=== Ο «γαλάζιος» Κοκκόρης και τα ….7 εκατομμύρια (από τη Ζούγκλα)

  === Η δημοσίευση των ονομάτων της «Μαύρης Βίβλου» με τους επίορκους εφοριακούς, τα ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ και τους επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζεται καθώς η δημοσιογραφική έρευνα της zougla.gr βρίσκεται σε εξέλιξη.
  === Μέχρι αυτή τη στιγμή οι αντιδράσεις είναι πολλές και προέρχονται από την «καρδιά» του υπουργείου Οικονομικών. Ήδη αρκετοί νιώθουν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους. Ίσως να αντιλαμβάνονται ότι οι ημέρες της ασυλίας για τους πρωταγωνιστές του συστήματος «4-4-2» έχουν τελειώσει.
  === Η «λίστα Κασιμάτη» -όπως έχει κατατεθεί επισήμως στις εισαγγελικές Αρχές από τον Μάιο του 2010- περιέχει πολλούς κρατικούς ελεγκτές που είναι συσχετισμένοι με πολιτικά κόμματα. Έχουν γαλουχηθεί μέσα στους κομματικούς σχηματισμούς, έχουν ανελιχθεί επαγγελματικά και κοινωνικά και πολιτεύτηκαν.

  === Ο Παναγιώτης Κοκκόρης, γνωστός οικονομολόγος και παρ’ ολίγον βουλευτής με τη Ν.Δ.Ένας εξ αυτών είναι και ο κ. Παναγιώτης Κοκκόρης. Γνωστός πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη. Επιστήθιος φίλος των «ελεγχόμενων» από την ελληνική Δικαιοσύνη Παναγιώτη Ψωμιάδη και Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Παρ’ ολίγον βουλευτής καθώς στις εκλογές του 2007 ήταν α’ επιλαχών. Αν ο Κώστας Καραμανλής δεν αποφάσιζε να «ενεργοποιήσει» την έδρα της Θεσσαλονίκης θα ήταν «θαμώνας» του ελληνικού Κοινοβουλίου. Στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν ευτύχισε να εκλεγεί.
  === Ο κ. Κοκκόρης, άριστος γνώστης των οικονομικών θεμάτων και πολύ συχνός προσκεκλημένος τηλεοπτικών εκπομπών, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από εφοριακός-Ο Παναγιώτης Κοκκόρης, γνωστός οικονομολόγος και παρ' ολίγον βουλευτής με τη Ν.Δ.ελεγκτής διαφόρων επιχειρήσεων. Σήμερα είναι Οικονομικός Επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών. === Υπηρετεί την…. αξιοκρατία
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, ο οικονομικός επιθεωρητής –  οικονομολόγος χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης. Δηλώνει «ειδικός στα θέματα της Οικονομίας» και αρμόδιος για να «δίνει λύσεις στα πιο δύσκολα προβλήματα». Εμφανίζεται να «γνωρίζει τις ανάγκες του εργαζόμενου και του επιχειρηματία και αγωνίζεται με πάθος για να καταπολεμήσει τις κοινωνικές αδικίες, για να φέρει νέες προτάσεις στα οικονομικά, για να βελτιωθούν τα φορολογικά και διοικητικά προβλήματα της Ελλάδας και για να επιβληθεί παντού η αξιοκρατία». Αυτός είναι ο κ. Κοκκόρης. === Το «λάδωμα» των… επτά εκατομμυρίων
Όλα όσα ευαγγελίζεται έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι εισαγγελικές Αρχές της Θεσσαλονίκης. Σίγουρα, δεν συνάδουν με την ηθική και την αξιοκρατία.
Στην αναφορά του ο Νίκος Κασιμάτης καταγγέλλει τον τότε ελεγκτή και νυν επιθεωρητή Παναγιώτη Κοκκόρη ότι «λαδώθηκε» κατά τον τακτικό έλεγχο που έκανε για το έτος 1998-1999 στην εταιρεία «ΙΟΤΕΞ Α.Ε.». Η εταιρεία άνηκε στον επιχειρηματία Λουκά Ιωαννίδη. Ο επιχειρηματίας, σήμερα, δεν είναι εν ζωή. Ο Κασιμάτης ήταν λογιστής της εταιρείας και είναι αποκαλυπτικός για την επίσκεψη του κ. Κοκκόρη. Αναφέρει ότι το «γαλάζιο» στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών απαίτησε και πήρε επτά εκατομμύρια δραχμές (!) προκειμένου η επιχείρηση να αποφύγει την πληρωμή πολλαπλάσιων φόρων. Ηθική λύση της «υπόθεσης» και πάνω από όλα αξιοκρατική. Έτσι δεν είναι κύριε Κοκκόρη;
Ο καταγγέλλων μάλιστα διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη παρανομία μπορεί –πολύ εύκολα- να αποδειχθεί από τα βιβλία της εταιρείας και από τα επίσημα υπηρεσιακά βιβλία που υπάρχουν στην υπηρεσία του κ. Κοκκόρη. Αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για την αναντιστοιχία που σημειώθηκε μεταξύ του καταβληθέντος και του καταβλητέου φόρου.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Κασιμάτη, η δράση του Παναγιώτη Κοκκόρη δεν σταματάει εκεί αλλά λόγω των συνδικαλιστικών διασυνδέσεων διαμεσολαβούσε με πληρωμή και σε άλλες Δ.Ο.Υ. για να «ρυθμίζει» φορολογικές παραβάσεις διαφόρων επιχειρήσεων ή πολιτών.

