=== Αλλάζουν διαρκώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο μπαρ του Καπόνε για να θολώνουν τα νερά!!!

=== Στο REDALERT μιλούν δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτικοί σύμβουλοι που είναι και υπέρ και κατά της πρότασης.
=== Προκαλεί για ακόμη μια φορά το δίδυμο της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και Χασδάι Καπόν.

  === Των Δημήτρη Τσάκωνα και Δημήτρη Συρμάτση
=== Το «αχώριστο», όπως φαίνεται εδώ και καιρό, δίδυμο ζητά από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου να πεζοδρομηθεί το τμήμα της Προξένου Κορομηλά όπου βρίσκεται το μαγαζί – μπαράκι του Αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου και χρόνια στέκι του δημάρχου, το “BALKAN”.

  === Εισήγηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
=== Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η σημερινή πρόσκληση των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης και τα θέματα της αυριανής συνεδρίασης.
=== Το 3ο θέμα αναφέρει : «Πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Προξένου Κορομηλά μεταξύ των οδών Καρόλου Ντηλ και Πλουτάρχου», το οποίο συνοδεύεται από έγγραφο του τμήματος Κυκλοφορίας του δήμου Θεσσαλονίκης που εγκρίνει το αίτημα κατοίκων και καταστηματαρχών.
=== «Δεν θα παρθεί απόφαση αύριο άλλα θα σταλεί αρμοδία υπηρεσία» δήλωσε στο REDALERT ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αλλά και προεδρεύων της επιτροπής Ανδρέας Κουράκης.
=== «Όποια απόφαση θα παρθεί από Σεπτέμβριο» ξεκαθάρισε αρνούμενος να σχολιάσει το γεγονός ότι υπάρχει εκεί το μαγαζί του κ. Καπόν «Δεν θα κάνω σχόλιο. Ξέρω ότι υπάρχουν αιτήματα από καταστηματάρχες και κατοίκους» μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

  ===  «Δεν είναι μέτοχος ο Καπόν»
Νέα διάσταση στο θέμα δίνει ο πρόεδρος της α’ δημοτικής κοινότητας Πέτρος Δημητρακόπουλος  ο οποίος ανέφερε στο REDALERT ότι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν είναι πια μέτοχος του μαγαζιού.
«Ο Καπόν δεν είναι μέτοχος του BALKAN. Και εμείς κάνουμε έρευνα με κατοίκους και υπήρχε πρόθεση από όλους τους κατοίκους να γίνει η πεζοδρόμηση» σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Παράλληλα επικαλέστηκε την πρόταση της διεύθυνσης κυκλοφορίας σχολιάζοντας πως εκείνο το σημείο είναι «νεκρό» στην Προξένου Κορομηλά και δεν παρουσιάζει κίνηση, ενώ γίνεται και στάθμευση δικύκλων στην Πλουτάρχου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του συμβουλίου της κοινότητας κ. Ελένη Χοντολίδου που σχολιάζει δεικτικά στο REDALERT «μην ψάχνουμε τα σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν».
«Συμφωνούμε με το πρόγραμμα «πρώτη προτεραιότητα οι πεζοί». Αυτό το κομμάτι, ανεξαρτήτως ποιος έχει μαγαζί εκεί, είδαμε ότι δεν εμποδίζει σε τίποτα να γίνει πεζόδρομος. Μην ψάχνουμε τα σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν. Το μαγαζί αυτό αλλάζει χέρια συνέχεια. Για δείτε αν είναι του κ. Καπόν τώρα» σημειώνει η κ. Χοντολίδου

  === Η εισήγηση από τη διεύθυνση Κυκλοφορίας
Το τμήμα της Διεύθνσης Κυκλοφορίας του δήμου Θεσσαλονίκης εγκρίνει το αίτημα (υπ’ αρ. πρ. 2303/29-11-2011) καταστηματαρχών της οδού Πρ. Κορομηλά, με το οποίο αιτούνταν την πεζοδρόμηση της οδού Προξένου Κορομηλά στο τμήμα της μεταξύ των οδών Καρόλου Ντηλ και Πλουτάρχου γιατί η οδός δεν ανήκει στο Βασικό Οδικό Δίκτυο, ούτε το επηρεάζει.

