=== Ο ορισμός της λέξης μπάχαλο επικρατεί τους τελευταίους μήνες, στην αιματολογική κλινική του Γ.Γεννηματάς. Μία κλινική που πριν μερικούς μήνες ήταν πρότυπο οργάνωσης, πλέον έχει καταντήσει κωμωδία… Κρεβάτια άδεια τα οποία δίνονται “συστημένα” (και ας περιμένουν καιρό ασθενείς στην διασπορά μέχρι κάποιο να αδειάσει). Γιατροί (και μάλιστα με υψηλές θέσεις) που πλέον έρχονται ως αγγαρεία (δυσαρεστημένοι απο τις μειώσεις τωμ μισθών τους, απολύτως λογικό αλλα όταν ασχολείσαι με ζωές η αδιαφορία δεν είναι λύση) Πλέον η καθημερινή “εξέταση” των ασθενών αποτελεί υπόθεση λίγων λεπτών.  
  === Οι “νταήδες-βαριέμαι και που ζω” γιατροί δεν σηκώνουν κουβέντα, δεν ενημερώνουν ΚΑΝΕΝΑΝ για την εξέλιξη του εκάστοτε ασθενή, και απλώς περιμένουν να σχολάσουν… Για εφημερίες; Το άλλο με τον Τοτό τον ξέρετε; Αν είδατε ποτέ τον εκάστοτε γιατρό που εφημερεύει (υποτίθεται), άλλο τοσο τον είδαμε κι εμείς να περνάει απο ασθενείς…
  === Εντελώς τυχαία βέβαια, σε ασθενείς που έχουν “συνεισφέρει”, η αντιμετώπιση είναι διαφορετική (ω, ναι εκεί δεν κάνουν αγγαρεία, ούτε τα έχουν με το σύστημα…) Ως ένα σημείο κατανοώ την ψυχολογία των γιατρών, αλλα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν δικαιολογώ την στάση τους. “Κύριοι” αν δεν το έχετε καταλάβει εργάζεστε στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Καθημερινά η ΖΩΗ ασθενών κρέμεται στα χέρια σας, και στις “ορέξεις” σας… Εκτελείτε λειτούργημα και τέτοιου είδους συμπεριφορές, είναι κατακριτέες. Αντί να κερδίσετε την στήριξη των απλών ανθρώπων γύρω σας, κερδίζετε την απέχθεια προς το πρόσωπο σας… ΔΕΝ έχετε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να αποφασίζετε (με τις πράξεις σας), εάν κάποιος θα ζήσει ή οχι! Αν δεν σας αρέσει η δουλειά σας, και την βλέπετε αγγαρεία, αδειάστε μας την γωνιά, οι πόρτες είναι ανοιχτές, κανείς δεν σας κρατάει με το ζόρι.
  === Υπάρχουν άτομα εκει έξω που διψάνε να τους δωθεί μια ευκαιρία να εργαστούν, και ας πάρουν 500 και 600 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα ίσως κάποιοι που έχουν ανάγκη να σωθούν. ΔΕΝ είναι τσιφλίκι σας “κύριοι”! Είμαι κι εγώ εργαζόμενος “κύριοι”, αλλα οτι μειώσεις και να μου γίνουν, όσους μήνες και να είμαι απλήρωτος (που είμαι ήδη 4), ΠΟΤΕ δεν θα ξεσπάσω στον “πελάτη” μου, δεν μου φταίει σε τίποτα. Πόσο μάλλον εσείς που διαχειρίζεστε ανθρώπινες ζωές.
  === Έχετε δώσει κάποιον όρκο κάποτε “κύριοι”…. (κάτι είπα τώρα έτσι;) Αυτο είναι λοιπόν το resume στην εν λόγω κλινική, (και όχι μόνο δηλαδή): “Έχεις μαρουλάκι για επόπτες διευθυντάδες, μεγαλογιατρούς; Υπάρχει περίπτωση κάποιος να ασχοληθεί μαζί σου… Δεν έχεις; Λυπάμαι αλλα οι “γιατροί” υπολειτουργούν λόγω των μειώσεων στους μισθούς τους….” (Ελπίζω αυτη την φορά σε δημοσίευση της καταγγελίας.
Αναγνώστης Tromaktiko

ΠΗΓΗ:  inews.gr

Απάντηση