 === Η «τριανδρία»
Ο Παναγιώτης Κοκκόρης ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε την στήριξη και των πολιτικών αρχόντων της Θεσσαλονίκης. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2009 είχε την αμέριστη συμπαράσταση του τότε νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη αλλά και του τότε δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Τραγική σύμπτωση: Και οι δύο είναι ελεγχόμενοι από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ο μεν πρώτος καταδικασμένος ο δε δεύτερος υπόδικος.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ο κ. Παπαγεωργόπουλος τον προσφώνησε ως έναν άξιο φίλο και πολιτικό, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε δημόσια: «Εγώ ένα σταυρό ρίχνω Παναγιώτη Κοκκόρη». Ούτε ο Ψωμιάδης, ούτε ο Παπαγεωργόπουλος έφερε πάντως «γούρι» στον κ. Κοκκόρη.

 === Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα
  === H συνδικαλιστική δράση του
Εκτός από την κομματική του δράση ως υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ., ο κ. Κοκκόρης έχει και μεγάλη συνδικαλιστική δράση αφού έχει διατελέσει: μέλος της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας επί δύο θητείες, μέλος της ΟΚΕ, τομέας Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας από το 1996 έως το

===  Ιδού και το πολιτικό προφίλ του κ. Κοκκόρη
2004, μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της Ν.Δ, πρόεδρος της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Εφοριακών, μέλος του 15μελούς της Ομοσπονδίας Εφοριακών, αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Μέλος Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ επί τέσσερις τριετίες, μέλος των Αντιπροσώπων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και ακόμη πολλά συνδικαλιστικά ή αιρετικά αξιώματα.

