=== Το ΝΑΤΟ κατηγορείται για νέα επιδρομή που προκάλεσε θανάτους αμάχων στο Αφγανιστάν
=== Ο Στρατιωτικός Συνασπισμός των χωρών του ΝΑΤΟ αρνείται ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν 18 χωρικούς στην διάρκεια επιδρομής τους στην Λογκάρ, ενώ επέρριψε την ευθύνη στους Ταλιμπάν, για τις θανατηφόρες εκρήξεις στην Κανταχάρ.

=== Το Αφγανιστάν συγκλονίστηκε από δύο νέα βίαια επεισόδια. Το πρώτο είχε σαν αποτέλεσμα, τον θάνατο 18 αμάχων, σε μια αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ τα ξημερώματα, στα ανατολικά της Λογκάρ, και το δεύτερο, προκάλεσε τον θάνατο, σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, από δύο επιθέσεις αυτοκτονίας, το απόγευμα στα νότια της Κανταχάρ.
  === Σε ένα τρίτο θανατηφόρο περιστατικό, σήμερα Τετάρτη, το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε την απώλεια δύο στρατιωτών του, μετά από συντριβή ελικοπτέρου στην ανατολική επαρχία Γκαζνί.
  === Η επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Λογκάρ, εάν επιβεβαιωθεί, μπορούν να αποδειχθεί εκτός από θανατηφόρο, μπορεί να αποδειχθεί και πολιτικά επιζήμιο λάθος των διεθνών δυνάμεων, των οποίων η φήμη στο Αφγανιστάν είναι ήδη πολύ χαμηλά.
=== Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε την είδηση, λέγοντας ότι γνωρίζει μόνο, ότι εκεί δύο πολίτες είχαν τραυματιστεί ελαφρά, αλλά ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Logar δήλωσε, ότι 18 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους.
  === “Το ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή έχει γίνει ουραγός των εξελίξεων, αφού προκάλεσε αεροπορική επιδρομή με στόχο έναν ηγέτη των Ταλιμπάν και κακώς ισχυρίζεται ότι μόνο δύο γυναίκες υπέστησαν ελαφρά τραύματα,” ανέφερε ο Bernard Smith, ανταποκριτής του Al Jazeera από την Καμπούλ.
=== Ο στόχος της επίθεσης ήταν ένα σπίτι στην περιοχή Μπαράκι Μπάρακ,  όπου ένας γέροντας φύλαρχος θα είχε συνάντηση με μαχητές Ταλιμπάν.
  === Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έμαθαν για τη σχεδιαζόμενη συνάντηση και ξεκίνησε μια νυχτερινή αεροπορική επιδρομή για να χτυπήσουν τους μαχητές, οι οποίοι αντέδρασαν και άνοιξαν πυρ, δήλωσε ο Azimy στο Αλ Τζαζίρα.
=== Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ, στη συνέχεια, προκάλεσαν τη τυφλή αεροπορική επίθεση, συμπλήρωσε.
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Logar είπε, ότι ο γέροντας φύλαρχος και αρκετά μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν.
Επτά Taliban μαχητές, οι οποίοι ήταν στη γύρω περιοχή, σκοτώθηκαν επίσης.
ΠΗΓΗ: http://www.aljazeera.com/news/asia/2012/06/20126664410739115.html

Απάντηση