=== Ο Γιώργος Μούτσιος ήταν Έλληνας ηθοποιός και ερμηνευτής κλασικού τραγουδιού. Σαν ηθοποιός έπαιξε σύγχρονο, κλασικό και αρχαίο θέατρο με τεράστια επιτυχία. Σαν τραγουδιστής, γνώρισε τη κορύφωση, με τη μεγάλη συνεργασία του, με τον αείμνηστο Μάνο Χατζηδάκη.
=== Βιογραφία
=== Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 31 Ιανουαρίου 1932. Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου.
=== Μόλις αποστρατεύτηκε έφυγε για τη Βιέννη, όπου έκανε ανώτερες σπουδές φωνητικής στη Μουσική Ακαδημία και θέατρο και σκηνοθεσία στο Reinhardt Seminar. Με το Εθνικό Θέατρο πήρε μέρος στο Φεστιβάλ των Εθνών στο Παρίσι. Στο ίδιο φεστιβάλ με το Θέατρο Τέχνης συμμετείχε στους “Όρνιθες”, όπως επίσης και στο Φεστιβάλ Σαίξπηρ στο Λονδίνο.

  === Πραγματοποίησε συγκλονιστικές ερμηνίες, με συναυλίες κλασικού τραγουδιού σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και είχε συγκλονίσει όταν τραγούδησε  την «Κάρμινα Μπουράνα»

  === Στο θέατρο συνεργάστηκε ως ηθοποιός αλλά και ως θιασάρχης. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1951, στην ταινία “Ριρίκα”.

  === Αφού συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τους θιάσους, Έλλης Λαμπέτη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, Σμαρούλας Γιούλη, Τζένης Ρουσσέα κ.ά., από το 1977 συγκρότησε θίασο με τη γυναίκα του, την ηθοποιό Δέσποινα Νικολαΐδου.

  === Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 20 ετών.
=== Οι πιο γνωστές επιτυχίες του ήσαν οι ταινίες:
«Η αγνή του λιμανιού» (1952) 
«Θανασάκης ο πολιτευόμενος» (1954) ,
«Ο κράχτης» (1964),
«Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964) ,
«Αχ!.. και νάμουν άντρας» (1966),«Τρούμπα `67» (1967) ,
«Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί» (1967) ,
«Η επιστροφη της Μήδειας» (1968), «Ο αετός των σκλαβωμένων» (1970),
«Ο δρόμος των ηρώων» (1971),
«Εσχάτη προδοσία» (1971),
«Ο αντιφασίστας» (1972).
Το κύκνειο άσμα του στην μεγάλη οθόνη ήταν η ταινία του Δημήτρη Κολάτου «Αλέξανδρος και Αϊσέ» (2002). Οι σκηνοθέτες προτιμούσαν να του δίνουν τους δύσκολους ρόλους των “σκληρών” τύπων.
Το Φεβρουάριο του 2010, σε εκδήλωση του πνευματικού κέντρου Παπάγου τιμήθηκε για την προσφορά του στο θέατρο, στον κινηματογράφο και το τραγούδι.
Κατοικούσε στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα.
Πέθανε στις 17 Ιουλίου του 2012.  Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 17.30 το απόγευμα από το νεκροταφείο Ζωγράφου.

Απάντηση