=== Οι Crooks,  η Γεν. Γραμματεία του Καταναλωτή, και στη μέση τα παιδιά!
  === Crook στα αγγλικά σημαίνει απατεώνας, αλλά όταν οι δράσεις του θέτουν σε κίνδυνο ζωές (ειδικά μικρών παιδιών), χαρακτηρίζεται εγκληματίας.
  === Η Γενική Γραμματεία του ΑΤΥΧΟΥ Έλληνα Καταναλωτή , γνωρίζει εδώ και μήνες  από τα καταιγιστικά  και αναρίθμητα τηλεοπτικά σποτ, την προώθηση ακόμη ενός «ΜΑΓΙΚΟΎ» προϊόντος, γνωστού ως «Μπάλα Πλυντηρίου Lara excel Wash Ball» από τον εικονιζόμενο επιχειρηματία της DIAMANT A.E.
=== Είναι ο κύριος που για τεράστιο χρονικό διάστημα προέτρεπε τους τηλεθεατές να βρουν την λύση σε σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας , πίνοντας » Θαυματουργό» Οζονοποιημένο νερό. από τις πανάκριβες  μαγικές συσκευές του. Είναι μια από τις εταιρίες  που προωθούσε της περίφημες άχρηστες αλλά άκρως επικίνδυνες  συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 40% (Energy saving Device).
=== Και με τις σημαντικές παρεμβάσεις του adena.gr (αφού όμως είχαν ήδη πέσει στην τηλεοπτική παγίδα εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές) οι Αρχές επενέβησαν τιμωρώντας τον με αστεία χρηματικά πρόστιμα.
=== Η Δικαιοσύνη (κ.Ραϊκου) τότε διέταξε κατεπείγουσες εισαγγελικές έρευνες , που δυστυχώς όμως τα αποτέλεσματα δεν είδαν (μέχρι σήμερα) το φως της Δημοσιότητας, και τα θύματα δεν αποζημιώθηκαν , για τα πεταμένα χρήματα τους.
=== 30 Μαϊου 2012  η Γ. Γραμματεία του Καταναλωτή  εξέδωσε Δελτίου Τύπου που «ομολογούσε» ότι είναι ενήμερη για την μαγική  Οικολογική μπάλα πλυσίματος χωρίς χρήση απορρυπαντικών, που όχι μόνο ήταν υποαλλεργική  και έκανε οικονομία 70%, ταυτόχρονα με τις αντιμικροβιακές ιδιοτητές της, έκανε ασφαλή τα ρούχα ειδικά για τα μικρά παιδιά. Μερικά λεπτά ψαξιμο  στη Google , και οι «Προστάτες» του Καταναλωτή ανακάλυψαν ότι στην Ισπανία και στην Αμερική, οι Αρχές εδώ και χρόνια επενέβησαν ακαριαία και  σταμάτησαν την απάτη, αφού εύκολα διαπίστωσαν ότι το πλύσιμο με την μπάλα, δεν είχε καμιά διαφορά με το πλύσιμο σε ΣΚΕΤΟ ΝΕΡΟ!!!
  === Κι όμως ο γνωστός θεομπαίχτης στρατολόγησε μια επώνυμη ακριβοπληρωμένη τηλεπαρουσιάστρια, η οποία στη διαφήμιση ισχυρίζεται ότι η ίδια (όπως και εκατομμύρια άλλες νοικοκυρές στην Αμερική!) το χρησιμοποιεί αποτελεσματικά στη μπουγάδα των παιδιών της. Και να σκεφθεί κανείς ότι η Βίκυ Χατζηβασιλείου αποφοίτησε με άριστα από την Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης.
=== Η Γραμματεία του Καταναλωτή μέσω του δελτίου Τύπου της 30 Μαΐου (που ακολουθεί) δηλώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εμπορίου και τον ΑΣΑΟΣ, που ‘ομως μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει καταλήξει!!!.
=== Βέβαια θα αρκούσε ένα πλυντήριο με λερωμένα ρούχα κομμένα στη μέση, όπου στη μια πλύση θα χρησιμοποιούσαν νερό με την Lara Excel Wash Ball, και στην άλλη σκέτο νερό, για να διαπιστώσουν σε λίγη ώρα ότι δεν θα υπήρχε καμία διαφορά.
=== Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι πριν από λίγο, να «απολαμβάνουμε» την όμορφη παρουσιάστρια -νοικοκυρά, να μας προτρέπει να προλάβουμε και να  εμπιστευθούμε (τυφλά) το δοκιμασμένο από την ίδια μαγικό προϊόν, που αυτή την φορά προσφέρεται σε ακόμα μεγαλύτερη «Υπερπροσφορά».
=== Αν τελικά και αυτό το προϊόν DIAMANT A.E. αποδειχθεί ΑΠΑΤΗ, η Βίκυ Χατζηβασιλείου εγγυάται ότι θα αποζημιώσει τους καταναλωτές που έπεσαν (άλλη μια φορά) θύματα των ισχυρισμών της?
Διαβάστε στη συνέχεια το Δελτίο Τύπου (μη περιμένετε η Γραμματεία του Καταναλωτή να τολμήσει να αναφέρει  ονόματα), και θα επανέλθουμε όταν αποφανθούν οι Ελληνικές Αρχές αν η Lara Wash Ball πρόκειται για Προϊόν Νανοτεχνολογίας, η ……..
  === ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: Τετάρτη 30 Μαΐου 2012
Θέμα: Σχετικά με διαφημίσεις για μπάλες πλυσίματος, που προωθούνται με ισχυρισμούς για τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν κατά το πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημερώνει τους καταναλωτές για τα εξής :
