Σεισμός 6 ρίχτερ 81 χλμ ανατολικά της Ρόδου

10 Ιουνίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  === Σεισμός 6 ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στα τουρκικά παράλια, 81 χλμ ανατολικά της Ρόδου.
  === Η μοναδική είδηση που έχει γίνει γνωστή μετά από τόσες ώρες, είναι ότι υπάρχουν 5 τραυματίες ατη Τουρκία. Τίποτα άλλο!!!
============

    Τελικά πριν από λίγο αναρτήθηκε η παρακάτω ανταπόκριση:
  === Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα μεταξύ της Ρόδου και της Τουρκίας, δήλωσε ο υπεύθυνος της διεύθυνσης υγείας της επαρχίας Μούγλα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.
  ===Ο σεισμός, σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο του Καντιλί, στην Κωνσταντινούπολη, ήταν μεγέθους 6 βαθμών, και σημειώθηκε στις 15:44 ώρα Ελλάδος ανοιχτά του μικρού θερέτρου Ολουντενίζ, στην επαρχία Μούγλα. Το ινστιτούτο του Καντιλί είχε αρχικά αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών.
  ===Ο δήμαρχος του Ολουντενίζ, Κεραμετίν Γιλμάζ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί από τον σεισμό στην κοινότητά του, από τον οποίο έχουν ωστόσο προκληθεί υλικές ζημιές.
  ===”Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τα νοσοκομεία, έξι ή επτά άνθρωποι νοσηλεύονται μετά το σεισμό. Πρόκειται για ανθρώπους που πήδηξαν από το παράθυρο επειδή πανικοβλήθηκαν την ώρα του σεισμού”, δήλωσε παράλληλα ο αξιωματούχος της διεύθυνσης υγείας της επαρχίας Μούγλα, Τσιχάν Τεκλίν, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
 === “Δεν έχουμε πληροφορίες για νεκρούς”, σημείωσε ο ίδιος.
 === Κάτοικοι του Ολουντενίζ, θερέτρου που είναι δημοφιλές στους τουρίστες από τη βόρεια Ευρώπη, δήλωσαν στο τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber ότι επρόκειτο για δυνατό σεισμό που διήρκεσε μερικά δευτερόλεπτα, αλλά δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές στα κτίρια.
 === Τουλάχιστον επτά μετασεισμοί μικρότερης έντασης έγιναν αισθητοί μετά τον πρώτο.
 === Το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός που σημειώθηκε στη Μεσόγειο ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών και είχε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων.
Συμπληρωματική πηγή:  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=144949&catid=7

Απάντηση