=== Παραιτήθηκε ο υφυπ. Εργασίας Ν. Νικολόπουλος. Στη θέση του ο Ν. Παναγιωτόπουλος

  === Αιφνιδιαστική παραίτηση του υφ. Εργασίας Ν. Νικολόπουλου. Διαβάστε την επιστολή παραίτησης, τι σχολίασε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου (Vid παρακάτω)
  === Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Νικολόπουλος. Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο Βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.
  === “Δεν είναι όλοι για τα δύσκολα”, δήλωσε με νόημα ο Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την αιφνιδιαστική παραίτηση. “Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα δεν ξεκίνησε ακόμα, ενώ μόλις χθες ο ίδιος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”, είπε μεταξύ άλλων.
  === “Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή”, αναφέρει εν τω μεταξύ στην ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος.

  === Το περιεχόμενο της επιστολής:
=== “Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
=== Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.
=== Εύχομαι να κάνω λάθος.
Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.
Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε “καρέκλα” πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.
=== Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το “εδώ στα δύσκολα”.
Το επαναλαμβάνω και σήμερα.
Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.
Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.
Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι”.

  === Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δηλώσεις Κεδίκογλου από CDemo83
=== Ο κ. Παναγιωτόπουλος, που αναλαμβάνει τη θέση μετά την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου, είχε εκλεγεί στις 29 Ιουνίου κοσμήτορας της Βουλής, που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές.
=== Γεννήθηκε στη Καβάλα στις 18 Αυγούστου 1965, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Νατάσα Αγγελίδου. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν μέλος της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, ΟΝΝΕΔ και της προσκείμενης φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό ως μέλος του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας (ΝΟΚ) και υπήρξε πρωταθλητής Βόρειας Ελλάδας στην κολύμβηση (1978-1979) και μέλος της εθνικής ομάδας νέων στην υδατοσφαίριση την περίοδο 1980-1981.
=== Το διάστημα 1998-2004, διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Εκτελεστικής Επιτροπής (ΝΟΜΕΚΕ) της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας. Από το 1992 έως το 2000, εργάστηκε στην εταιρεία “Μάρμαρα Καβάλας ΑΕ” στο Τμήμα Εξαγωγών και στη συνέχεια ως διευθυντής Πωλήσεων και Marketing, ενώ υπήρξε και μέλος του ΔΣ της εταιρίας.
Την περίοδο 1998-2000, διετέλεσε γραμματέας του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη συνέχεια υπήρξε ειδικός σύμβουλος του συνδέσμου. Το 1999, έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Το Σεπτέμβριο του 2007, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καβάλας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και τον Οκτώβριο, εξελέγη γραμματέας της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

ΠΗΓΗ:  news247.gr

Απάντηση