.Π, αλλά και η γερμανική παραδοσιακή ιμπεριαλιστική επιδίωξη καθόδου στις Δαλματικές ακτές και στη Μεσόγειο. Οι Αμερικανοί, απρόθυμοι στην αρχή, ενεπλάκησαν στη βρώμικη επιχείρηση για να μην αφήσουν τα Βαλκάνια στούς Γερμανούς.
=== Είναι τώρα προφανώς η σειρά της Ελλάδας να στιγματισθεί με αυτή τη ρετσινιά για την περαιτέρω προώθηση παλαιών γερμανικών σχεδίων. Ας σημειωθεί σχετικά ότι η Ναόμι Κλάϊν, η διάσημη συγγραφέας του αποκαλυπτικού «Το Δόγμα του Σόκ» σε πρόσφατη συνέντευξή της ανέφερε ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις άλωσης και λεηλασίας κρατών δεν γίνονται πάντοτε διά των όπλων αλλά με τη σχεδιασμένη υπερχρέωσή τους. Η κατάλυση της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας είναι πάντως ο τελικός στόχος σε κάθε περίπτωση.
=== Αυτή είναι η ανάγνωση των προθέσεων του γερμανικού βαθέως κράτους και από την γερμανική ηλεκτρονική εφημερίδα German Foreign Policy, η οποία αναφέρει στο άρθρο της ότι οι γερμανικές «ελίτ» εξετάζουν διάφορα σενάρια που αφορούν και τη χρήση βίας ώστε να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της Αθήνας.
Παραπέμποντας σε δώδεκα αποκαλυπτικές δηλώσεις και δημοσιεύματα, το όργανο αυτό της γερμανικής αριστεράς αναφέρεται σε τρία σενάρια που φέρεται να εξετάζει το γερμανικό βαθύ κράτος: Την επιβολή καθεστώτος προτεκτοράτου,την εγκαθίδρυση δικτατορίας «για την αποτροπή δικτατορίας», και την στρατιωτική επέμβαση/εισβολή .
–Το σενάριο επιβολής προτεκτοράτου στοιχειοθετείται από την περιβόητη δήλωση του διευθυντού του Ινστιτούτου του Μονάχου, τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και δημοσιεύματα περί «βαρελιού δίχως πάτο», «διαλυμένου κράτους» και «διεφθαρμένης πολιτείας» άλλα και την αποκαλυπτική συμπεριφορά της γερμανικης ηγεσίας με τις τηλεφωνικές υποδείξεις της Μέρκελ στου Μαξίμου, την τελεσιγραφική αποστολή του Σούλτς στην Αθήνα και τις συνεχείς απειλητικές υλακές του Σόϊμπλε και άλλων εκπροσώπων του τευτονικού ηγεμονισμού.
Αποκαλυπτικά της θεώρησης της Ελλάδας ως γερμανικού προτεκτοράτου είναι και τα αποδιδόμενα στη Μέρκελ από το Σπήγκελ «σχέδια ανάπτυξης».
Προβλέπουν ευρεία εφαρμογή των «ειδικών επενδυτικών ζωνών» που είχαν συζητήσει πέρισυ ο υφυπουργός Στέφεν Καπφέρερ με τους Βενιζέλο και Χρυσοχοίδη, σε περιοχές της χώρας που θα αποσπώνται από το νομικό καθεστώς της επικράτειας (και από τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού) σ’ ότι αφορά τη φορολογία, τά τελωνεία, το εργατικό δίκαιο, τη πολεοδομία, τη διοίκηση κ.λ.π.για να προσελκύσουν ξένους (Γερμανούς) επενδυτές.
Και τη ταχύρρυθμη εφαρμογή της διαδικασίας της «Τρόυχαντ» για τις «ιδιωτικοποιήσεις». Η Τρόυχαντ ήταν η εταιρεία που συστάθηκε για την πραγματοποίηση των «ιδιωτικοποιήσεων» στην Ανατολική Γερμανία και κέρδισε τη φήμη του κορυφαίου μεταπολεμικού σκανδάλου στην Ευρώπη αφού, με τη διαδικασία του ληστρικού ξεπουλήματος, μετέβαλε τη δέκατη βιομηχανική δύναμη του πλανήτη , στη ζώνη πληβείων της Γερμανίας.
