=== Δεκτή έγινε από τονΣαμαρά-Μπενάκη, η παραίτηση που υπέβαλε νωρίτερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργος Βερνίκος. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αντικαταστάτης του παραιτηθέντος υφυπουργού δεν πρόκειται να υπάρξει.

  === Ο  Βερνίκος σκεπτόταν τις τελευταίες μέρες να μεταβιβάσει τις μετοχές του για να συγκαληφθεί το κώλυμα, αλλά τελικά, μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τοιν γαμπρό του Μπακατσέλου, πείσθηκε να παραιτηθεί, για να μη διογκωθούν τα προβλήματα της ετοιμόρροπης κυβέρνησης Σαμαρά. Οι στεναγμοί ανακούφισης του Βενιζέλου ακούσθηκαν μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους.

  === Ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας εξαναγκλάσθηκε να παραιτηθεί, διότι είναι ιδιοκτήτης αρκετών offshore εταιρειών και σύμφωνα με τον νόμο (3849/2010) απαγορεύεται ρητά στους ξεφτίλες υπουργούς και στα τρισάθλια πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, οι οποίες θεωρούνται κατά τεκμήριο, εργαλεία φοροδιαφυγής!!!

  === «Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου.  Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

  === Σύμφνα με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 έχει εγκριθεί η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ!!!!!

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Κώστας Μαρκόπουλος έκαννε τη παρακάτω δήλωση για την παραίτηση Βερνίκου:
«Ασφαλώς και δεν μπορεί να είναι Υπουργός κάποιος που επεχείρησε στα όρια του νόμου να κάνει φοροδιαφυγή μέσω off-shore εταιρείας.
Οι συγκυβερνώντες Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ηθική, η διαφάνεια και η πολιτική λογοδοσία είναι αναγκαία όχι μόνο στους πολίτες,  αλλά και στους πολιτικούς, σε αυτούς μάλιστα, στον υπέρτατο βαθμό.
Άλλο ένανόμιμο” αλλά όχι ηθικό γεγονός, τραυματίζει την πολιτική ζωή».

Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το βερνίκι από τον κοντυλοφόρο του Βερνίκου, με το οποίο υπόγραψε το πρωτόκολλο ορκομωσίας…. Να περάσει ο επόμενος!!! Τσίπρα, μη κάνεις τόσο σκληρή αντιπολίτευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καθ’ ην στιγμή απαγορεύεται στους πολιτικούς εξουσιαστές να κατέχουν offshore εταιρείες, τότε η κατοχή δεν είναι ούτε νόμιμη και η τυχόν μεταβίβαση μετοχών εκ των υστέρων, είναι απόπειρα συγκάλυψης.

Απάντηση