=== Παράφρονες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ιδιοκτησίας Τάσου Κουράκη και ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισαν και μου έστειλαν τη παρακάτω παπαριά πολυτελείας, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑίου Τάσου Κουράκη, προφανώς για να τον προμοτάρουν (στο τέλος το διά ταύτα της βλακείας):

  === Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κ.Κ.Πατρών [email protected]

  === (συννημένο έγγραφο) — Απο τότε τι έγινε? ΤΙΠΟΤΑ — τουλάχιστον κάποιοι ενδιαφέρθηκαν έστω

                                               ΕΡΩΤΗΣΗ                                   15-3-2012

  ===  Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  === Θέμα: Υγειονομική βόμβα οι Φυλακές Πάτρας

  === Οι φυλακές  Πάτρας ‘φιλοξενούν’ δυόμισι  φορές περισσότερους κρατούμενους από όσους θα μπορούσαν σύμφωνα με τις βασικές προδιαγραφές του ελληνικού δικαίου και τους κανόνες διεθνών οργάνων, με αποτέλεσμα να διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες. Οι κρατούμενοι είναι μοιρασμένοι σε κελιά και θαλάμους στους οποίους αντιστοιχούν περίπου 2-2,5 τ.μ. ελεύθερου χώρου, των κρεβατιών τους συμπεριλαμβανομένων. Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι υπάρχει έλλειψη στοιχειώδους καθαριότητας στους χώρους και  αφόρητη δυσωδία από μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, Οι κατσαρίδες και τα  ποντίκια είναι παντού και κοριοί ενδημούν στα κρεβάτια της φυλακής. Το προαύλιο δεν πλένεται ποτέ και δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων. Δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση το χειμώνα ή  ψύξη το καλοκαίρι και είναι παντελής η έλλειψη ζεστού νερού.  Δεν υπάρχει εξαερισμός. Το νερό στα κελιά δεν είναι πόσιμο και  οι κρατούμενοι αναγκάζονται να αγοράζουν το νερό που πίνουν. Η τροφή είναι μειωμένη  και πολλές φορές σε αποσύνθεση. Επίσης δεν  υπάρχει διαχωρισμός τοξικομανών και  μη τοξικομανών κρατουμένων, δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης ή σεμινάριο ή σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας και είναι πλημμελής η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με πολύ σπάνιες επισκέψεις γιατρού και  ποτέ οδοντιάτρου.

  === Επειδή οι κρατούμενοι στις φυλακές Πάτρας κρατούνται σε συνθήκες που δεν  πληρούν τις προδιαγραφές που θέτουν οι διεθνείς και εθνικοί κανόνες και κανονισμοί
=== Επειδή η κράτησή τους στις προαναφερθείσες συνθήκες τους βάζει  σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους και  επιπλέον αποτελεί βασανισμό.

  === Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση αντιμετώπιση των συνθηκών κράτησης στις Φυλακές Πάτρας οι οποίες τις έχουν καταστήσει υγειονομική βόμβα και τόπο βασανισμού των κρατουμένων;;;

                                                                                 Ο ερωτών βουλευτής

                                                                                   Τάσος  Κουράκης

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Επειδή

— Χωρίς τη συμβολή της χειρωνακτικής εργασίας και προσωπικής συμβολής των δεσμοφυλάκων, ο βασανισμός των κρατουμένων, μόνον δια του χώρου δεν είναι εφικτός και ολοκληρωμένος, μηδέ κατανοητός, να συμπεράνω ότι οι δεσμοφύλακες των Φυλακών Πάτρας, είναι τόσο ανεγκέφαλοι, που δεν καταλαβαίνουν ότι ο Κουράκης εμμέσως πλην σαφώς τους αποκαλεί βασανιστές…..

ή ότι ο γνωστός κοπρίτης του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε και μοίρασε μόνος του αυτή την ηλίθια παπαριά για να δείξει πως για κάτι ενδιαφέρθηκε κατά την ….απουσία του???….  Ρε κοπρόσκυλα δεν πάτε να δείτε πως βγαίνει το μεροκάματο και να αφήσετε τις αμερικανιές???…. Ποιοι τις κατάντησαν τόπο βασανισμού ρε παπάρες??? Ονόματα εδώ και τώρα κόπανοι….. Τέτοιες “πρωτοβουλίες” ρε ΚΟΠΡΙΤΕΣ, τις συνηθίζετε 2 μέρες πριν τις εκλογές??? ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.– ΟΥΣΤ ΡΕ!!!…
——–
ΣΧΟΛΙΟ “Τ.Ν.” :Μηπως κανεις θυμαται ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ εχει ο ΚΟΥΡΑΚΗΣ να πατησει στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ οπου ειναι λενε ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ο κυριος?
ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Να συμφωνησουν να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ των πανεπιστημιακων που οποτε θελησουν ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και ετσι, ΣΙΜΗΤΗΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΚΟΥΡΑΚΗΣ και αλλοι ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ επι ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ χωρις να εχουν ΠΟΤΕ ΠΑΤΗΣΕΙ στο πανεπιστημιο. ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΡΟ????…
ΑΚΟΜΗ: Καπου εμαθα οτι οι φυλακες ΔΕΝ ειναι ΟΛΕΣ εν λειτουργια, ΟΥΤΕ ολες ΥΠΕΡΠΛΗΡΕΙΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ τις κανουν ΚΑΠΟΙΟΙ μισο αδειες για να ειναι εκει ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕ ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Να αληθευει αυτο ΚΥΡΙΕ αρχι-ΔΙΚΑΣΤΗ/ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ μας????????

Απάντηση