–Το σενάριο στρατιωτικής δικτατορίας προπαγανδίζουν οι «οικολόγοι» πρωταγωνιστές της καταστροφής της Σερβίας Γιόσκα Φίσερ και Κον Μπεντίτ (ο «φιλέλληνας»). Ο τελευταίος δήλωσε «άν αφήσετε έτσι τους ΄Ελληνες, διεκινδυνεύετε ένα στρατωτικό πραξικόπημα. Είναι αδύνατο να αποφευχθεί μια εξωτερική παρέμβαση.» Γερμανοί σχολιαστές επανέρχονται κάθε τόσο στην πιθανότητα δικτατορίας και ένας σημείωνε πώς η πολιτική λιτότητας της Μέρκελ «μπορεί να επιβληθεί με τη δύναμη των όπλων στους δρόμους της Αθήνας.»
–Το σενάριο εξωτερικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ελλάδα, με το πρόσχημα «Δύναμης Προστασίας ενός Διαλυμένου Κράτους» προβλήθηκε και από την Φρανκφούρτερ Αλγκεμάϊνε Τσάϊτουγκ. Η εγκυρότερη γερμανική εφημερίδα έθετε τό θέμα αποστολής στρατευμάτων στη Ελλάδα, «αφού σαν αποτυχημένο κράτος ( Fail State και εδώ) εάν χρεοκοπήσει δεν θα μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της από λαθρομετανάστες και στο εσωτερικό της μπορεί να συνταράσσεται από εξεγέρσεις».
Για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα υπάρχει ήδη εν αναμονή στη Βιτσέντσα της Ιταλίας μια ευρωενωσιακή παραστρατιωτική δύναμη 6.000 άρτια εξοπλισμένων και εκπαιδευμένων μισθοφόρων σε στύλ βατραχανθρώπων, βελτιωμένο αντίγραφο της Blackwater, περιβόητης για τη δράση της στο Ιράκ. Συγκροτήθηκρε πριν λίγα χρόνια με πάσα μυστικότητα με τη Συνθήκη του Βέλσεν, που συνυπέγραψαν Γαλλία,Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία,Ολανδία,Πολωνία και Τσεχία. Ονομάσθηκε «EuroGendFor» (Ευρωστρατοχωροφυλακή), έχει ως έμβλημα βάζο με λουλούδια διάτρητο από ξίφος και είναι ταυτόχρονα αστυνομία, στρατός και μυστική υπηρεσία.Προορίζεται για την αντιμετώπιση «εσωτερικών κρίσεων», λαϊκών εξεγέρσεων και διαδηλώσεων.Πράκτορές της πρέπει να βρίσκονται ήδη στη χώρα μας, αφού γαλλικές και γερμανικές αντισυστημικές ιστοσελίδες που αποκαλύπτουν τήν ύπαρξη της, την παρουσιάζουν έτοιμη να επέμβει στη Ελλάδα (http://uhubardo.wordpress.com/2012/03/16eurogendfor-die-privatarmee-der-eu-bereit-zum-abmarsch-nach-griechenlanddu 16/3/12) και www.comite-valmy.org )
Κατά το άρθρο 4 της συνθήκης, η δύναμη αυτή «επεμβάνει κατόπιν προσκλήσεως ή ύστερα από απόφαση της Ε.Ε. για την προστασία προσώπων και αγαθών και για την διατήρηση της τάξεως σε περίπτωση δημοσίων ταραχών». Σε συνεργασία ή χωρίς τη συνεργασία των ιθαγενών δυνάμεων ασφαλείας. Οφείλει να σέβεται τους κανόνες του δικαίου της χώρας, αλλά τα κτίρια και το έδαφος που καταλαμβάνει περιέρχονται σε καθεστώς ετεροδικίας και καθίστανται περιοχή απαγορευμένη ακόμη και για τις αρχές του οικείου κράτους.»
Αυτή είναι σήμερα η «Ενωμένη Ευρώπη», η Ευρώπη του IV Reich, απέναντι στην οποία καλούμαστε να σταθούμε σαν άξιοι της Ιστορίας μας και υπόδειγμα για τους λαούς.
Αναρτήθηκε από ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

Απάντηση