«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής προβολή διαφημιστικών καταχωρήσεων για προϊόντα διάφορων εταιρειών, που αφορούν σε «μπάλες πλυσίματος ρούχων» (washing ball, laundry ball κ.λ.π.», τα οποία προωθούνται ως τα προϊόντα που μπορούν να αντικαταστήσουν τα απορρυπαντικά στα πλυντήρια ρούχων και να αποφέρουν μεγάλο όφελος στους
καταναλωτές ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται το περιβάλλον. Η προώθηση των προϊόντων αυτών γίνεται με ισχυρισμούς όπως ότι : «πρόκειται για προϊόντα που παράχθηκαν κατόπιν επιστημονικών ερευνών (νανοτεχνολογία κ.λ.π.), ότι είναι «Οικολογικά», «υποαλλεργικά», «έχουν αντιβακτηριδιακή δράση» κ.λ.π. και η χρήση τους έχει ως αποτέλεσμα «οικονομία στην κατανάλωση νερού και ρεύματος» κ.λ.π.. Επίσης χρησιμοποιούνται μαρτυρίες επώνυμων για την απόδειξη των παραπάνω ισχυρισμών.
Κατόπιν των παραπάνω καταχωρήσεων η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προκειμένου να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών από ενδεχόμενη παραπλάνησή τους, έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εμπορίου και τον ΑΣΑΟΣ, αρμόδιο φορέα για την απονομή του
οικολογικού σήματος.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Υπηρεσία μας προκύπτουν τα εξής: Στην Ισπανία, η Αρμόδια Αρχή για την Προστασία των Καταναλωτών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί με τους οποίους προωθούνται τα εν λόγω προϊόντα («gadgets») είναι παραπλανητικοί και διέταξε την παύση της παραπλανητικής διαφήμισης, επειδή οι εργαστηριακές δοκιμές σε 14 προϊόντα της κατηγορίας, έδειξαν ότι τα αποτελέσματα του πλυσίματος στο πλυντήριο είναι το ίδιο με το να είχε χρησιμοποιηθεί σκέτο νερό. Επίσης διαπιστώθηκε ότι κατά το πλύσιμο δεν εξαλείφονται τα μικρόβια και τα βακτήρια. Επισημάνθηκε δε, ότι αν κατά τη διάρκεια του πλυσίματος ανοίξει αυτή η μπάλα υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί πρόβλημα στο πλυντήριο.
Η Αρμόδια Αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Federal Trade Commission Protecting America’s Consumers – FTC) σε ανακοίνωσή της για προϊόντα «Laundry Gadgets» αναφέρει ότι «… οι καταναλωτές πριν σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα δοκιμασμένα απορρυπαντικά θα πρέπει να σκεφθούν ότι οι δοκιμές έχουν δείξει ότι αυτά τα “gadgets” δεν κάνουν τίποτε άλλο
από το να “καθαρίζουν” το πορτοφόλι τους και ότι, στην καλύτερη περίπτωση, είναι οριακά καλύτερα από το πλύσιμο των ρούχων σε ζεστό νερό και μόνο, και όχι τόσο αποτελεσματικά όσο το πλύσιμο με απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, στη χειρότερη περίπτωση, τα προϊόντα είναι εντελώς άχρηστα».
Με βάση τα παραπάνω η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνιστά στους καταναλωτές να είναι επιφυλακτικοί ως προς την αγορά των εν λόγω προϊόντων. Με την ολοκλήρωση των ελέγχων θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου για την σχετική ενημέρωση των καταναλωτών. Στις περιπτώσεις δε που θα διαπιστωθεί παραπλάνηση των καταναλωτών από ισχυρισμούς που θα κριθούν
αναληθείς και παραπλανητικοί, με βάση τη νομοθεσία «Περί Προστασίας των Καταναλωτών» και στα πλαίσια της προστασίας των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για την παύση της αθέμιτης εμπορικής πρακτικής.

Αναρτήθηκε από V.K.- adena

2 Comments

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Δεν υπεραμυνομαι της συγκεκριμενης μπαλας. Μπορει οντως και να ειναι απατη, αλλα ουτε εμπιστευομαι τις «αρχες προστασιας του καταναλωτη» διοτι πολυ απλά οι πολυεθνικες που παραγουν απορρυπαντικα εχουν το πανω χερι και εδώ παιζονται τρισεκατομμυρια.

    • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

      Τα διαφημιζόμενα κατά κόρον από τον Αλαφούζο προϊόντα, έχουν κριθεί στο εξωτερικό επικίνδυνα ή άχρηστα και έχουν απαγορευθεί οι διαφημίσεις τους. Η Ελληνική Γαμματεία Καταναλωτή είνβαι ουραγός στο θέμα.

Απάντηση