 === Τι απαντά ο κ. Κοκκόρης
Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Κοκκόρη, ο οποίος δήλωσε ότι διαψεύδει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς του Νίκου Κασιμάτη, σημειώνοντας ότι τη χρονική περίοδο, στην οποία αναφέρεται ο μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου, δεν ήταν ούτε ελεγκτής, ούτε επόπτης, ενώ τόνισε ότι δεν ήταν στις αρμοδιότητές του ο έλεγχος των Ανώνυμων Εταιριών.
Στο επίσημο πάντως βιογραφικό του κ. Κοκκόρη αναφέρεται αναλυτικά η δραστηριότητά του στο δημόσιο τομέα ως εξής:
• Εφοριακός – Ελεγκτής επιχειρήσεων ανεξαρτήτου νομικής μορφής, αντικειμένου και ύψους ακαθαρίστων εσόδων.
• Επιθεωρητής στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΠΗΓΗ:  http://www.zougla.gr/greece/article/o-galazios-kokoris-ke-ta-7-ekatomiria

ΑΠΟΡΙΕΣ  ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: Υπάρχει Εφοριακός-Ελεγκτής-Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών, που να τον έχουν φυτέψει στο διεφθαρμένο κωλοχανείο, για ελέγχους επιχειρήσεων περιορισμένης νομικής μορφής, περιορισμένου αντικειμένου και περιορισμένων ακαθαρίστων εσόδων ρε, άντε να μη πω???…

Κατάλαβες κατακαμμένε φορολογούμενε, γιατί το ΟΕΕ δεν είναι άξιο να δώσει στη δημοσιότητα, ούτε μία μελέτη, ούτε τη παραμικρή πρόταση, εδώ και 25 χρόνια, για να δραπετεύσουμε από τη σαπίλα, από τη διαφθορά και από το ξεπούλημα???…

Κατάλαβες καταγδαρμένε φορολογούμενε, γιατί το ένα πολιτικό καθίκι, διαδέχεται το άλλο στην ηγεσία του αιωνίως διεφθαρμένου ΣΔΟΕ???…Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των τραπεζιτών, των εργολάβων, των μεγαλοξενοδόχων και των προμηθευτών του δημοσίου, αυτός ο Κοκκόρης προορίζεται από τον Σαμαρά-Μπενάκη για να αναλάβει Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ…. Ξανακαήκαμε….

Κατάλαβες ταπεινωμένε ΕΛΛΗΝΑ, γιατί οι διεφθαρμένες ηγεσίες των κομμάτων εξουσίας, προσλαμβάνουν, αλλά και διατηρούν ανίκανους και διεφθαρμένους στις κορυφές των διεφθαρμένων ελεγκτικών μηχανισμών???…

ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΝΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΗ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩ ΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ…

2 Comments

 • Ο/Η Νικολ λέει:

  Ρε αρθρογράφε Λασπολόγε δεν εχεις τι να πεις για τον κοκκορη και αναπαραγεις την δημοσιογραφικη απατη της ζουγκλας?

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   1.– Δεν είμαι αρθρογράφος ΜΑΛΑΚΑ. Blogger είμαι.
   2.– Δεν είμαι λασπολόγος κανενός. Κατέγραψα επώνυμη καταγγελία που δημοσιεύθηκε επώνυμα σε επαγγελματικό σάϊτ, ΜΑΛΑΚΑ.
   3.– Αν έχεις ανατρέψει τη καταγγελία και το δημοσίευμα, αντί να ΜΑΛΑΚΙΖΕΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, να μου στείλεις έγγραφα στοιχεία που ανατρέπουν την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, να τα αναρτήσω, ΜΑΛΑΚΑ.
   4.– Επειδή είμαι της δουλειάς και ΕΛΕΓΚΤΗΣ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΒΑΡΒΑΤΟΣ, σε περίπτωση που θα μου ερχόταν ο λεγάμενος με τέτοιο γελοίο βιογραφικό, ούτε δουλειά κλητήρα δεν θα του έδινα.
   5.– Τέλος, να πεις του λεγάμενου ΜΑΛΑΚΑ, ότι ένας δημόσιος υπάλληλος με ελεγκτικά καθήκοντα, δεν επιτρέπεται να δημοσιεύει και να αναρτά διαφημιστικό υλικό για την φύση της δουλειάς του ως δημόσιου λειτουργού, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ….ΙΔΙΩΤΕΣ….

Απάντηση