=== Αθήνα,  Τρίτη 24, Ιούλη του 2012 07:16 π.μ. EDT

  ===  Ένα ελληνικό δικαστήριο επέτρεψε προσωρινά στην Eldorado Gold Corp, να συνεχίσει την εξόρυξη χρυσού στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανάφεραν δύο πηγές στο Reuters, σήμερα Τρίτη.

   === “Οι δικαστές διαπίστωσαν ότι η επένδυση είναι ιδιαίτερα επωφελής για την ελληνική οικονομία” δήλωσε υπάλληλος του Συμβουλίου της Επικρατείας, του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Ελλάδας.”

   === Η απόφαση, όμως, είναι προσωρινή έως ότου το Συμβούλιο της Επικρατείας, αποφασίσει σε συνεδρίαση με πλήρη σύνθεση, διότι η περίπτωση αυτή, έχει κριθεί αντίθετα σε μεταγενέστερη διαδικασία, πρόσθεσε ο δικαστικός υπάλληλος και ένας άλλος υπάλληλος, που έχει σχέση με τη διαδικασία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα άλλο δικαστήριο είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή αναστολής κοπής δέντρων στο έργο εξόρυξης χρυσού της Eldorado Gold Corp στη Χαλκιδική, στη Βόρεια Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:  Reuters

Υπενθυμίζουμε, ότι η Eldorado Gold Corp έγινε ιδιοκτήτρια των χρυσορυχείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, μετά την εξαγορά του ποσοστού μετοχών της European GoldFields.

Απάντηση