=== Έτοιμος να συζητήσει το θέμα του Βαρωσίου είναι ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, όπως ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του σε απευθείας μετάδοση από το λεγόμενο προεδρικό.

  === Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Γενί Ντουζέν” ο κ. Έρογλου είπε ότι θα πρέπει να στραφούν προς τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ότι δεν υπάρχει «σχέδιο Β» για μετά την 1η Ιουλίου και ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε θα σκεφθεί τι πρέπει να γίνει.

  === Με τίτλο «Παρακολουθούνται οι βουλευτές και οι αξιωματούχοι (του ΚΕΕ)» η εφημερίδα γράφει ότι ο κ. Ερογλου κατά την συνέντευξή του που μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε οκτώ τηλεοπτικούς σταθμούς στα κατεχόμενα, ανέφερε ότι οι απευθείας συνομιλίες δεν έχουν αποτέλεσμα και πρότεινε όπως αρχίσει η συζήτηση στα μέτρα εποικοδόμησης εμπιστοσύνης.

  === Σχετικά με το κίνημα του συμβούλου του, Κουντρέτ Οζερσάι, είπε ότι δεν το εγκρίνει και ότι δεν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από το όλο θέμα. Ανέφερε ακόμα ότι ο κ. Οζερσάι πάντα δήλωνε ότι δεν του αρέσει η πολιτική και ότι είναι ένας ακαδημαϊκός.

  === «Δεν ξέρω ποιος κρύβεται πίσω από αυτό» κατέληξε ο Ντερβίς Έρογλου.

  === ΠΗΓΗ: onlycy.com

Απάντηση