=== Αυτός ήταν ένας από τους πολλούς διάσημους σαρκασμούς του ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ. Τις περισσότερες φορές, για να μη πληγώσει τους εγκεφαλικά ανάπηρους από ατύχημα χρηματισμού, ο αθάνατος Θύμιος, είχε τη τέχνη και τη μαεστρία και το θείο χάρισμα, να χρησιμοποιεί τον εαυτό του για να προσωποποιήσει αυτούς τους απερίγραπτους σαρκασμούς!!!!

  === Ο Θύμιος Καρακατσάνης, είτε μιλώντας, είτε σιωπόντας, είτε μορφάζοντας είτε χαρίζοντας γέλειο και δάκρυ με τις απίθανες ερμηνείες του, απευθυνόταν καθημερινά, στους τρισάθλιους επαγγελματίες πολιτικούς, απευθυνόταν και στους πολίτες. Ο Θύμιος όμως ξεχώριζε, γιατί είχε το μοναδικό προνόμιο να χτυπά αλύπητα τους κοπρίτες του χώρου του και στη κυριολεξία να τους διώχνει από την επιζητούμενη από αυτούς δόλια “φιλία.”

  === “Άντε γαμηθείτε ν΄ ασπρίσετε ρε…!!!” Μια φράση που την έχουν πει ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ σχεδόν όλοι οι Έλληνες. Όταν όμως την είπε δημόσια ο Θύμιος, “on camera” και κατά πρόσωπο κατά συγκεκριμένων, γνωστών πολιτικών αρχιδιών, γινόταν χαμός και καμιά κουφάλα δεν τολμούσε να βγάλει κιχ. Τους εκτελούσε με μια του λέξη στα 3 μέτρα.

  === Ο Θύμιος απευθύνθηκε στον απλό άνθρωπο, σαν πραγματικός, υπομονετικός δάσκαλος της κοινωνίας, που προσπαθούσε να γεμίσει άδεια κεφάλια. Ο Θύμιος δεν έδωσε μόνο τιτάνιες μακροχρόνιες μάχες κατά του καρκίνου και κατά του ζακχαρώδη διαβήτη. Ήταν αδιάκοπα ένας μαχητής, που προσπαθούσε να γεμίσει τον ΕΛΛΗΝΑ με αντισώματα, με θέληση, με ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, με ιδεολογία και πιστεύω ύπαρξης. Ήθελε να μάθει στον ΕΛΛΗΝΑ να λέει τα μεγάλα “ΟΧΙ” του κατά του βρόμικου κατεστημένου. Ο μεγάλος Θύμιος, ήθελε να μας βοηθήσει να δραπετεύσουμε από τη ψευτιά και τη δουλική υποταγή. Σκότωνε καθημερινά την ανθρώπινη βλακεία, γιατί μας αγαπούσε και μας ήθελε ελεύθερους!!!!

  === Τι κι’ αν πήγε στο Θέατρο Τέχνης…. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΜΟΣ, Η ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ, απέχουν έτη φωτός από το αχούρι του πλαστογράφου. Το “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ” ήταν η απάντηση του μεγάλου ΕΛΛΗΝΑ ηθοπλάστη και σκηνοθέτη, στα αγγυλωμένα πρότυπα και στην ακινησία των σφετεριστών του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου. Το πραγματικό Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, άρχισε να υπάρχει με τον Καρακατσάνη και δια του Καρακατσάνη, είτε σαν τραγωδία, είτε σαν κωμωδία. Δεν περιορίστηκε μόνο σ’ αυτό. Τεράστια η προσφορά του στο σύγχρονο θέατρο και στον κινηματογράφο. Έπαιξε και σκηνοθέτησε τα πάντα και ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν τα έργα του,  και ευτυχώς που μπορούν να τον μελετήσουν οι επόμενες γενιές και να τον συγκρίνουν καθημερινά με τα αρρωστημένα πρότυπα των σφετεριστών του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ. Ήταν πραγματικός πνευματικός δημιουργός και η κάθε δημιουργία του είχε τη σφραγίδα της μοναδικότητας. Αξιοζήλευτης μοναδικότητας.

  === Ο ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Δραπέτευσε οριστικά στους ουρανούς των ημιθέων, σήμερα, Σάββατο 30-6-2012, σε ηλικία 72 ετών και ενώ για πολύ μακρά περίοδο είχε γίνει ένα με τον ανθρώπινο πόνο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:  “Μόνο οι ηλίθιοι είναι ευτυχισμένοι”

Απάντηση