Σύμφωνα με την αυτοψία των αρμοδίων υπηρεσιών που αναφέρεται στην εισήγηση:
—    Το τμήμα της οδού Πρ. Κορομηλά μεταξύ των οδών Πλουτάρχου και Καρόλου Ντηλ είναι μικρού μήκους (50 περίπου μέτρων) και πλάτους περί τα οκτώ μέτρα εκ των οποίων τρία μέτρα είναι το πλάτος οδοστρώματος. Είναι το ‘’τελευταίο τμήμα’’ της οδού κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων.
—     Ο κυκλοφοριακός φόρτος της οδού στο τμήμα αυτό είναι ιδιαίτερα χαμηλός διότι δεν εξυπηρετεί διαμπερή κυκλοφορία και μάλιστα τα περισσότερα από τα οχήματα που διέρχονται είναι για εύρεση θέσεων στάθμευσης.
—     Σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση και τις μονοδρομήσεις, τα οχήματα που διέρχονται από το εν λόγο τμήμα της οδού Πρ. Κορομηλά προερχόμενα μέσω των οδών Πλουτάρχου και Μητροπόλεως, καταλήγουν στη συμβολή των οδών Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως, στο ίδιο σημείο, δηλαδή που θα καταλήγουν τα οχήματα και στην περίπτωση πεζοδρόμησης του προαναφερόμενου τμήματος της οδού Πρ. Κορομηλά και μάλιστα με μικρότερη περιπορεία, καθώς θα υποχρεωθούν να κινηθούν μέσω της οδού Καρ. Ντηλ. Συνεπώς, η πεζοδρόμηση δεν θα επηρεάσει κυκλοφοριακά την περιοχή.

—    Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει στάθμευση παρά την οδό και συνεπώς, η πεζοδρόμηση δεν θα στερήσει θέσεις στάθμευσης από τους κατοίκους.
Η διεύθυνση κυκλοφορίας ενημέρωσε αρμοδίως την 1η Δημοτική Κοινότητας η οποία με την υπ’ αρ. 575η/28-26-2012 απόφασή του Συμβουλίου της, ενέκρινε την πεζοδρόμηση του εν λόγω τμήματος της οδού Πρ. Κορομηλά».

  === Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Το REDALERT επικοινώνησε με συμβούλους που μετέχουν στην επιτροπή και προκύπτουν σφοδρότατες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
«Θα καταψηφίσω. Είπα για παρόμοια θέματα ότι είναι απαράδεκτο, αν ήρθαμε στη διοίκηση για να ταχτοποιήσουμε προσωπικά, οικογενειακά ζητήματα που μας απασχολούν» δήλωσε στο REDALERT ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Κώστα Γκιουλέκα.
«Ο δήμαρχος είπε ότι μονό για τα παράθυρα του ενδιαφέρομαι. Του απάντησα, ότι δεν έχω με κανέναν πρόβλημα. Σε δρόμους που υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία ανθρώπων της δημοτικής αρχής πρέπει να γίνονται στο τέλος οι πεζοδρομήσεις, όχι να είναι από τις πρώτες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
«Αβαντάρουν συγκεκριμένη πολιτική» δηλώνει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Λαΐκή Συσπείρωση» που επιφυλάχτηκε να διαβάσει τον σχετικό φάκελο.
«Πρέπει να δω τον φάκελο. Και μείς έχουμε κάνει καταγγελίες αλλά δεν βάλουμε κατά συγκεκριμένων προσώπων. Αβαντάρουν συγκεκριμένη πολιτική αλλά δεν ξέρω αν αβαντάρουν και συγκεκριμένα συμφέροντα. Θα ήταν τελείως ανεύθυνο αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

  === «Η διοίκηση πρέπει και να δείχνει τίμια αλλά και να είναι»
«Υπάρχουν θέματα. Η συνολική συγκοινωνιακή μελέτη δεν υπάρχει. Δεν γίνονται πεζοδρομήσεις έτσι» δηλώνει στο REDALERT o Χρήστος Μάτης, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη».
Δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι οι αντιδράσεις προκύπτουν από το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο δρόμο βρίσκεται το μαγαζί του αντιδημάρχου Καπόν.
«Οι άνθρωποι είναι καχύποπτοι για αποφάσεις του δήμου, ότι γίνονται για διάφορα συμφέροντα. Η διοίκηση πρέπει και να δείχνει τίμια αλλά και να είναι» τόνισε ο κ. Μάτης που υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν έπρεπε να περάσει αφού υπάρχουν ενστάσεις.
Τέλος, επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν για το θέμα, μέχρι να ενημερωθούν, οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, Γιώργος Γεράκης και Βασίλης Γάκης αντίστοιχα.
«Δεν είμαι ενημερωμένος. Θα ενημερωθώ πρώτα και μετά θα δω τι θα κάνω» σημείωσε στο REDALERT ο κ. Γεράκης.
«Δεν το γνωρίζω σαν θέμα. Πρέπει να ενημερωθώ σχετικά. Πρέπει να διαβάσω τη μελέτη. Στο σύνολο της η Προξένου Κορομηλά δεν είναι εύκολο να πεζοδρομηθεί. Υπάρχει σκέψη να πεζοδρομηθούν και άλλα μέρη της οδού» δήλωσε από τη μεριά του ο κ. Γάκης.
Το REDALERT προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον κ. Καπόν καθώς και με τον κ. Δημαρέλο και την κ. Καράσο – Καβασιάδου αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Αναρτήθηκε από REDALERT

Απάντηση