=== Άρθρο με τον παραπλανητικό τίτλο “Παρά τα προβλήματα οι Γερμανοί επενδύουν ακόμα στην Ελλάδα”
   === Πουθενά όμως στο άρθρο δεν διαφαίνεται ούτε καν πρόθεση των “Γερμανών” επιχειρηματιών, να φέρουν επενδυτικά κεφάλαια στην Ελλάδα, προκειμένου να δημιπουργήσουν νέες παραγωγικές ή και χρηματοπιστωτικές μονάδες. Ούτε μία. Ούτε σεντς.
   === Αντί γι’ αυτό, ασχολείται ο πιστός αρθρογράφος του Αλαφούζ, με απαρίθμηση των βρόμικων απαιτήσεων κατά του Ελληνικού δημοσίου, ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να συκοφαντεί επιχειρήσεις Γαλλικών ή Ιαπωνικών ή άλλων συμφερόντων!!!

  === Ο ΤΑΣΟΣ ΤΕΛΟΓΛΟΥ ισχυρίζεται ότι το Carrefour εγκαταλείπει την Ελλάδα, και ότι οι γαλλικές τράπεζες Credit Agricole και Société Générale το… σκέφτονται (να φύγουν), ενώ στο σύνολό τους μεγάλες και μικρές γερμανικές επιχειρήσεις έχουν αποφασίσει να μείνουν και να συνεχίσουν να επιχειρούν στη χώρα μας.
  === ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Δεν μας λέει ο Τέλογλου ότι, όσον αφορά την Carrefour, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει μετοχικό αλισβερίσι με την Μαρινόπουλος. Δηλαδή περιοδικά, αρκετές φορές, στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου, πότε φαίνονται να έχουν πλειοψηφία οι “Γάλλοι” και πότε η Μαρινόπουλος, και οι λόγοι που το κάνουν είναι γνωστοί και κατανοητοί σε κάθε οικονομολόγο, αλλά θέλει μεγάλη ανάλυση να το εξηγήσω λιανά με λεπτομέρειες. Λέω, ότι απλά, πρόκειται για συνηθισμένες τακτικές και πρακτικές, επιχειρήσεων-εισβολέων σε χώρες μπανανίες. Όσον αφορά τις Γαλλικές τράπεζες, ακόμα και αν το “σκέπτονται” όπως λέει επιθυμητά ο Αλαφούζ δια στόματος του …σκεπτομάντη Τέλογλου, χεστήκαμε και αν συμβεί. Υπήρχαμε και πριν μας έλθουν, θα υπάρχουμε και αν πουλήσουν τις μετοχές σε άλλο σιωνιστικό τραπεζικό κλαμπ.
   === Ο ΤΑΣΟΣ ΤΕΛΟΓΛΟΥ ισχυρίζεται ότι, «Οσες (Γερμανικές) έφυγαν, όπως η Aldi και η Saturn, είχαν δικά τους, εσωτερικά, προβλήματα στην ίδια τη Γερμανία, πολύ μεγαλύτερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα εξαιτίας της ύφεσης», λέει δικηγόρος του εμπορικού δικαίου στη Φρανκφούρτη με εμπειρία στην εγκατάσταση επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα, όμως, οι ίδιες γερμανικές εταιρείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα με το ελληνικό Δημόσιο, με τα οποία πλέον δεν ασχολείται το ελληνογερμανικό εμπορικό επιμελητήριο, αλλά η ΠΡΕΣΒΕΙΑ (!!!!!!!), επιχειρώντας, όπου είναι δυνατόν, να αντιμετωπίσει την άτυπη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το ελληνικό Δημόσιο.
  === ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Η Aldi είναι των ίδιων επιχειρηματικών συμφερόντων με την Lidl και εμφανίζεται παράλληλα, είτε για να δημιουργήσουν μονοπωλιακό τραστ, είτε για να κατασκευάσουν φοροτεχνική συγχώνευση δι’ απορροφήσεως ή “εξαγοράς.”
   === Επίσης η Saturn ήταν των ίδιων επιχειρηματικών συμφερόντων με την Media Markt με και, ώ τι “περίεργο” στην ίδια χρονική περίοδο λειτούργησε ακριβώς με τον ίδιο μηχανισμό, με τους ίδιους στρατηγικούς χρηματοοικονομικούς σκοπούς!!! Και στις δύο περιπτώσεις, η Aldi απορροφήθηκε στη πράξη από την Lidl, η δε Saturn, απορροφήθηκε από την Media Markt, ασχέτως αν κάποια από τα καταστήματα των δήθεν αποχωρησάντων έμειναν κλειστά. Στα περισσότερα, στη θέση των Aldi φύτρωσαν ΑΜΕΣΩΣ νέα Lidl και στη θέση των Saturn φύτρωσαν νέα Media Markt…!!!! Τους τελευταίους, ενώ ακόμα συλλειτουργούσαν “ανεξάρτητα” τους είχα καταγγείλει για πρακτικές cartel.
  === Το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από τις επιχειρήσεις Aldi και Saturn διότι οι διάδοχες επιχειρήσεις, απορρόφησαν μόνο τη πελατεία τους και όχι τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο. Οι ισχυρισμοί του Τέλογλου, ότι “οι ίδιες γερμανικές εταιρείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα με το ελληνικό Δημόσιο, με τα οποία πλέον δεν ασχολείται το ελληνογερμανικό εμπορικό επιμελητήριο, αλλά η ΠΡΕΣΒΕΙΑ (!!!!!!!), επιχειρώντας, όπου είναι δυνατόν, να αντιμετωπίσει την άτυπη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το ελληνικό Δημόσιο” είναι γελοία, διότι οι οφειλές των συγκεκριμένων Γερμανικών επιχειρήσεων, αλλά και πλήθος άλλων, προς το Ελληνικό Δημόσιο, είναι αυτές που συνέβαλαν στην στάση πληρωμών του Ελληνικού Δημοσίου.
  === Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στο υπόλοιπο μέρος του προπαγανδιστικού άρθρου της εφημερίδας του Αλαφούζ, στο οποίο φυσικά, ΚΑΜΙΑ Α[ΠΟΛΥΤΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΆΦΕΤΑΙ, ΠΑΡΑ ΜΌΝΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ Siemens, ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΡΑΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ!!!!
Ο κάθε περίεργος ή άπιστος Θωμάς, μπορεί να διαβάσει την υπόλοιπη κοτσάνα Τέλογλου – Αλαφούζου στο http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_24/06/2012_486697

Απάντηση