Η “Οικοτεχνία” που εμφανίζει με πλεόνασμα θράσσους ο Υπουργός υγείας, ο ανεκδιήγητος πολιτικός απατεώνας Λοβέρδος, είναι μια γνωστή στους πάντες “δομή” Κοινωνικής Φροντίδας (πρώην Πρόνοιας), από αυτές που το ΠΑΣΟΚ, κατά κόρον κατασκεύασε τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία το πότε ξεκίνησε και με ποια μορφή η συγκεκριμένη. Πολιτική σημασία έχει, ότι αυτή τη περίοδο ξαναβγαίνουν αποκαλύψεις για τη κρεπάλη και σπατάλη δισεκατομμυρίων στο υπουργείο καταλήστευσης και κτηνώδους εκμετάλλευσης του χώρου της δημόσιας υγείας. Τέτοιες “Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας” σαν τη συγκεκριμένη “οικοτεχνία”, ως ημιαυτόνομες, υπάρχουν και λειτουργούν σε όλα τα ψυχιατρεία της χώρας, στα σωφρονιστικά καταστήματα (φυλακές), και σε αντίστοιχες δομές του Υπουργείου Εργασίας (από το οποίο προέρχεται ο νυν υγείας Λοβέρδος) της χώρας. Αντίστοιχες δομές ημικρατικές και ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη (κι αν χρειαστεί θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία). Σε πολλές περιπτώσεις, στήνονται “περίεργες” ιδιωτικές μονάδες, που χρηματοδοτούνται αδρά από το υπουργείο του Λοβέρδου (και των προκατόχων του), για “συνεργασία-ξεζούμισμα” με τις εκπαιδευτικές Μ.Κ.Φ. του υπουργείου του!!!!!!!

Επομένως, το σκάνδαλο δεν βρίσκεται στην ύπαρξη και λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, αλλά στη συμπεριφορά πολιτικής αλητείας ενός υπουργού, υψηλότατου στελέχους του σημερινού ψευδοΠΑΣΟΚ, να βγαίνει και να παριστάνει ότι δεν γνώριζε για αυτές τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης οικοτεχνίας (ενώ ξέρει ότι υπάρχουν και λειτουργούν και στο προηγούμενο υπουργείο που ήταν προϊστάμενος), μόνο και μόνο για να επισκιάσει τις νέες αποκαλύψεις για πραγματικά χοντρά σκάνδαλα υπερτιμολογήσεων φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και έργων, που γίνονται δίπλα ακριβώς από το υπουργικό γραφείο του, στην αμαρτωλή επιτροπή προμηθειών, γιατί, τα κατά Αβραμόπουλο γνωστά σε όλους μας “πιράνχας”, είναι μονιμοποιημένα στο υπουργείο του και όχι στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας που θέλει προσχήματα για να εξαφανίσει. Γιατί η σκανδαλώδης αύξηση των δαπανών του υπουργείου του, αφορούν την έξαρση των ληστρικών επιδρομών των εμπόρων φαρμάκων και υγειονομικού υλικού και όχι στην ύπαρξη και λειτουργία δομών Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας. Αν το κράτος-απάτη απορροφούσε τα προϊόνται των Μ.Κ.Φ., δεν θα υπήρχε ανάγκη δημιουργίας πρατηρίου!!!!!

Επομένως σκάνδαλο είναι, η μη απορρόφηση της “παραγωγής” των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας (ΜΚΦ), προϊόντων ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΑΜΕΑ, Τυφλοί, Φυλακισμένοι, ΟΑΕΔ, κλπ), από τις δημόσιες υπηρεσίες με ψευδείς προφάσεις για ανύπαρκτα εμπόδια από την ΕΕ, όταν αυτή η διεθνής πόρνη (ΕΕ) έχει δέκα τόμους από ντιρεκτίβες, για προστασία των ατόμων αυτών, που προτρέπουν σε πρωτοβουλίες απασχόλησης και εκπαίδευσης των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.

Επομένως σκάνδαλο είναι, ο κρατικός εξαναγκασμός σε μαρασμό, κάθε προσπάθειας απασχόλησης και εκπαίδευσης ατόμων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ώστε οι υπουργοί της ρεμούλας, να στολίζουν με σκουπίδια της ελεύθερης αγοράς τα σαλόνια των γραφείων τους, που τα χρυσοπληρώνουν οι δημόσιες υπηρεσίες τους σε αστρονομικές τιμές, με τις οποίες συγκρινόμενο, το κόστος λειτουργίας τέτοιων Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας να φαντάζει ανύπαρκτο σαν πρόβλημα.

Επομένως το σκάνδαλο είσαι εσύ ο ίδιος Λοβέρδο, μαζί με τα πουλημένα ΜΜΕ, που γνωρίζετε τα πραγματικά σκάνδαλα και τα πραγματικά λαμόγια και δημιουργείτε αντιπερισπασμό για να συγκαλύψετε τις ανομίες σας.

1 Comment

 • Ο/Η ΑΝΝΥ λέει:

  Ας ειναι καλά τα στημένα δημοσιεύματα όπως αυτά του μικροπολιτικού στα ΝΕΑ
  Η Οικοτεχνία λειτουργεί από το 1947 και είναι κυριολεκτικά η παροχή πρόνοιας στην πράξη. Αναπτύσσεται σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές (στη Β. Ελλάδα , Έβρο , Ήπειρο ,Χίο Μυτιλήνη, Κέρκυρα ) με σκοπό την παροχή μέσω απασχόλησης ενός μικρού επιπλέον εισοδήματος στις απασχολούμενες αυτές κυρίως γυναίκες αλλά και άτομα με αναπηρία αλλά και την παροχή ασφάλειας ΙΚΑ που στα δυσπρόσιτα χωριά λόγο μη εύρεσης εργασίας είναι δύσκολη.
  Η εσκεμμένη παραπληροφόρηση και δημοσιοποίηση λανθασμένων αλλά και μη διασταυρωμένων στοιχείων σκοπό είχαν την κατασυκοφάντηση της Οικοτεχνίας αλλά και των εργαζομένων σε αυτή. Πιθανώς η ύπαρξη της Οικοτεχνίας ενοχλεί άλλους επιχειρηματίες του χώρου γιατί η ποιότητα , οι τιμές αλλά και η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού αποτρέπει το καταναλωτικό κοινό να στραφεί σε αγορές κινέζικων, ιρανικών και άλλων ειδών χαλιών.
  Η έκθεση ειδών οικοτεχνίας Φιλελλήνων 14 λειτουργούσε με ωράριο Δευτέρα και Σάββατο 07:30-15:00 και Τρίτη, Τετάρτη ,Πέμπτη και Παρασκευή 08:00-20:00. Παρέμεινε ανοιχτή έως 23/12/2010 και από 27/12/2010 ξεκίνησε η απογραφή και όλες τις ενέργειες που χρειαζόταν για την αλλαγή επωνυμίας και ΑΦΜ σύμφωνα με τον Ν 3895/8-12-2010, περί κατάργησης & συγχώνευσης των Οργανισμών. Στο άρθρο 3 προβλέπετε την κατάργηση του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και η συγχώνευσή του με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων είναι 61 άτομα μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου. (περιφέρεια 46 Κεντρικές Υπηρεσίες 10 κατάστημα 5 και 2 με σύμβαση stage).
  Το κόστος του κάθε χαλιού κυμαίνεται από τα 150,00 € έως και 800,00 € και σε ειδικές περιπτώσεις έως 1.000,00 €.
  Έτος 2009 έξοδα 490.000, 00 € εκ των οποίων 230.000,00 € για πληρωμή της κατασκευής των ειδών και 260.000,00 € λειτουργικά έξοδα , ενοίκια κλπ. Έσοδα από πωλήσεις 380.000 €
  Έτος 2010 έξοδα 440.000,00 € εκ των οποίων 195.000,00 € για πληρωμή της κατασκευής των ειδών και 245.000,00 € λειτουργικά έξοδα , ενοίκια κλπ . Έσοδα από πωλήσεις 340.000,00 €.
  Στα πλαίσια οικονομικότερης λειτουργίας της οικοτεχνίας είχαν ξεκινήσει οι ενέργειες για 1ο μείωση του ενοικίου του καταστήματος από 10.000,00 € σε κάτω από 8.000,00 € (δεν είχε επέλθει ακόμα τελική συμφωνία) 2ο μετά από έλεγχο 6μήνου διαπιστώθηκε η μείωση των πωλήσεων λόγω της κρίσης και αποφασίστηκε η ταυτόχρονη μείωση της παραγωγής έτσι ώστε για κάθε 3 χαλιά που πουλάγαμε παραγόταν 1, από αναλογία 2 προς 1 και 3ο από τις αρχές του 2011 είχε ξεκινήσει μελέτη από τους υπαλλήλους της οικοτεχνίας έτσι ώστε από τις 40 σχολές ταπητουργίας – κιλιμοποϊίας που υπάρχουν σήμερα να μειωθούν αρχικά στις 30 μέσω καταργήσεων ή συγχωνεύσεων.
  Η παροχή κτιριακής εγκατάστασης από το Υπουργείο Υγείας για τη στέγαση της έκθεσης ειδών Οικοτεχνίας αυτόματα θα έκανε την Οικοτεχνία κερδοφόρα για το κράτος και θα συνέχιζε το προνοιακό έργο του Υπουργείου.
  Η μεταβίβαση των σχολών στους Δήμους είναι αδύνατη να λειτουργήσει δηλαδή είναι ένας έμμεσος τρόπος κλεισίματος, λόγο προβλημάτων στην προμήθεια Α΄ υλών αλλά και διάθεσης των κατασκευασθέντων ειδών, σχεδιασμού χαλιών κ.λ.π.. Οι Α΄ ύλες της Οικοτεχνίας προμηθεύονται από μικροεπιχειρήσεις με σκοπό την ενίσχυσή τους και είναι όλες Ελληνικές. Οι βαφές είναι 100% ανεξίτηλες και ελεγμένες από το Γενικό χημείο του Κράτους. Ο σχεδιασμός των ειδών γίνετε στο σχεδιαστήριο Οικοτεχνίας και βασίζεται στην ελληνική λαϊκή τέχνη και παράδοση αλλά και στα Ελληνικά Μουσεία (Μπενάκη, Βεργίνα κλπ). Μεγάλοι Έλληνες ζωγράφοι όπως ο Χατζηκυριάκος Γκίκας έχει που κατασκευάσει σχέδιο χαλιού αποκλειστικά για την Οικοτεχνία, ο Γιάννης Μόραλης και ο Γιάννης Τσαρούχης που έχουν σχεδιάσει κιλίμια αποκλειστικά για την Οικοτεχνία
  Η Οικοτεχνία είναι το τελευταίο κρατικό προπύργιο που κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής λαϊκής παράδοσης την παροχή πρόνοιας κυριολεκτικά στην πράξη προσφέροντας απασχολισημότητα και όχι αποκλεισμό.
  Πανελλήνιο Σωματείο Προσωπικού ΙΚΠΑ

3 Trackbacks / Pingbacks

Απάντηση